fúú én nem fogok ezzel így taknyolni. szarom le majd valakivel megcsináltatom nem kontárkodom össze. nyugi (predi) már nem fogok többet zaklatni ezzel senkit. majd megoldom valahogy
mortéz eszt!akkor ujrafogalmazom eröteljesebb ironiával!
most aztv gondold át h télleg kivágtad e?jooool vágtad e ki(ha egyáltalán kivágtad)?lámpát vettél e?v vmi kütyükét?előre valo?és amit szayerg irt abbol értek e egy mukkot is akár?
Két cég foglalkozik hőre keményedő kompozitokkal: Alvin-Plast és a Novia
Az Alvinnál van egy "Vegyész", egész pontosan "A Vegyész" , ő fél órás kiselőadás keretében elmond neked minden apró részletet is, hogy mit vegyél a bőség zavarában, és utána hogyan taknyold össze.
Ha két egymáshoz már illeszkedő dolgot csak össze kell ragasztani, akkor az egyszerű, mert csak lekened a bekevert műgyantával, és rátaknyolsz pár réteg üvegszövetet. De ha nincs meg a peremnek a formája, akkor valamit faragni kell, amire laminálsz. Magyarán kell egy ős-sablon, amit vagy 5ször be kell kenni egy spéci formaleválasztó viasszal, és arra kenni a gyantát, aztán rátenni egy réteg szövetet, aztán megint tunkolni a gyantát bele.
Az üvegszövet ami erősíti, abból van szövet, meg paplan. A szövet az szövet(zsák, sávoly stb.) a paplan az meg ilyen összenemezelt összevissza szálak.
A poliészter-gyanta az egy kilós (legkisebb) kiszerelésben kapható kékes színű büdös méz állagú lötty.
Amihez kb. 1-3%(gyanta típus, és hőmérséklet függvénye, de megmondják ha veszel) térhálósítót kell hozzákeverni, hogy megkössön. A térhálósítóból annyit mérnek ki, amennyi a kg-os gyantához kell.
A gyantának kilogrammja kb. 500Ft, az üvegszövet métere is valahogy annyi körül van, de sokat eltérhet a típustól függően. A formaleválasztó az drága, mert egy kiszerelés(fél kiló pl.) egy életre elég, és rád rohadna a 99,9%-a. Kell még pár ecset, pár gumikesztyű. Sztem 5rongy alatt nem jössz ki a bevásárlással.
Akkor kezdj neki, ha később is akarsz ilyesmivel játszani vagy nagyobb dolgot szeretnél alkotni, mert a gyantából is meg fog maradni 0,8kg, ami télen a hidegben/nyáron melegben tönkre is megy. Azt az egész felszerelést ki fogod dobni fél év rakosgatás után.
De ha befektetsz az ilyen gyantataknyolásba, akkor később ha eldobod a gépet, akkor össze tudod esetleg tapasztgatni az idomodat... Én használtam erre-arra az anyagokat azért.
mit kell ezen ennyit variálni?hihetetlen mennyit szarakodsz azzal az egy kis k...va lámpával!bármilyen kétkomponensü ragasztoval ugy beragasztod mint állat,nem kell ide perem meg müanyagos se!
Köszi!
Szayerg! Úgy látom te értesz ezekhez az anyagokhoz igaz? Ha megcsinálom azt a peremet amit beszéltünk itt tutissal szerinted van olyan ragasztó amivel bele lehet úgy ragasztani hogy az fix legyen?
Hát a konzol szerintem lehet kell, mivel a rázkódás miatt a műnanyag repedhet ha a lámpát kell tartania. De a peremet 10 perc alatt megcsinálja..A lámpát meg csak bvele kell majd csúsztatni a perembe és kész is..
Műanyagos megtudja? Akkor csináltatok körbe peremet de úgy hogy elég hosszúra nyúljon be és akkor abba beleragasztom a lámpát és nem kell konzolt szenvedni hozzá. Vagy úgy nem valami stabil?
A megoldás: Elviszed egy műanyagoshoz aki kb 1000-2000 Ft-ért csinál neki peremet
B megoldás: üveggyapot vagy mi a szösz amivel az üvegszálas anyagot csinálják, (nem értek hozzá de valami anyag meg rákensz valami enyvet és akkor 10 perc múlva megszilárdul) szóval ilyenből csinálsz magadnak peremet.
Én az A megoldást választanám
tutis!
Elérkeztem arra a pontra amit a múltkor mondtál a lámpával kapcsolatba. Szépen kivágtam a helyét de ha egyenesen áll akkor az aljánál be kéne valamivel csinálni, különben felfelé világít. Valakinek ötlet?
Kawasaki zx 636-os ból pályamotor készül,és gondban vagyok az áttétellel.
A gyári 15-40.
Most mit vegyek rá?