Nekem nem volt Vertigo Corsám, úgyhogy ebben nem nagyon tudok állást foglalni. Egy kis infó a Pumaról, hátha segít dönteni.
"A többek között Ruben Xaus és Randy De Puniet segítségével kifejlesztett verseny csizma eleve úgy készült, hogy tanulmányozták a motorbalesetek következtében beszerezhető lábsérüléseket, különös tekintettel a bokacsontra és -ízületre legnagyobb veszélyt jelentő bokacsavarodást: ennek megakadályozására született a csizma külsejét is meghatározó kétoldali boka merevítés.
“Exo Low” becenévre hallgat a Puma azon megoldása, hogy a lábfej hátsó részét gyakorlatilag egy merev műanyag protektorba burkolják, így biztosítva a maximális védelmet az oldalirányú ütésekkel szemben.
A külső, merev loryca/műanyag vázon belül van egy belső csizma, ami teljesen körbeveszi a lábszárat és a lábfejet, így rögzítve azt a külső részhez.
A csizma alsó része olyan ütéselnyelő réteg felhasználásával készül, amely segít tompítani az ütés erejét, ha talppal érkezik az aszfaltra a pórul járt versenyző, illetve ez csillapítja a lábtartóból érkező rezgéseket is."
:) Pontosan olyat, Puma 1000-est. :) Lehet menni benne persze. Nyilván egyik motoros csizmát sem gyalogtúrára találták ki. Én múlt héten egy egész napot töltöttem benne, hol motoron, hol gyalogolva, semmi bajom nem volt. :)
minden markabol probaltunk mar szinte, es 44-es kell nagy atlagban, egyedul alpinestarsbol kellett 40-es. valoszinu kulfoldrol lesz majd valami, csak hat elegge valogatos a Parom.
nekem is az van, parom is azt szeretne, de sajna 200k-nal kezdodik. ha nem fog neki mas tettszeni, akkor megveszem, dehat...
ha van tipped megkoszonom! johet mailben is!
Nagyon király, én nagyon szeretem. Az elején kicsit tágítani kellett, mert érdekes csontozatú a lábfejem és nyomta az egyik kiálló csontomat. De most már szuper. Teljesen kényelmes még ha több órát is kell benne eltölteni. :) A védelem az nem kérdés, mivel elég brutál anyagból van. :)
Zsu, milyen az a csizma, amit vettél?
Nézegettem már ilyen Puma csizmát, valami fantasztikus, ahogy kinéz (lányosan megmondva), de sokkal jobbnak tűnik, mint a Spidi. Valahogy erősebb a felépítése.
én sem vagyok cérna, sőt, ha korábbi képek alapján nem csalnak az emlékeim, akkor hasonló felépítésűek vagyunk.. ..de az a lényeg, hogy megtaláltad az ideális bőrt..
..az "effektus" nálam is megvan, asszem, ez ilyen beépített dolog lehet..
Márkák és méretek között is iszonyat nagy különbségek vannak. Anno én is szenvedtem, mire megtaláltam a majdnem jót, ami 44-es. Berikből például más méretű kabát és nadrág volt jó, Arlenből pedig megint csak tök más. Szóval mindenképpen próbálni kell szerintem. Nem lehet a méretekre hagyatkozni szerintem.
Nem vagyok cérnavékony alkat De majd teszek fel képet, hogy lássad
A lényeg az,h most tök jó az egész ruha. Ráadásul mivel végre valahára nem full fekete, így "annyira" nincsen benne melegem sem.
A legnagyobb előnye a szauna effektus: Mire felveszed, megszenvedsz vele, amikor mész benne, tök jó, amikor leveszed, akkor a 30 fokos "hűvösnek" is örülsz.
Nem vagy elszabva, hanem a nem kimondottan női ruhákat pasikra szabják. Ők meg kicsit más felépítésűek. :) Nekem 44-es a ruhám, mert mindenhol az passzolt, de hosszra kicsit rövid. Szorított a vádlimnál, ezért oda beletoldattam és így már tökéletes. A csizmában meg mindegy, hogy 2 centivel rövidebb-e a szára. :)
Nekem is van bőrvarró kontaktom, ha valakinek kell. Megbízható és nagyon olcsón dolgozik.
tegyél már fel képet magadról
..csak azért csodálkoztam, mert magasság terén hasonló kihívásokkal küzdök (vagyis küzdjön a pék), nem mondhatnám, hogy ropi lennék, és 42-es a ruhám..
..bár biztosan más az egyrészes fazonja is, olyanom még nem vóóót..
Áááááááá, voltam idén Motortline-ban ruhát próbálni: az egyrészes 44es kicsi volt, nem fértem bele. A kétrészes 44esnek meg az ujja volt rövid...
El vagyok szabva
Nekem pl. Vertigo Corsam van, most már 2,5 éve strapálom (mostanság elég rendesen kap), és elég jól bírja. Még cérna szakadás sincsen rajta. A fehér része igaz "megfakult", meg a csámpázásom miatt a sarka picit meg van kopva, de ezt leszámítva tökéletesen véd. Csak ajánlani tudom, mert simán megéri az árát! Lehet állítgatni a vádlinál a körméretet is, de ezt gondolom tudjátok, kényelmes, lehet benne menni is, ha muszáj. (No meg, ha véletlenül a lábfejedre teszed a motort sztenderét, meg sem érzed - tapasztalat, már kipróbáltam )
Ruha ügyben: Eddig 2 részes "noném"- Cafe Racer- fekete bőrruhám volt, ez szintén 2 évet kibírt rajtam. Igaz, esni nem estem benne, meg külön meg kellett hozzá venni a protektorokat, de használt.
Idén lecseréltem egy fehér, Spidi Lizard Pro-ra (qva drága volt, de megérte), ez egyrészes. Méretben nekem a 46os jött be (160 cm vok), de így is át kellett alakíttatnom, mert a szára hosszú volt (nem fért bele a csizmába, a térdprotektor valahol nagyon nem a helyén volt, a feneke lötyögött, a karja szintén hosszú volt, és ha alá vettem a gerincprotektort, akkor elől a cipzár már nem akar feljönni. Egyedül csak a törzs része volt tökéletes.
Mayer Zsuzsinál (Katayunga) simán megcsináltattam, tök ügyes bőrszabó, ráadásul Bp-en dolgozik
Szóval ezt a Spidit, meg a Sidi-t csak ajánlani tudom!
Meg a szokásos: