Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igen olvastam, de valahol máshol meg azt olvastam hogy kell.
Köszi a választ!
Külföldi motornál nincs eredetvizsga. Csak a lent leírtak. Olvasgass vissza.
Eredetiség vizsgára nem kell elvinni a motort?
Több helyen utána olvastam de mindenhol mást írnak.
Vagy megcsinálják a műszakival együtt?
Köszönöm a választ!
Sziasztok!
Vennék egy 125ös motort, ami külföldi papírokkkal rendelkezik. Az lenne a kérdésem, hogy elég-e ennyi papír ahhoz, hogy lerendszámoztassam a motort: Van egy kétnyelvű adásvételi, egy papír amire Gutachten van írva(zöld az alapszíne), és egy másik ami Fahrzeugschein névre hallgat.
Ezekkel mennyire rúghat az átiratás költsége? Esetleg tud valaki ajánlani valakit Pesten, aki mindent elintéz? Beleértve a műszakira elvitelt is.
Üdv, és köszi a segítséget.
Mindent megteszek azért, hogy ne így legyen...
Lehet jobban járok, ha be se nézek ebbe a topikba többet...
Igazad van, de én már csak ilyen kis cuki vagyok. (csak előtte azért megmondom a magamét )
Jó napot fórumozok.
Valaki esetleg tudna nekem behozni mx 125 t papír nem kell elég adásvételi nekem...(hobbi célra)
A segítségetek / válaszotok előre is köszönöm.
Egy nap alatt sikerült rendszámot szerezni a motoromra, fél8-tól délután 5-ig... köszönöm a leírásokat mindenkinek
az indexet sikerült aznap reggel letörni, ez volt a polcon helyette..
Az adót meg csak akkor tudod utána befizetni, ha már van magyar papír róla, csak azt fogadnak el, így én is a műszakit várom már...

Itt: http://kalkulatorlap.hu/regisz...

kiszámolhatod az adót.
Szia,
Köszi az infót. Azt nem tudtam,hogy a forgalmi mellé milyen papírt kell kapni(export kijelentési),de ebben segített Gyurgyalag!
Nem tom mit nem lehet ezen érteni...
Ha megvan az eredeti forgalmi + kijelentették (export) onnét ahonnan behozták megírtátok a kétnyelvű adásvételit akkor lehet bejelenteni műszakira... (adásvételi utólag itthon mindig így működik)
Basszus az enyém is már 04.24-én le lett papírozva digóba, gondolom gyalog hozták Padovából a forgalmit meg a többi kulcsot. De má itt az a lényeg.
fogalmazzunk úgy hogy nem is kerestél
tipikus példája vagy annak amikor az ego nagyobb mint az iq
Miről beszélsz te? Hihetetlen,hogy milyen emberek vannak. Te vagy a motorosok szégyene. Ezzel a nagyképű hozzáállásoddal.
Én tök normálisan megkérdeztem,mert nem találtam választ erre a kérdésre. Erre te vered magad!
Részemről az ügy lezárva.
nyugi
ha sokat idegeskedsz csúnya bajszos dagadt vénasszony lesz belőled

a hülyéket meg cinkelni kell..
Vacsorat ne fozzon helyetted valaki?
Azert mert lusta vagy mint a dog pattanjon mas helyetted egy futtyentesre?
Jol gondolom?
Az ilyen emberek miatt mint te nincs ertelme nap mint nap leirni ugyanazt.
Egy rohadt oldalt kell visszaolvasni.
Es nem nekem kell az info hanem neked.
De ennyit sem tudsz megtenni.
A vicc hogy ha nem ugrik neked valaki akkor besertodsz bazz.
Szanalmas.
Sajnálom,hogy ilyen emberek is vannak mint te. Vannak olyanok is akik nem csak az a dolguk ,hogy a fórumot nézegessék,meg osszák az észt. Sajnos a fórumon sem olyan egyszerű egy témán belül valamit megtalálni. De mivel te nagy penge vagy így simán megy ez neked! Gratulálok.
köszi az infót
Fa....k foglalkozol ezzel.........kb 1234567 x volt leirva a menete.
Irni tudnak igy valszeg olvasni is.
Kene gyakorolni mondjuk 3 visszameno oldalt.
itt találsz fényképeket is.
Miva'?
Szia,
Köszönöm a gyors választ. Hogy néz ki pontosan az a papír amin a kivonás szerepel? Én már hoztam be külföldről,autót,motort,de olaszból még sosem. Nem akarom megszívni!
Köszi a segítségedet előre is.

Komolyan mondom, az ilyenek, mint te kiölik belőlem lassan a segítőkészséget.
Ha csak ezt az egy oldalt olvastad volna el, ahová írtál, akkor is választ kaptál volna a kérdéseidre.
Oké, hogy egy fórum arra való, hogy kérdezzünk, de nem úgy, hogy előttem 2 oldalon már valaki (történetesen én) leírta ugyanazt 4-szer. Aztán meg mindenki csodálkozik, hogy nem érkezik válasz a kérdésére, mert azt látom, hogy ebbe a topikba már senki "nem teszi be a lábát", mert itt mindig ugyanazt kell szajkózni...
Most utoljára:
Kelleni fog: kétnyelvű adásvételi szerződés, eredeti külföldi forgalmi és eredeti hologramos kivonási papír, ami tartalmazza, hogy exportra szánják a motort. Aztán:
1., Elmész az NKH-hoz (nem kell a motor, csak a papírok), elmondod mit akarsz, a kezedbe nyomnak egy adatlapot, kitöltöd, ügyintézővel leegyezteted, lepecsételi, kérsz egy időpontot.
2., Az adott időpontra visszamész, viszed a motort is, levizsgáztatják, kapsz egy műszaki adatlapot - mindenképp nézd meg, hogy minden adat helyesen szerepel-e, mert nekem pl. elírták a motorszámot, és mehettem vissza kérni egy újat. tutu-nak elfelejtették ráírni a km óra állását, neki is kellett új - ezt is ellenőrizd mielőtt elmész.
3., A műszaki adatlappal kibővítve a dokumentumokat elmész a helyi vámhivatalba, ott is a kezedbe nyomnak minden papírt, hogy mit kell kitölteni, kapsz egy határozatot meg egy csekket a regadóról, elmész a postára, befizeted a csekket, visszaviszed, lepecsételik, aztán mehetsz is tovább.
4., A műszaki adatlappal, a regadó határozattal és a lepecsételt csekkszelvénnyel bővült dokumentumokkal elmész az okmányirodába és ott intézik a többit. Ha minden jól megy, akkor 1 nap alatt sikerülhet.

Sziasztok,
milyen papíroknak kell lennie,ha olaszból lett egy motor behozva? mi kell a honosításhoz?
Köszönöm előre is.
Igen, ez így lesz, a Te neved kerül majd be a kétnyelvû adásvételire, mintha közvetlenül a külfölditõl vetted volna a motort.
A papírozás menetérõl és a szükséges dokumentumokról naprakész (2014-es) infókat találsz ebben a topikban , kérlek vedd a fáradtságot, hogy visszaolvass. Minden infót leírtam már vagy négyszer...
Sok sikert!