Nekem nem tetszettek a 2003-2006 évek. Rossi és Biaggi kreténkedtek egymással, utána Gibernau szívott. Persze voltak érdekes versenyek, de nem voltak ennyire jó képességű pilóták. Viszont kiegyenlítettebb is volt más műszaki alapok miatt. Akár hogy is, azt az időszakot ma se nézegetem vissza. GP500-at 85-95 között bármilyen mennyiségben. Illetve ebben az időszakban bármilyen motorsportot. Az F1 és a WRC is sokkal jobb volt akkor! Igazából minden jobb volt.
Azt Rossi már a rajtnál elszarta. De akkor is úgy gondolom, nem ott ment el neki 2006. Az az esemény meg sem történik, ha másképp áll neki az utolsó menetnek, csakhogy abban az évben 3x-or is bedöglött az M1 és nulla pont lett. Meg akkor még tudtak olyan csúfságok is megtörténni, hogy Melandri három futamot is megnyert és Capirossinak is bérelt helye volt a dobogón. Sőt egyszer még Stoner is felfért (csak hogy ne maradjon ki ő sem ). Más világ volt az.
Tudom, de akkor is csak be kellett volna tolni Rossinak és az első kanyarban tudjuk mi volt. Idén még nem nullázott és nem tudom tartható-e ez. Legyen igazad, én örülnék neki!
De akkor még létezett a műszaki hiba miatti kiállás fogalma. 2009 óta nincs ilyen. Alapvetően átformálódott a verseny. Most az a világbajnok, aki a legstabilabban hozza a jó eredményeket. Maga Lorenzo is így lett VB mindkétszer, amikor nyert. És ebben idén Rossi a legjobb (meg úgy általában is elég jó).
Nyilván Rossi. Innen Ő a legesélyesebb. Ha Lorenzo ezt mégis megcsinálja, az nagy dolog lenne, ha netán Marquez lenne a világbajnok az meg már maga lenne a csoda. Legalábbis per pillanat ez a helyzet. Azonban azt is hozzá kell tenni, hogy idén már több alkalommal is máshogy alakultak a dolgok, mint ahogyan azt a pillanatnyi esélylatolgatás jósolta, tehát még lehet valamennyi mozgástér. De fogynak a futamok, Rossi pedig jócskán vezet. És neki nem szokása innen kikapni.
MM cserét követő körei szenzációsak voltak. De már előtte is, mikor az eső gumival "rápróbált" Lorenzóra elgondolkodtam, hogy direkt csinálja-e. A végére már nem hagyott kérdéseket.
Ha nem cseszi el a kiállásokat simán dobogós lett volna, sőt lehet meg is lett volna győzelem, nem tudni, sok a ha. MM jobban döntött! A tempója nem volt rossz.
No, meg már fórumtársunknak is híre ment. Rossi mai sisakja leplezetlenül tárta fel az igazságot, hogy fél a Cápától.