Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nemtudhattam sajna előre hogy ezlesz.És nemtagadom hogy részben saját hibám is... mert lehet csak a kuplungott kellet volna megcsinálni,ehelyett mostmár a váltót is......Hát én teljesen feladtam ha holnap kicserélem elsőkerékben a belsőt és leszedem a kuplungot már örülök....Szia Jóéjt.
Mondtam,hogy olyan motort vegyél amivel motorozni lehet,
nem pedig szerelni,de kevés pénzért....hááát.
Látom a mai napra feldtad,mennyél szépen pihizni.
ne agodj reggeli ugysem fogja senki sem megcsinálni.
....szia.......Feri.........jó éjt........
Amugy egyre jobban kezdek elbizonytalanodni szétszedésügyben...... és ez még csak a kuplung...... milesz még beljebb..... és így hogy nincs enek hozzá célszerszámaim.....Jóh más motoroknál is megoldottam komplett felújítást hozzávaló szerszámok nélkül csak azért ez kicsit más......és ráadásul nem is valami bonyolult 4T csoda......
Aham,viszont nekem nincs kontra anya Mintha valami kis 3szög alakú valamiben menne a csavar amiben anya van.....vagy hiányzik az ellenanya róla...
OLYAN létezik amit mondasz,a hézagolás fontos.
ha nagy a hézag lögyög a kosár, ha kevés akkor szorul.
...IGAZ.......
Hát majd kiderül így sajna csak találgatni lehet.
Játszál még vele ,jó lesz az !
Lent a deklinél, az a hernyó csavar avval állitod az anya csak kontra .
Lehet valami kuplung hézagolási probléma van, és a kosár rá van feszülve a váltó tengelyére. A váltó tengelyén azt hiszem valami perselyen fut a kosár, esetleg az lehet ott megragadva/szétkenődve, vagy valami, szétkell szedni, megkell nézni.
UPSZ !
Ha már rendes erőböl tekerem be a csavart szóval hogy érzem hogy már emeli ki a csavar és úgyhúzom még pluszba be a kuplungkart akkorsem enged ....
Lent dekli mögött állitsd rá, 3/4 vissza és felül hangold rá.
Vagy 1/2 vissza és felül hangold rá.
Dekár hogy pesten laksz ha közelebb lennél rápillanthattál volna legalább Azért nagyonszépen köszi hogy ezeket leírtad.Holnap kiderül mivan.... megpróbálom szétszedni finoman és lefényképezem ahogy összevolt rakva hátha látsz valamit.Nincs esetleg msn-ed?Szegény topicot már teliírjuk
NA AZ KÖNNYEN MEGLEHET !
Szokták sufni mühelyben csinálni,hogy még plussz lamellát
tesznek be ,hogy igy erösebb kuplung durvább a hajtás !
ÁLJ meg !
Lehet, hogy a kiemelő szerkezetből hiányzik valami !
Vagy agomba amit már emlitettem........áááááááááááááá
ezt látni kell....igy nehéz.......
Én próbáltam ottis,de az kb ugyanaz mintha oldalt a deklinél csavarnám a csavart jobboldalt.Már annyira kiemel hogy nagyon..... szerintem túlságosan is mert mintha a deklibe bele is karcolt volna kicsit.....és egyszerűen mégsem csúszik meg.Egész délután ezzel szórakoztam és nembirok rájönni miért.
Értem !
Ezért van a finom "gyors" állitó a kormánynál addig feszitsd
a bovdent mig felenged-kienged, felemel-kiemel.
Próbáltam eztis hogy sztenderen kuplung be,egyesbe kuplung ki.Forgatta a kereket ahogy kell.Aztán kuplung behúz és nemtörtént semmi.Szerintem épp ezmiatt lett a fogaskeréktörésem is.Énsem értem mert szemmel láthatóan tökéletesen működik a kuplung,alapjáraton hallani is hogy kicsit lejebb viszi a furdulatot de mégsemcsinál semmit.....Lehet rosszulvan összerakva?
Járo motornál érzed : kuplung be - 1-es - kuplung ki
a kuplunggal ráadod a hajtást ill. elveszed !
Még összevolt rakva beraktam egyesbe húztam a kuplunghot és ilyenkor berúgni sem szabadna tudnom,és simán tudnom kellet volna tolni a motort de nembírtam mert forgatta volna a főtengelyt is szóval mégsem emel ki valamiért.....
Amugy a gyujtást is lekell szednem majd vagy letudom húzni majd a kuplung felőli közepet?
Ha bent van a rugó stiftel nehezen vagy el sem tudod forgatni,
DE A MOTOR IGEN,ILL. A FÖTENGELY a SZEKUNDER LÁNCON
KERESZTÜL A KOSARAT FORGATJA !
Ez tökéletesen világos is.Enyém is kiemel láthatóan a lamellák engednek egymástól de akkorsem akar megforogni.....
A kuplung két része a külsö a kosár ahoz csatlakozik a lánc,
a másik a belső ahol a lamellák vannak.
A rúgók a lamellákat befelé a kosár talpához nyomja,
ha kiemel a kuplung akkor a lamellák fellazulnak és a belsö és
a külsö rész elforog egymásba .
Próbálok figyelni mindent ahogy szépen szedem szét és esnek ki a dolok ugyanúgy viszarakni összeszereléskor.Hát nem egy egyszerű ez a fajta kuplung......Mire azt a sok kis pöcköt kiszedem........
ÁÁÁÁÁ ne gondold !
Leírni sem volt egyszerü,de szét - összerakni rutin nélkül ?
A kuplung záró lamella elött a gombát NE FELEJSD EL BE RAKNI !
Beállítottam ahogy a könyveb van,Érezhető ütközésig majd 3/4 fordulat vissza.Eredmény semmi.Betekertem az állítócsavart eléggé már elég rendesen kiemelt eredmény szintén semmi akármit csinálok a kuplung fog.