Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azt meg is kell termelni…. Ha magasabb a fizetés, magasabb az előállítási költség, minden aru és termék előállítása drágább lesz és így megy tovább. Lehet emelni gazdasági eredmény nélkül a fizetest az egekbe, csak akkor annak ez az ára. Úgyhogy ne rugaszkodjunk el a valóságtól. Nettó 220e korul van egy sima raktárosi pozíció
úgy gondolom 250 felé már el lehet éldegélni ha van mellette másik fizetés is
de ha mondjuk az asszony otthon van gyesen 2 gyerekkel akkor az a 250 nagyon karcsú
amúgy egy 3-4 tagú családnak 400 körüli nettó elég sok mindenre elég, persze ebbe nem fér bele egy albérlet ha főiskolás a gyerek
Ez a megeljen igen tag fogalom,van akinek nektár a kettespet argus lóhugy,van akinek nincs elet hanem 1250 ert vesz egy feles doboz kezmuves sort.
Es mindketto szakallas budos libsi gyík. 😆
Egyébként akkor mennyinek kéne lennie szerinted egy raktáros fizetésének ma?......és abból ha kiszámoljuk mire futná?
Tehát nem fontos, hogy mindenki megéljen ember módjára csak a lényeg, hogy legyen rabszolga, végülis állítólag 47000-ből is meg lehet élni. Na ezért nem akarnak az emberek itt dolgozni mert vagy elhúz vagy mint Zoli írja csak imitál és erőt gyűjt a másodállásra és az idióták mert hát tényleg azok akik éhbérért még a hajtják is magukat (van pár ilyen madár mindenhol, azt hiszik attól jobban megbecsülik pedig faszt).
Viszont bogyo boldog lesz es bekussol,kulonben meglatogatom egy szeneslapattal. 😆
utána jön a balfasz párt és az ár marad de legalább munka se lesz
Türelem! Tavaszra meg lesz mindegyik, ha így inflálódunk.
Aham… nettó 400e egy raktári dolgozónak ma 😂
Lehet, csak akkor 5000 egy kg kenyer, 20000 egy papucs, 2000 egy l benzin 😂
"Személy szerint én inkább látom az összeomlás lehetöségét a dilettánsok pozicióba kerülése miatt, és azok döntésképtelensége miatt. Ma már minden épkézláb szaki nyakán ül egy "lazacinges vezetö" aki ugyan semmit nem lát át, de legalább mindig rossz döntést hoz, de azt is késön. Ìgy nehéz lesz... "
Ott a pont.
Olyan munkafolyamtok automatizálunk (robotizálunk) amik tévesztés estén kritikus (életveszélyes) lehet a termék. Elsö körben megpróbáljuk szenzorokkal biztosítani a nyomonkövetést, folyamat elégzésének helyességét, ha nem lehetséges akkor jönnek az automatizált lépések.
Ilyen pl a jármügyártásban oldható (pl csavar) és oldhatatlan (pl ragasztó) kötések. Ha kötés elenged és balaeset / halálos következménye lehet, akkor az automatizálás adja a legmagasabb biztonsági fokozatot nem figyelmen kivül hagyva a a magasabb minöségi szintet, kisebb hibás terméket, vagyis a legstabilabb munkafolyamtot, folyamatos termelést (elméletben). De ezen magasan automatizált folyamatok (elméletben) komoly, ütemezett karbantartást igényelnek. ès akkor még ott vannak azok a folyamatok, amik feszélyességük miatt automatizáltak, mert a zaj, hö, veszélyes anyag, veszélyes sugárzés, fény miatt nem lehet embert a közelébe engedni vagy csak korlátozottan.
Amúgy ahogy én látom, ahogy lesznek az új termékek egyre összetettebbek a mérnökök meg egyre hikomattabban, mindig lesznek olyan technilógia lépések, amiket nem lehet gazdaságosan automatizálni. Meg ott vannak a javótható "seljetek" amik gyártósor mellett ügyekezü operátorok által lesz belekalapálva a türésbe, hogy zöld matricát kapjon... ;-D Persze ez csak a saját tapasztalatom...

Személy szerint én inkább látom az összeomlás lehetöségét a dilettánsok pozicióba kerülése miatt, és azok döntésképtelensége miatt. Ma már minden épkézláb szaki nyakán ül egy "lazacinges vezetö" aki ugyan semmit nem lát át, de legalább mindig rossz döntést hoz, de azt is késön. Ìgy nehéz lesz... Mikor azon versenyeznek, hogy meddig lehet elhúzni egy égetö témában való döntést úgy hogy úgy csinálunk minta dolgoznánk, de közben csak ütemezzük a következö megbeszélést, ahol majd megbeszéljük, hogy mikor legyen a következö megbeszélés...
Ketfelebol van tulkinalat,az idióta es a beleszarok. 😆
Esetleg ezek kombinacioja,de az minositett.
400 szerintem nem sok helyen van még bruttóban se
régi cégemnél 305 és 320 közti bruttóval veszik fel a népet
Virslit ettem rántva az fini volt.
Jó nem teszkósat. 🙂
Ebből a válaszodból azt olvasom ki, hogy valójában csak azért találnának ki valami munkát, hogy azt megcsináltassák a semmirekellő, kétbalkezes, tanulatlan buzikkal.

Amúgy minek út? Ha a robotok lesznek, azok sokkal egyszerűbben elközlekednek a meglévőkön is.
Amúgy mennyit kéne keresni egy raktárosnak, hogy meg is éljen belőle? Ez egy régi téma és én ezt jelenleg, hogy egyáltalán ne vegetálásnak lehessen nevezni netto 400000-ban állapítanám meg, annál kevesebből csak fizetéstől fizetésig vergődik az ember vagy csak argust iszik és csirkepárizsit eszik vasárnap rántva.
Felénk már nincs munkaerő hiány, ahogy évek óta írjuk Inivel, nem munkaerő nincs hanem éhbérért nem akarnak annyian dolgozni mint régen, felénk pl. már nincs hiány pedig a fizetéseket megint kezdik csökkenteni, haveromnak napi 20000 volt a napi bére sofőrként 2 hete levették a cégénél mindenkinek 17000-re és nincs hova menni, hozzánk 12 sofőrt vettek fel az utóbbi 2 hónapban netto 350-ért, de az igaz, hogy heti 5 nap munka viszont legalább 3 full hétvégét vállalni kell és a régieket akik nem vállalják elkezdték elküldeni, hozzánk csak targoncást keresnek, de vazz. brutto 1550-es órabérért ami két műszakban is talán 180-190-re jön ki, ekkorák a pénzek és ezért nem találnak embert bár azért jövögetnek ennyiért is.
maszeknál kb sosincs tervezett munkaidő vége, ezt sokan nem szeretik benne, hiába lehet jobb a fizetés
pl sok sok éve még a vasútnál voltam kaptam 3 műszakben 70 ezer kötül akkor egy targoncás soroksáron kapott 120 ezret, de azt mondta hogy 5 ig tart a meló de van hogy éjfélkor ér haza
a vasúttól jártam rengeteg kisebb-nagyobb céghez számolni kb mindenhol ez volt a helyzet
jaja: az ungarische maszek sokkal fillérbaszóbb....
Fillérbaszó minden multi, meg maszek ez van. Csak az arányok nem egyformák...
na látod, csak szar az a pénz 😁
Utat építhetnének: az értelmesebbje gépkezelőként, a többi segédmunkásként.
Ne beszélj hülyeségeket…. Nem ügyvezetőt keres, raktárost… 😂
csak szar lehet az a pénz ha nincs ember
10 ezres órabért adna máris lenne......... mondjuk akkor jó eséllyel nem érné meg amit csinál, de jelentkező lenne szép számmal
Lesz a bogyókban fogalmazásgátló is.