Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Erőt egészséget !
Nem akarlak megzavarni avval, hogy Én mit használok !
Írták neked,hogy még mi lehet jó,Te választasz,hogy mit .
Én is hordóból csapolom...
Sziasztok szerintem kössünk fogadásokat hogy jó lesz vagy nem a kuplung én nemre szavazok bár ha netán sikerülne akkor is csúszni fog mert bemegy vala mi kútra és megveszi a legdrágább agyon adalékot olajat amire a kutas rádumálja és kezdődik előröl .
Akkor veszek bele valami jó hajtűműolajat hátha..... kár hogy már nemtudok régebben hordókkal tudtam márkás motor,hajtómű és hirdraulikaolajt.......
Szerény személyem is az egyszerű váltóhoz való hajtómű olajat használom évek óta,semmi gond-probléma,csak redszeresen cserélem,persze nem versenyzek,ha versenyeznék...
Jólvan lehet megnézem,a leugatás engem meg nagyívből nemérdekel.
Én egyáltalán nemgyilkoltam egyik motorom se,ezt se de mostanra úgyvagyok hogy szarni rá Amugy összerakom a kuplungot és majd utána csak megnézem mitmegy ha 8ezer leforgatom 1-4.ig, 5ben csak 7500ig tudtam
Én a hykomol k-t mondom h próbáld ki ha olcsót akarsz és azzal haveroknak semmi csúszás, szval megér egy próbát......
de kár is volt írnom bármit mert akkro jön a leugatás.
Akkro szólhatnál nekem is :-D
Nem is megy ! Így ,hogy akarod "szétcsapatni" ?
Gondolom, elborult elmével ?
Ha "azt" megteszed, annyit érsz,nem többet és igaza lesz a többi ETZ tulajnak, még a rollert is sajnálnám töled,mert képes lennél azt is a nyakad köré tekerni !
Majd ha totálisan szétcsapattam utána szólok
Ebböl a gyerekből elöbb - útobb mérnök lesz,az a meglátásom !
Holnap szabad vagyok ,du. mikor menjek a "roncsért" ?
Tehát akkor elméletileg a gagyi akciós teszkós 10W40es motorolajnak is jónak kéne lennie bele?
Következő dolgom ha holnap megjön az új persely hogy tökéletes kotogyásmentesen kihézagolom összerakom rendesen az új lamellákkal,hagyok bőven holtjátékot a karnak,valami váltóolajat nézek bele és ha ígyos csúszni fog nah akkor gyújtom fel az egészet.
Ezt már rég tudta ..... bocsánat , ezt is !
De kurvára unalmas , hogy ennyiszer kell elmondani és mégsem bírod felfogni ....
Motorolaj kell az autókba is okostojás , de az az teljesen más szabvány , nem a mociba való .
Olaj témában szvsz annyi a lényeg, hogy a hajtóműolajok többnyire EP adalékosak (kivéve ugye a 2t motorba valók). Így megfelelőek extrém terheléshez és hypoid fogaskerekekhez is. Viszont pont az extrém teherbírás miatt nem a legszerencsésebbek nedves kuplunghoz.
Nyilván a motorba való motorolajok a legjobbak a kuplungnak, de a sima átlag motorolajokban sincs EP adalék, így azokkal se kellene, hogy gond legyen. Mint ahogy nekem sose volt gongom velük (talán az éles Simsonomnál érződött, hogy kicsit jobb a "speckó" olaj). Persze mindig lehetnek kivételek.
Befizettem 10000 dollárt, úgyhogy ha lehet hozz kp-t!
Hello mindenkinek !
Adri szépen beszélj,mert csak segiteni szeretnének neked,ha nem vetted volna észre. Sok ember sok évi tapasztalata ez sokatmondó.
Te csak most csöppentél bele,többen meg mér azt sem tudják pontosan mikor kezdték,csak úgy kb.régen. az öregebbek tudják pl.,hogy becézték az MZ TS 125-öst, "CSÚZLI",szerinted miért kapta ezt a nevet ? ...nem,nem a lengővilla alakjáról ! Figyelj és tanulj !
Álló helyzetből úgy ki tudd lőni, mint egy csúzli ! Ez csak el mond valamit,nem szabad más motorral összekeverni,minden konstrukció egyedi,nem játszom el a csúzlimon, hogy a hondán ülök - ha érted ?
Hidd el a csúzlimmal is vagyok olyan gyors városba mint a hondával ! Én régi módi srác vagyok, arégi megszokott dolgok játszanak,de meghallgatom - megfontolom - elgondolkodom rajta,
de mivel Én csóró vagyok nem tehetem meg ,hogy kisérletezzek !
A kisérletezés sokk pénzt emészt fel, csak egy honda - bmw - ferrari blokkra vetítve, ezért vannak a tanult mérnökök csapata !
A gyári állapotott - értékeket, beállitani és,ha ez sikerült ,már jobb mint egy prüszkölő - köhögő csörgö - zörgö "valami". ÉRTI ?
Ha jól emlékszek, akkor törökbe kerültek át a gyártósorok, az NDK-s gyárból, de lehet rosszul emlékszek
Asszem most már nem gyártják az MZ-ket, pár éve fejezték be, ha minden igaz. De ez a lényegen nem változtat :).
Viszont öcsém múltkor megállt a kamionparkolónál, egyből jött oda a török, hogy nem adja-e el az MZ-t
De majd ugyis megyek kútra lehet veszek váltóolajat kb egy ezres.
De ezt eddig is tudtam csak nemírtam mivel ez alap dolog éncsak simán motorolajnak hívom.Amugy köszi nah pl ilyen normális hozzászólásokra gondoltam