Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát igen.....érdekes egy "faj" az biztos.......
Nem is! Van hogy egyszere több jön!
Látam már hogy 1-2 kocsival,motoral hogy bának el!Megszerzik azöreg jószágokat egy idős bácsikától(Jobb esetbe pénzt is adnak érte) Amik még szinte gyári álapotuak!És 1-2 hét alat szarrá zúzák utána meg a méhbe viszik!
Ózdi vok,itt meg van bőven belőlük!
Nagyon szapora faj amugy,még kise ér az egyik már jön a másik
Imádom őket!Még szaporitanám is:Mindet négyfelé!
Amugy most elégg elgondolkoztam hogy elkezdem A1-re a jogsit...... átiratom a nevemre és mehetek is.....Van ugye a blokközép és szemből a bal oldalba van beleütve a motorszám.Nahmost nekem a jobboldalin van letörve a kis hűtőborda ha ezt az oldalt lecserélem egy másikra az még nembaj nem,abba nincs szám ütve igaz?
Hát visszavinni...... tényleg nincs nagy baja amugy meg a többi része az jó...... Szerintem azzalvan a gond hogy ugye nememelt ki a kuplung és én hülye így mentem vele ergó mintha kuplung nélkül váltottam volna végig és egyik fogaskerék megadta magát.Leszedtem a dekliket és tényleg nemhazudott új kuplung,kuplunglánc,fogaskerekek,első lánckerék,lánc stb ezek látszik hogy tényleg új semmi kopásnyom.Motorikusan egybenvan erő is van benne rendesen meg minden nincs nagyon széthajtva a gép de ez a fogaskerék dolog lehet betehető az én hülyeségemnek.....Mind1 elviszem az itteni szakihoz majd szerintem párezerből megúszom a dolgot,ha nem akkor tudok nagyon olcsón komplett blokkot gyújtás és karbi nélkül.Már marad ez a motor szerintem,lehet igazad van és neméri meg amit ráköltök de szerintem megfogom szeretni ha minden jólesz és ha úgyvan esetleg még úton is fogom használni.....ha ígylesz akkor télen full szétszedés és felújítás..... szeretek ilyeket csinálni csak az zavar hogy első nap meghalt és tudom ennyi pénzért vehettem volna jobbat de már ezvan.
Úgy látom, csak azt hallod meg, amit akarsz . Mondom Neked: vidd vissza azt a fostalicskát oda, ahonnan vetted, a gatyád is rá fog menni, így is-úgy is !
Közben történt egy csúnya dolog Kitekertem a blokkból a nagy olajleeresztő csavart.És az ugye mágneses és hozzávolt ragadva egy kis fém darab ami úgynézki mint egy letört fogaskerék fog Szerintem ebből széthúzás lesz......
Látod teis szereted sötétbőrű barátainkat Én már nem is mondok rájuk semmit mert....... Am közben ma átnéztem rendesen a motrot hát tény hogy nem egy tökéletes állapotban lévő gép......Viszont a sebességek jók játszok a kuplunggal most és kezd jólenni.....Viszont kaptam elsődefektet szval addig még próbát se tudok vele menni
A földúton erdőben a gazdákat, erdészeket és a nemes természetvédőket zavarod! Akik amugy csak a motorosokat cseztetik minden kárért,de az a hülyéknek nem számit,hogy közben meg a sok feka erdőket irt ki,tarol le! Mint a zengőn vagy hol a lokátor miat hőzöngtek,hogy kivágnak pár fát,közbe mifelénk meg egész erdők tüntek el!
Most is itt vannak az utca végén egy rakat fakabát,aki cseszteti az autósokat,motorosokat és közben a kedves védet cigány faj meg két utcával aráb balhéznak!Nem normális ez már!Mi a faszt basztatják öröké a kocsisokat motorosokat már tényleg,hány bőrt akkarnak lenyúzni még róluk!
Jó tudom de én úton nemakarom használni csak földúton,erdőbe.Nem is értem itt kit zavarunk legalább itt hagynának saját felelősségre menni.....Hát remélem nemkapnak el

Ezt mondtuk mindannyian, hogy ha már meglesz a motor, úgyis használni fogod közúton ! De nem, Te senkire nem hallgatsz, de azért csak jó lenne aszfalton sunnyogni ! Tájékoztatlak, hogy a rendőr a közhiedelemmel ellentétben NEM hülye, kb. 30 ilyen kis fiatallal találkozott már mindegyikőjük, akik azt hitték, hogy majd most ők feltalálják a spanyolviaszt. (mondom úgy, hogy van nem egy rendőrismerősöm, elég röhejes sztorikat mesélnek a kis butákról ). Ja, azt is jó, ha tudod, hogy a közhiedelemmel ellentétben a földút is KÖZTERÜLET, oda is ugyanúgy kell a rendszám, mint máshova. Az már más kérdés, hogy ahhoz még el kell kapniuk, de arra is megvan a módszerük, hidd el!
Kicsit off kérdés de sokat agyaltam rajta.Ugye a motor nincs a nevem stb.Ha megállít a rendőr megnézni a rendszámot és kiderül hogy az előző előző tulajé(akitől vettem neki sem volt a nevén) és azthiszik hogy loptam vagy bármi.Ha leszedem akkor mondhatom végülis hogy ez a miénk már régi és nincsenek már meg a papírjai és pl engedély nélkül hoztam el otthonról.......Viszont ha nincs rendszám akkor megállíthat a rendőr mégjobban még ha nem is akart volna csak ugye látja hogy nincs rajta.Ha valami lenne szerintetek rajtahagyjam vagy ne?
De megtudom találni az ürest és a váltás megy ha nemjár a motor,viszont ha berakom egybe hiába húzom a kuplungot akkoris megy......Lehet tényleg igaza hogy felvan újjítva a kuplung és lehet az új lamellák miatt nememel ki a kuplung mert ilyenről hallottam már hogy túl vastag az utángyártott lamella
Igen énis rögtön a kuplungra gyanakszom szóval ma szétszedés....Ha nemsikerül megcsinálni akkor van itt nálunk egy szaki aki keni vágja a simsonokat meg etz-ket és akkor megy hozzá
Csak az egyik kis külső borda a blokközépnek semmi baja.Meg azért is hoztam el mert maga a motor tényleg nagyonszép állapotban van stb és a motornak szép a hangja mintha újlenne semmi csörgés zörgés stb
Mz ts 250/1-es müszakival eladó!Egy zsák alkatrészel és egy plusz blokkal,ami új blokközépel rendelkezik!Csak most a hétvégén komplet mindenel az összes mz cuccom 85-ért vihető!Az üres új blokközepet vetem 35-ért!Új kuplung agy is van az alkatrészek közöt!Már ez a két dolog kiteszi az ár felét majdnem!Sűrgős lenne!
Na ebből nem sok mindent értettem :)

Ha nem emel ki, akkor azt kell megnézni hogy húzza e a bowden, aztán ha húzza, akkor a mechanikát megnézni, mert lehet hogy az állító csavar esett ki, ha az is jó, akkor lehet hogy leesett a helyéről a kuplung.
Ilyen is van ha nem rakják rá a biztosító lemezt.
Ez a váltó zörgésre is magyarázatot adna. Ne használd így.
Bár a 125-ös ETZ szerkezetét nem ismerem pontosan, de szerintem csak a bal deklit kell levenned, szétszedni a kuplungot, és visszahúzni az anyát, valamint ráhajtogatni a biztosító lemezt, vagy újat tenni.

Mondjuk frissen vett motor ilyet csinál vinném vissza.
Amúgy meg amikor valaki ilyet mond hogy csak ez kell oda és jó lesz, akkor azt szoktam mondani, hogy cseréld ki, és ha jó akkor fizetek annyit mint egy jóért, de jelenleg ez bizony rossz.

Legjobb amikor nem indul a motor, azt mondja csak egy gyertya kell bele és máris jó lesz. Miért nem cseréli ki, ha tényleg csak ennyi a baja?
Lehet hogy elé csak azt cserélni, ha nincs szétkopva a főfékhenger.
Ha szét van kopva akkor hiába cseréled.
Rövid távon ez nem gond neked, mert az új szimmering egy darabig visszafogja az olajat, de ha hosszútávra tervezel érdemes valami rendes robogó főfékhengert rátenni, mert az MZ-nek nem az erőssége.

Ha más műszaki baja nincs akkor megér ennyit.

A festésnek mi baja? Nem elég ha vaxolod?
én mondtam
de csak a kilső bordák törtek le vagy a blokk is lukas?
Legalábis ha beszorult és leálitva se tudsz váltani!
Ha nincs üres se akkor szétbaszódott a váltó!Szerintem!
Sziasztok!

Nah elhoztam az etz-t.Elég szép állapotban van stb eladó véleménye szerint sokminden felújított rajta kuplung,csapágyak stb stb (motorhangja nagyon szép amugy).Nos eslő úton feltűnt hogy nememel ki aztán mentem úgy kb 2km-t.Nos utána egyszercsak indulok el egyesből váltanék kettesbe és blokkolt a kerék és hiába húztam kuplungot akkorsemtudtam tolni....... Egyszerűen kettesben ilyen nagy csúnya váltóhang és ennyi.Szerintetek mi a baja? Kuplungal lesz valami hogy nememel ki?:S Amugy igaza volt egyik fórumtársunknak télnyelg törött a blokközép,abból a kis bordákból van letörve egy kicsi de nem blokkrepedés(de ez max párezer cserélni ha nagyonkéne).Nos van ötletetek erre? :S
nincs!