Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mindig erre az alapvetően igaz tényre hivatkozol ami a ducatinál a versenyzők közti különbség. Az én véleményem viszont az, hogy Melandri vagy akár Hayden sem annyival rosszabb versenyző, mint amit a köztük lévő idő mutat. Vitathatatlan az, hogy Stoner igen jól meg tudta ülni a ducatit. Valahogy megfejtette a motor titkait. Ami viszont valójában a tudását mutatja. Szerintem van olyan jó motoros Melandri mint Dovi, még sincs most Stoner és Dovi közt akkora eltérés mint anno Stoner és Melandri közt. A honda egy kezesbárány a Ducatihoz képest.
Lehet, hogy nincs igazam, de nekem viszont ez a véleményem.
Csodálkoznék ha idén nem Stoner lesz a világbajnok. Ha ez nem jön neki össze, akkor viszont az őt fogja minősíteni.
Bar felvezeto kort tekintve az is 110%-volt, hiszen Stoner driftelgetos technikaval szokta melegiteni a gumit. Ez jol be is jon neki, ugyanis ha figyeltetek eddig, akkor Stoner a kovetkezokeppen megy a versenyeken. Rajt olyan amilyen, a tulekedesben valahol helyet foglal. Az elso 5 korben elore jon akar 4-5 helyet javitva - mert neki melegebb a gumija a driftelgetes miatt. Utana a tobbi is bemelegszik, Stoner elvesziti ezt az elonyt, jobb motorok vagy jobb motorosok (nincs) esetleg visszaelozik, utolerik. A verseny utolso harmadaban - amikor mar romlanak a korulmenyek - megint elkezd feljonni/elhuzni. Ez csak a "rejtelyes" betegseg idejen nem volt igy.
A memoriad nem csal, szepen betanultad a sajtoszoveget. Csak rohadtul nem figyelsz, vagy nem latsz. Nezd mar meg a 800-as Ducatik eredmenyeit am-blokk (statisztikailag a szatelittel egyutt) es nezd ugyanezt pl. a Yamahara. A Ducatik a mezony utolso harmadaban, a Yamahak az elso harmadban. Leirtam, hogy Melandri hogyan ment a Ducatival. Vagy olvasni nem tudsz, vagy tenyleg a memoriad rossz...
A nagy baj mindig a nagyokat sujtja jobban. Lehet, hogy ez a japan foldrenges a MotoGP-ben is ereztetni fogja a hatasat nehany honapon belul.
Kérlek nyugtass meg, hogy nem a memóriám hagyott cserben, de én úgy emlékszem abban az évben, de különösen azon a futamon a Ducati volt a legjobb gép messze-messze a mezőnyben, ezért is volt csoda, h Rossi elnáspángolta. Amúgy a lényeg, hogy a Hondának csak első blikkre van nagy előnye, legalábbis szerintem. Az időmérőn rohadt jók, ez nem kétség, de a versenytempó már nem az igazi, Pedrózsi el is fogyott a végére rendesen. Ha még azt is hozzávesszük, hogy ezen a pályán Stoner a király, és ős is megszenvedett a győzelemért a várttal ellentétben, akkor nem biztos, hogy úgy le van futva az ügy, mint pl tavaly volt. Az elős néhány futam választ ad ezekre a kérdésekre. Nekem amúgy mindegy ki nyeri az ide vébét, csak ne Stoner vagy Lorenzo, hanem Rossi. Na, de tényleg, remélem, hogy nem lesz szarrá verés, hanem borzasztó izgalmas év, és nyerjen a legjobb! (azt meg mindenki tudta, ha nem is sejtette: Rossi borzasztóan szívni fog a Ducatin...) Amúgy a vb-t nehéz lesz elveszteni a Hondának mikor 128 motorjuk van.
hajrá Stoner
Én kicsit félek hogy "túl sima" lesz ez a vb. Az egyik csomag nagyon rendben van.
Nem tudtad? Pedig ez mindenki előtt világos volt. Rossi már akkor tudta, hogy az idén kik és hol fognak versenyezni.
Benne van ez is. Kedvenced viszont szépen ment(furcsa lett volna ha nem). Rossi számomra meglepően jól ment a várakozásaimmal ellentétben. Jó verseny volt ez. Nyalókás is odaröffentett, megmutatva ezzel ki is a regnáló világbajnok. Spies viszont nem hozta azt amit vártam tőle. Elbíbelődött a Dokival mire sikerült elmenni mellette. Osztom véleményedet, szerintem is jobb lett volna Stoner ezzel a Ducatival. Viszont ha Rossi Yamahán ül akkor nem biztos, hogy ez a vége. Na de túl sok a ha. Jó kis szezon lesz ez ha jobban összekapja magát a yamaha és a ducati.
Mert egy házi VB-ra én nem vagyok kíváncsi.
A felvezető körben nem kell 110% még is sikerült leugrani a motorról ... Nem bántásnak mondom, de nem tudtam kihagyni :)
Ezt a szar dumat... "Rossi a kanyarban ovatosan jart el, nem kockaztatott". Inkabb ugy mondanam, hogy kisodrodott a p...ba, mert nem tudta bevenni a kanyart, mivel eszarta a fektavot.
En ezt a mentalis mizeriat hulyesegnek tartom az O eseteben. Valoban kikapott Rossitol 2008-ban Laguna Seca-ban, illetve rontott. Valoban alul maradt a vilagbajonik elszamolasnal is. Csak akkor O ult ezen a szaron, amin most Rossi. A rossz motorral kuzdott a jo ellen. Es ennek ellenere a tipli utan siman bejott a 2. helyre, akkora elonyuk volt kettejuknek, mikozben Marco Melandri utolso elotti lett a masik szarral. Szerintem most eleg jo a motorja ahhoz, hogy Casey-nek ne kelljen 110%-on mennie, igy viszont nem fog allandoan elesni.
Úgy látszik ebben a témában nagyon egyetértünk:)
Remélem Lorenzóval kapcsolatban nem lesz igazad, és amit még nem lehet tudni biztosan, hogy a Ducatti menyire vesz komolyan ezt az évet vagy a jövő évre tesztelget lásd Hayden másik vázzal ment mindenesetre hosszú még a szezon Stoner nem biztos, hogy mentálisan olyan erős mint a többiek láttunk már tőle olyan vereséget ami után nehezen állt talpra.
Kizárt hogy Rossinak ez egész szezonra szüksége lenne.
szerintem pár verseny allatt versenyképessé szabják a dukit, és a vállának amugy is kell az az idő, szerintem nem a mai felállás lesz a jellemző, biztos vagyok benne hogy Rossiban idén is lesz jonéhány dobogós helyezés, néhány győzelem is. Mivel a szezonkezdet láthatóan nehezebb mint a Yamahára üléskor igy az idén nem lesz Rossiból VB, de hogy kezelhető nyerő motort farag a Dukiból akár már a szezon közepére, abban elég biztos vagyok.
Ez tokeletesen igaz. En szoritok azert, hogy sikeruljon szepen tavoznia ebbol a sportbol. Azt viszont nem tudom, tud-e Jeremy szarbol varat epiteni...

Kicsit azert heccellek Titeket. Ha Karel Abrahamot nem vesszuk a listara - rola egyszeruen nem talaltam eleg adatot - akkor igaz a kovetkezo allitas (legalabbis igaznak tunik, jol korul neztem):

A jelenlegi MotoGP mezonynek Casey Stoner az egyetlen olyan tagja, aki palyafutasa soran (ertsd gyorsasagi motoros vilagbajnoksag) soha nem kapott ki egyetlen csapattarstol sem a vilagbajnoki osszesitesben, meg akkor sem, amikor szabadkartyaval indult - akkor ugyanis csapaton kivul ment egy masik szabadkartyassal, akinel elolrebb vegzett. Ha a szabadkartyat nem nezzuk, akkor Ben Spies is elmondhatja ugyanezt magarol, bar az O esete iden valszeg valtozni fog, mert Lorenzo elveri.

Szóval azért ült át 6-7 éve a Hondáról a hulladék Yamahára, hogy 2011-ben a Ducatiban rejlő kihívásokat le tudja győzni?
Erről jut eszembe:

http://www.motogphirek.hu/index.php?news=5723

Itt lehet a megoldás!
Nem úgy nézett ki az egyenesekben, hogy a ducati lenne a legerősebb.
Jöttek, mentek nagy motorosok, akik megszorították, vagy meg is verték, de Ő még mindig a top motorosok közt van. És nagyon motivált versenyző, drótkötél idegei vannak! A ducati a legerősebb a mezőnyben, a többi megoldja majd Jeremy Burgess ...
Veled értek egyet! Nem kell a Dokit temetni! Jövőre összerakja a vasat és a többiek lesni fognak... mert az olasz végre olaszon ül!
Az is lehet, hogy a sóderágyba Rossinak még rossz a válla mikor Stonernak voltak hasi problémái még idáig sem jutott no meg a hondánál úgy néz ki el is találtak valamit de remélem a doktor hamarosan ott lesz és csatázik az élbolyban
Stonertől és Pedrosától várható volt ez az eredmény viszont arra számítottam a könyök közelebb lesz a nyalókáshoz de remélem ami késik nem múlik
Rossi az akkori mezőny legjobb motorjáról átült a yamahára, és világbajnok lett. Most a helyzet majd ugyan ez! Ebben az évben nem lesz világbajnok, de fog ő mér borsot törni Lorenzo, Stoner és Pedrosa orra alá:)
Mar ult ezen a Hondan, akkor elment toluk, mert kihivasokat keresett. Most itt a kihivas. Szerintem az is lehet, hogy Rossi 2009-ben volt utoljara vilagbajnok.