Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszi, amúgy szétszedés előtt megnéztem a netes találatoknál, a gyári, ilyen blokkal szerelt más olasz motorok esetében 75-ös fúvókát mutatott a kamera. Leveszem amúgy, mert a menet mérete is kéne, 4-es, 6-os valami. Amúgy a baj még az, egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a gyári van benne, akármit is találok. Amúgy a manuál a "maximum nozzle"-re is 75-ös méretet ír. Van a "minimum nozzle" az 35-ös méretű, gondolom az lehet az alapjárati fúvóka.
teszel 10-15-el nagyobb főfúvókát onnan már lehet mocorogni tűvel pilot csavarral , kínai blokkoknál 3 variáció van a 49 es a 60 as meg a 80 as hengerszett, a 60 ast preferálom mert a 80 assal sokszor nem bír az önindító és akkor mehet a pedálozás 😃
Most baszom hideg van, de le kéne mennem levenni az úszóházat a karbiról, meg megkeresni, mit mondanak a nagyobb hengerrel kapcsolatban a karburátorról.
öcseeeem, akkor ott majd lesz füstbeborulas, es hatalmas berreges ----verebek is elkerülik a környeket . . . . . . .
Lemostam és kiderült, hogy alul miért volt olyan olajos. Már csak az új hengerszett kell és mehet összefele, és utána jöhet a gumiégetés a 4t 70 ccm minden nyomatékával.
Pink motorkerékpár szerviz előadások:
Új vezérműtengelyek
A diagnosztika és nagyszerviz lépései, felépítése
Fékhatás mérés
Vezérműlánc csere
Dekli nyomatékra lehúzása
Fékbetét csere, féktárcsa csere,
keréktengely nyomatékra lehúzása
A blokk szétszerelése, összerakása és forgatása az asztalon 😉
Szelephézag állítás, vezérlés
Hűtőfolyadék típusai
Oszcillogram elemzés
Karburátorsor teljeskörű beállítása
Munkalap, és számlaírás, dokumentációk
Szerviz vezetés
Ügyfélkezelés és kommunikáció
Szakmában elérhető műszerek, eszközök
Olajcsere
Oktatás
Vázmérés
Agilitás
Közöségi média
Marketing és média anyagok a szakmákban 😉
Problémamegoldás és kommunikáció 😉
Netikett
Nők a szakmában 😉
Kapcsolattartás formái a volt ügyfelekkel, kitartó megbízhatóság 😉
Mérnöki szemléletek
Biztonságos járművek a közlekedésben
Autó és motor közti szakmai különbségek
Leggyakrabban használt elméletek, és képletek a szakmában mérnökként és szerelőként
Kuplungkosarak kérdéskörei és lehetőségei 😉
Féktárcsa szegecseltetés, és köszörültetés lehetőségei 😉
Vázjavítás lehetőségei 😉
Futómű és görbe teleszkópok ,Villahidak egyengetéseinek kérdéskörei 😉
Kollegialitás és összetartás a szakmában 😉
Minőség vs. mennyiség a szakmában
Külső és belső értékek

https://www.facebook.com/ecsegiszandra/
Na, ezért csak szétszedtem, és milyen jól tettem, mert a burkolat alatt nem látszódott semmi. Ahogyan néztem a hengert, a hengertalp alól szivárgott az olaj, és ha már így alakult, egy 70-es henger megy vissza a blokkra.
köszi
Nem mondom, hogy égen földön kerestem már, de csak youtube videoban láttam ebay-en még nem sajnos...
No igen, úgy is lehet :D
ilyenem még nincs , mondjuk túl sűrűn nem is kell , a múltkor cserélgettem egy blokkba vagy 5-6 darabot M12 es csavart ráheggesztettem a csapágyra és azzal ki lehet szépen húzni
A kosárba kapaszkodós, lapolt golyós kihúzót bátran ajánlom.
zsír csak olyan szokott lenni hogy nincs hely a csapágy meg a dekni között 😀 van a másik hogy kenyérrel nyomja ki, legutóbb facsavarral szedtem ki egy elég kicsit, belső átmérő 6mm volt, a külső belső gyűrű közé tekertem és annál fogva rángattam ki melegítés nem játszott mert az öntvény része volt egy villanymotor ... lustaság fél egészség 😃
A kereskedő, akitől egy éve, és kb. 1300km-el ezelőtt vettem, és akiben megbízom (persze a szerelője más személy, de elvileg az is megbízható srác) azt mondta, fullban át van nézve, és az biztos, hogy a karburátor és a környéke, a kipufogócsonk és környéke porszáraz és tiszta, tehát biztosan volt vele foglalkozva. Ja, ezt a szelepekre írtam, a gyertyát alapból kiveszem.
De hallgatok rád, kicserélem a tömítést a szelepfedél alatt, lemosom, és megnézem egy pár száz km megtétele után.
(Valóban nincs kedvem kiszedni a blokkot, meg valahogy a motor megtartását is meg kellene oldanom egykeréken állva.)
Csereld ki, s ha mar ott vagy ranezhetsz a szelepekre es a gyertyara - ha minden flott, akkor megvan a joalvasi tenyezod is egyben. Szerintem.
Dilemmám van.
Olajos a 50-es robogóm blokkjának az alja, ránézésre a szelepfedél alól jön (meg amúgy a legvalószínűbb is), de vagy vakon kicserélem a helyén aztán majd meglátom, vagy ki kell venni a blokkot, mert turbólevegős hűtéses, és a műanyag burkeszt szerintem nem lehet a helyén lévő blokkról leszedni, tehát nem látom, mi van alatta. Kiszedhetném a blokkot, de pont azért cseréltem le az SR50-est erre, hogy ne kelljen szerelnem.
Hajjaj.
Nem egyedi, 535-ös Virago, Kawasaki VN széria vagy akár az ER5, Suzukinál is több régi GS modellen is ilyen.
Köszönöm a segítséget. Elég egyszerű szerkezet, semmi állítási lehetőség.
Amúgy GSX1100f a páciens.
ráfagyni? 15 fokok vannak napközben(kezeit széttáró) ha még motoroznék akkor most motoroznék mert ez az ideális idő rá nem a 40 fok meg a mínusz 6 😅
ezért kellene egy 200km egy menetes túra a géppel
ha szar a vízpumpa akkor teli lesz ismét vízzel, de ha csak a kondenzvíz akkor meg hibátlen marad az olaj
de mereven elzárkózik a 200+km túrától állítólag nem akar ráfagyni
ki érti ezt....
Bocs, en az ilyet mindig fenntartassal kezelem. A 'par hete' lehet 8-9 het, de lehet 4 is. Meg eleve csak talalgatunk.

Ket hete jott egy kuncsaft a haverhoz, hogy nemreg volt a motorral egy masik szerelonel egy szelepallitason es az lehuzta 400 rugoval. Aztan kiderult, hogy a 'nemreg' az ket es fel eve volt, a szelepallitas mellett volt csomo egyeb is (180eFt volt csak az alkatresz a szamlan) es a 400 rugo is csak szuk 350 volt.

Roviden: latatlanban, konkretumok nelkul a rosseb tudja.
" pár hete cserélt olajat és most akart a szintet ellenőrizni" Abba biztos egyet értünk, hogy pár hét alatt ha fél liter vízről beszélünk is ennyi nem jut kívülről a motorblokkba. Ennyi vizet nem szedhet össze (kezeit széttáró)
Én már megfejtettem a talányt(meghajlós) kamera kell oda nem vízpumpa csere 😅