Hát, a V-max nem az olcsón fenntartható kategória, mint ahogy az enyém sem. Na meg a motorozás sem az.
Kétkomponensűt tegyél fel, Michelin Power 2ct vagy Pirelli Diablo Corsa, esetleg Metzeler Z8, nekem az megy fel következőnek.
Sziasztok!
Új gumik kellenek a V-maxra (sajnos). Tudnátok segíteni, hogy mit tegyek rá illetve hol tudom beszerezni? Állapotra még nagyon jó ami rajta van, semmi repedés de megkeményedett az elmúlt évek alatt.
Ma kaptam árajánlatot a szelep fedél tömítésekre, 28 ezer. Nagyon boldog voltam:(
Drága hobbi ez a motorozás...
Szia!
Nekem van egy 2010es ilyen gumim elfekvőben-de jó tanácsként fogadd el: ne az évjárathoz ragaszkodj sosem,hanem mindig a gumi állapotát nézd-most nem a profilmélységre értem,hanem,hogy ne legyen bekeményedve,ne legyen se az oldalfalán,se a bordamélységekben repedezettség.
Aki azt mondja,hogy egy két éves és egy 5 éves (ugyan olyan tipusú) gumi között érzi KÖZÚTON a különbséget,az hazudik.(ez a gumi meg nem pályára való) :)
Írd meg a levelezési címedet és elküldöm az adatait és a képeket a gumiról.
(az adatlapodon nem találtam a levelezési címedet)
Szia!
Segítek neked szívesen a választásban,de egy már biztos,nem a motor stílusa válassza a gumit,hanem a sofőrje. de erre majd kitérek levélben.
Küldj egy elérhetőséget és megbeszéljük.
Üdv
Felénk kb egy ezres kerekenként mert a folyékony gumit nem szokták felszámolni ,viszont amikor leszedték a gumit akkor nézd meg hogy letakarítja a felnit belülről mert ha nem akkor nem lesz jó (de csak lesz annyi esze a szerelőnek). Egy kalappal
Norbeee- vidd el gumishoz és felrakás előtt kenje be folyékony gumival a felni szélét ,úgy folytassa fel. Ugyan így jártam a kocsimnál ,azóta minden ok .
Olyan problémám volna a gumijaimmal hogy ha felfújom nagyjából egy nap alatt leeresztenek, a gumi pereménél eresztenek, belső nélküli gumi, mitől lehet ez? Gumi felrakásnál vazelinen kívül valamivel szokták kenni a gumi peremét? Ha nem tudom megoldani akkor rakok mind a kettőbe belsőt és használom úgy, akkor viszont meg az volna a problémám hogy az első felniről a gumit még lepattintani se tudom, tudnátok ajánlani Budapesten "motorosbarát" gumiszervizt ahol géppel lepattintják nekem? (adatlapomon lévő Honda CB650 felnijeiről volna szó)
Sziasztok.a segítségeteket szeretném kérni abban hogy van egy honda cbr600f-em 2008-as évjáratú.gumit szeretnék rá venni csak nem tudom hogy melyik gumi márka lenne jó nem tudom eldönteni.most Michelin Pilot Sport gumi van rajta.segítségeteket előre is köszönöm.
Szia!
Igazából ezeket a gumikat vulkanizálni szokás.
Ez annyit tesz,hogy belülről a lyukra tesznek egy kb 20 ft nagyságú nyers gumit,rásütik,így egy anyaggá válik az eredeti gumival és bele is folyik a lyukba is.
Igazából,ha belemegy egy szög a gumiba,akkor legfőképpen a tartó szálak között megy át és így csak a gumin keletkezik a lyuk,ezért sok jelentősége nincs-ha ott a folt,nem enged és ennyi.
Ha esetleg tartó szál is megsérült,akkor viszont az első felfújás után,amikor ugyebár túlfújják nem kevéssel,hogy kipattanjon a felni szélér és jó helyre kerüljön a felnin,akkor kijönne a hiba,tehát kipuklisodna.
Ha ez nem történik meg,az azt jelenti,hogy lehasználhatod vászonig,illetve a következő szögig... :)
Gondolj bele,egy javítás pl erre felénk 400 Ft-szerinted,ha nagyon meg van sérülve a gumi,megcsinálná a gumis?
Szerintem nem-ne 400 Ft-ért csukják le és ne 400 ft-ért legyen baleseted.
Volt gumi,amire már mondták,hogy semmi esetre nem javítják,ezt ott hagytuk és vitték a megsemmisítőbe és ennyi.
Ha jól javították akkor semmi gond nem lesz vele.....javítottam párat és eddig egy sem eresztett vagy durrant szét...elsőt mondjuk nem bár kukaccal útközben azt is nyugodtan lehet míg hazaér az ember bár volt aki kukacolás után még 10000-nél is többet elment az elsővel....
Vettem egy Michlein Pilot Power 180-as gumit. Elvileg 90-95%-os állapotban van de egy szeg ment bele. Belülről javítva volt. Egy részen mintha ráöntöttek volna valamit, kicsit feketébb a gumi azon a részen, és maga a lyuk is be van tömve.
A kérdés: Mit csinálhattak pontosan vele, és a legfontosabb, hogy veszélyes-e ilyen javított gumival közlekedni.
Eladó 2 db michelin gumi
A gumik kopottak így max pályázni vagy jég gumi alapnak jó.