Fékbetétben mindig a gyári a legjobb (tapasztalat), vagy Ferodo XRAC. Ha sokat pályázol akkor fém fékcső és magasabb forráspontú olaj is ajánlott (DOT 5.1, 6.1). Ha hátra nagyobb fogaskereket teszel fel, akkor a vége kevesebb lesz, a fokozatok szűkebbek, de a gyorsulás megnő. Hátra 2-vel nagyobb, előre 1-el kisebb talán az ideális, bár nem tudom, hogy Horneten hány fogasak a lánckerekek, az alapján jobban el lehet dönteni . Ha lánc/lánckerék csere van, akkor érdemesebb könyített, versenycuccokat használni, nem nyúlik, jobban bírja a terhelést és azáltal, hogy könnyebb, kisebb lesz a rugózatlan tömeg. RK és D.I.D láncokat ajánlom, a többi a nyomukba sem ér. Ha folyamatosan pályázol az áttételt úgy érdemes választani, hogy a célegyenes végén éppen csak h ne forogja le a hatodikat. Nagyjából ennyi! Hajrá!
Sziasztok!
kb.19000km futott a motorom(honda hornet600),és 2éve pályázom,
évente 8-10szer napi2-3x20percet....
megérett a motoromon a fékbetétcsere,az 1ső tárcsákon,és
már a fogaskereket,láncot is cserélnem kell!
tudna nekem vki tanácsot adni,hogy milyen fékbetéteket tetesek
bele?a krasanánál szervizelik általában,ott a gyárit javasolták.
szempontom:tartós legyen,pályára is használható és nem túl drága:
a "k"-ban 25000szereléssel ,mindkét tárcsára....
a lánc és fogaskerekeknél hasonló a helyzet,szertnék picit nagyobb
nyomatékot,így vagy hátra nagyobb v előre kisebbet,melyik variáció
lenne jó megoldás és melyiknek milyen hatása lenne?
ebben az esetben is minőséget,nem túl drágán!
kiváncsian várom tanácsaitokat,elsősorban pályázó sportásaktól!
köszönöm!
Ha unod a a Húsvéti locsolást és inkább pályáznál a Hungaroringen akkor nevezz be erre az osztrák szervezésre, valamelyik napra a 3 közül április 10-11-12
Átvizsgáltam az idötervet erre a Húsvéti hétvégére és kiszámoltam mennyit lehetünk a pályán ezekért a lealkudott napi 115 eurokért
Nagypéntek, (ünnepnap) : 220 percet összesen 6 alkalommal (ebböl 2x15 perces edzés csak a versenyre nevezöknek) ezekböl a 3 szabad menet mindengyike 60 perces tehát ezeken 2 x is kimehetsz igy összeségében 9 x mész fel a pályára
Szombat : 180 perc összesen, 5 menet (ebböl az egyik menet csak a versenyen induloknak) az elsö délelötti menet viszont rögtön 55 perces tehát ott 2x is kimehetsz
Vasárnap: 150 perc (ebböl a verseny kb 20 perces) az utolso menet az 1 óra 15 perces tehát ezen 3 x is kimehetsz szünetekkel igy összesen 6 x mész ki a pályára.
Ha nem akarsz versenyezni akkor az elsö 2 nap a jobb az edzésekre, többet vagy a pályán.
Az RST kupás versenyekre nem kell licenc, tehát érdemes benevezni erre az egy versenyre, a nevezés 30 euro (9000 ft mégsem 30.000 mint egy magyar nevezés) de ebben benne van a transzponder is igy azért már nem kell fizetni. Emiatt a verseny nevezés miatt pénteken és szombaton is kapsz extra meneteket a pályán.
Elindulhatsz még a Metzeler kupában is de akkor tölük kell a gumit venni, ingyen felteszik és kedvezményesen adják a gumikat is álltalában. Én szerintem csak az RTS kupában indulok!
itt a pontos idöterv:
http://www.rts-racing.at/pdf/Zeitplan_RTS_Hun
garo_1_2009.pdf
Jelentkezni itt kell: ott van az ürlap link is azt ki kell tölteni
http://www.motorosok.hu/forum/viewtopic.php?p=
165240#165240
ha valakit renszeresen érdekelnek ezek a külföldi többnapos pályázások vagy a belföldi pályákon megfordulo többnapos külföldi szervezések akkor küldjetek egy mailt nekem és beteszlek a levlistára
felsved@gmail.com
persze akkor fogsz kapni ezekröl a szervezésekröl beszámolokat is és értesitést a gokart verseny szervezésekröl stb....
Én úgy tudom,4-edke csak időmérő+edzés,vasárnap meg verseny...
de még mindig nem tudom,ezt a nevezési ívet honnan szedted elő Titi?Én még most sem találom,hiába keresem
Valaki tud abban segíteni,a BR oldalán kerestem az idei első versenyre a nevezési ívet,de sehol nem lehet letölteni és kéne már faxolni a cuccot a br-nek..Hol találom?
A helyszinen nem lehet
a motorosok.hu oldalon a többnapos pályázások alatt találod a listát és ott az ürlap is amit ki kell tölteni.
De mivel a husvét az 4 napos ünnep van kb 10 helyem az egész hétvégére is a Hungaroringen, napi 115 euroért és nem kell mind a 3 napot megvenni, viszont arra is elöre kell jelentkezni ugyanott, az pedig osztrák szervezés lesz
kb.19000km futott a motorom(honda hornet600),és 2éve pályázom,
évente 8-10szer napi2-3x20percet....
megérett a motoromon a fékbetétcsere,az 1ső tárcsákon,és
már a fogaskereket,láncot is cserélnem kell!
tudna nekem vki tanácsot adni,hogy milyen fékbetéteket tetesek
bele?a krasanánál szervizelik általában,ott a gyárit javasolták.
szempontom:tartós legyen,pályára is használható és nem túl drága:
a "k"-ban 25000szereléssel ,mindkét tárcsára....
a lánc és fogaskerekeknél hasonló a helyzet,szertnék picit nagyobb
nyomatékot,így vagy hátra nagyobb v előre kisebbet,melyik variáció
lenne jó megoldás és melyiknek milyen hatása lenne?
ebben az esetben is minőséget,nem túl drágán!
kiváncsian várom tanácsaitokat,elsősorban pályázó sportásaktól!
köszönöm!
Átvizsgáltam az idötervet erre a Húsvéti hétvégére és kiszámoltam mennyit lehetünk a pályán ezekért a lealkudott napi 115 eurokért
Nagypéntek, (ünnepnap) : 220 percet összesen 6 alkalommal (ebböl 2x15 perces edzés csak a versenyre nevezöknek) ezekböl a 3 szabad menet mindengyike 60 perces tehát ezeken 2 x is kimehetsz igy összeségében 9 x mész fel a pályára
Szombat : 180 perc összesen, 5 menet (ebböl az egyik menet csak a versenyen induloknak) az elsö délelötti menet viszont rögtön 55 perces tehát ott 2x is kimehetsz
Vasárnap: 150 perc (ebböl a verseny kb 20 perces) az utolso menet az 1 óra 15 perces tehát ezen 3 x is kimehetsz szünetekkel igy összesen 6 x mész ki a pályára.
Ha nem akarsz versenyezni akkor az elsö 2 nap a jobb az edzésekre, többet vagy a pályán.
Az RST kupás versenyekre nem kell licenc, tehát érdemes benevezni erre az egy versenyre, a nevezés 30 euro (9000 ft mégsem 30.000 mint egy magyar nevezés) de ebben benne van a transzponder is igy azért már nem kell fizetni. Emiatt a verseny nevezés miatt pénteken és szombaton is kapsz extra meneteket a pályán.
Elindulhatsz még a Metzeler kupában is de akkor tölük kell a gumit venni, ingyen felteszik és kedvezményesen adják a gumikat is álltalában. Én szerintem csak az RTS kupában indulok!
itt a pontos idöterv:
http://www.rts-racing.at/pdf/Zeitplan_RTS_Hun
garo_1_2009.pdf
Jelentkezni itt kell: ott van az ürlap link is azt ki kell tölteni
http://www.motorosok.hu/forum/viewtopic.php?p=
165240#165240
felsved@gmail.com
persze akkor fogsz kapni ezekröl a szervezésekröl beszámolokat is és értesitést a gokart verseny szervezésekröl stb....
Az pont fasza akkor ha vasárnapra esik az összes verseny..
de még mindig nem tudom,ezt a nevezési ívet honnan szedted elő Titi?Én még most sem találom,hiába keresem
Április 4-5 verseny! De melyik nap lesz a Dunlop Trophy? Mennék nézelődni csak az érdekelne jobban...
Amúgy köszi
Itt van.
a motorosok.hu oldalon a többnapos pályázások alatt találod a listát és ott az ürlap is amit ki kell tölteni.
De mivel a husvét az 4 napos ünnep van kb 10 helyem az egész hétvégére is a Hungaroringen, napi 115 euroért és nem kell mind a 3 napot megvenni, viszont arra is elöre kell jelentkezni ugyanott, az pedig osztrák szervezés lesz
A gp highlights videoban az elején van egy aprilia (rsv), na az nem gyengén szlalomozott a többiek között. Igazi Profi!