Ott egyik sem fakezű. Hála istennek olyan szoros a verseny köztük, hogy csak pár tized vagy inkább ezred dönti el ki nyeri az éppen aktuális versenyt. Sztoncsi egy kifejezetten jó motoros. Legalább annyira mint a kerti törpe Pedjózsi. De lehetne még sorolni bőven. Ez egy igen erős mezőny. Aki nem így látja annak fogalma nincs a motogp-ről.
Hat igen, erre celoztam, hogy senki sem tokeletes. Te sem, en sem. Stoner sem es Rossi sem. Ezt tudva szerintem ertelmetlen dolog egy olyan dologra etikai szemszogbol tekinteni, ami enelkul a szempont nelkul is nagyszeruen mukodik: Szamomra Stoner es Rossi MotoGP versenyzok. Mint ilyenek a tevekenyseguk a motorra ules pillanatatol a leszallas pillanataig tart. A tobbi egesz egyszeruen nem erdekel. Es logikusan Stonert azer szoktam megvedeni, mert szerintem ebben az idotartomanyban O sokkal jobban teljesit, mint ahogya azt a rola etikai alapon IS(!) itelkezo emberek allitjak.
(Termeszetesen ebben tevedhetek, hiszen a motorozas mufajat messze nem uzom olyan szinten, hogy megfelelo alapokra epitve "jo" minositest tudjak adni. A sajat ismereteim alapjan megis igy gondolom es orulok annak, hogy egyezik a velemenyem peldanak okaert a tobbi motorversenyzoevel. Nagyon sokan (emlekem szerint Rossi is) elismertek, hogy Stoner kiveteles kepessegu motoros. Ezert (is) mosolygok azokon, akik fakezunek es benanak titulaljak. Beszeljek meg Edwardsszal. O is maskepp latja... )
Nem hiszem, hogy ez hiba, hiszen bizonyos etikai igenyesseget feltetelez Rolad. Ugyan vannak aggalyaim ezzel kapcsolatban (altalanosan es nem a szemelyedet illetoen), errol is sokat lehetne beszelgetni, de ez mar nem MotoGP tema. Koszonom az eszmecseret.
Igen oda mi is be szoktunk menni.(boutca)
Án is hangulat miatt járok ki mert az ami ott van semmilyen más versenyen nem tapasztalta.
Mi a legenda? Melyik kempingbe jártok?
A lenti ami az autópáya mellett van közvetlen att a sátorba börgetik a láncfűrészt, a sörsátorba szaladgálnak a lombfúvóval max. fordulaton a az agregátort távirányítoval börgetik a sátorból, A direkt arre épített gépeket hármassával viszik körbe utánfutón és max. fordulaton üvöltenek a 4,6,8 hengeres gépekkel, az utcai motorokkal egymás mellé álva (tavaly10-en, Lengyelek) A kipufogó izzása után is leszabályzásig a gázt. A tízből 2 megadta magát.
És ez nem legenda
Hello fiuk! Na felporgott a topik, sok valaszt kaptam, mostmar nem reagalok mindegyikre. Koszonom mindenkinek, aki hozzaszolt.
A lenyeg, hogy ugy fest (megint) maskepp latom a dolgokat, mint a tobbseg. En ragaszkodom ahhoz, hogy ne keverjuk az etikai/emberi kerdeseket a sportteljesitmenyhez. Sem Sztoncsikat, sem Rossit nem szeretem es nem erdekelnek a musorszamaik, sem pro sem kontra. Termeszetesen Rossi adougyes sem szurja a szemem, csak megjegyeztem (hiszen azert tudok rola), mint etikai hianyossagot a doktor ur reszerol. Merthogy ez csak egy etikai aprosag, nem torvenysertes ugye. Mintahogy az sem, ha Sztoncsika nem ad autogrammot. Ami tenyszeru es vilagos: 9 vilagbajnoki cim (nem 10?) valoban nem veletlen es valoban mindegyik Rossi erdeme, meg akkor is, ha voltak olyan evek, amikor a Yamaha es a Honda is a legjobb volt a mezonyben. (Ugyanemiatt nem gondolom egyebkent, hogy Cipesz Miska 7 VB cime olebe hullott veletlen lett volna.) Nagyon sokaig Rossi volt a kedvencem es tkp. ma is igy van: kulonos helyet kepvisel, most O az etalon, a legyozendo sarkany. Eppen ezert, mar csak a sport szeretet miatt se neki drukkolok, hanem a kihivoi kozul "valasztottam" egy (szerintem) ratermett ifjoncot, aki elkepesztoen gyors (amig el nem esik), a f...kam felall attol, amit "motorozas" cimszoval bemutat. Kicsit olyan, mint Kevin Schwantz. Elet vagy halal stilusban nyomja. (Abban is hasonlit Schwantzra, hogy ellenfelevel (Rossi) kb. azonos futamgyozelemmel allnak a 800-as eraban (mint Schwantz es Rainey a GP 500-ban) es Stoner is "csak" egyszeres vilagbajnok, mint Schwantz es azt is "olebe hullott" VB cimkent emlegetik mint Schwantz 93-as VB cimet.) Masokkal ellentetben azon sem szoktam orlodni/nevetni, hogy sokat bukik egy versenyzo. Ugyan a sok VB cimhez kell a stabil teljesitmeny (lasd Rossi, Agostini), de nekem szimpatikusabb a mindent egy lapra stilus, mint a Lorenzo fele jo a 2. hely megoldasok. Es ha megnezitek, azokat a futamokat, melyeknek a vegen Stoner a dobogora allhatott a tobbseget meg is nyerte. Persze Laguna Secaban pont nem. Ami orok szegyenfolt...
Az biztos, hogy bátorság terén viszi a prímet. Akik ott mennek azok a gyorsasági motorosvilág LEGBÁTRABB emberei. Nem hiszem, hogy ezt bárki vitatná. A Rossi a király jelző az épített versenypályák környezetében értendő! De ott vitathatatlan fölénye van.
Rossi a Man TT-ről:
„Minden tiszteletem azoké a pilótáké, akiket ma versenyezni láttam. Mindig is figyelemmel kísértem a TT-t, rengeteg dvd-t néztem meg róla, de élőben teljesen más. Az, ahogy ezek a srácok egymást előzgetik ilyen tempónál, egyszerűen hihetetlen!”
correnti!
C szektor.
És igen voltam bent a depóban, igaz csak kölcsön belépővel, de ott sétáltunk a sátrak, lakóautók között! Akkor be lehetett menni a 125 és a 250-esek közé, a GP királyokhoz nem, de az egyik barátom később ment be (szintén A kölcsön belépővel) és szerencséjére összefutott 1-2 sztárral is!
Mi a kempingben voltunk, "ütős" kis társaság szokott összejönni! kb. 5-6 liter pálinka, és egyéb nyalánkságok társaságában, grillezünk, élvezzük a szabadságot, megtárgyaljuk az adott napi történéseket, este házi koncert, táncmulatsággal zárva az estét.
Hallottam olyat is aki tiltásig húzta a gépét a sötétben... de ez már csak legenda.
Szerintem a Man szigeteki TT a motorozás csúcsa nem tudom ott mit érnének el a GP-sek de fordítva sem biztos,hogy tudnának eredményt hozni. Rossi is érdekesen nyilatkozott róla.
Nem vagyok egy Rossi fan de az én véleményem az, hogy eddig Rossinál még nem volt jobb motoros a világon. Persze vannak/voltak akik nagyon jók, de olyan mint ez a koszlott pumuklifejű olyan egy sem.
Lucky! Igaz.De a Sztoncsika, meg a Nyalókás ketten sem fogják kitenni a Rossit még a VB címek terén sem. De igazából én arra gondoltam, hogy a Rossi több kategóriában, sok külömböző motor típussal, köbcentivel, valamint sok kemény ellenféllel szemben bizonyított. A cipész srácnak kevés komoly csatája volt, sajna a Senna meghalt mire Ő felnőtt oda stb. A 7 VB cím tiszteletre méltó. Nekem 1 is megfelelne.
Teeee, azé a cipész gyerek sem úgy vette azt a 7 bajnokit. Na Ő az akit szintén sokan nem szeretnek, de nagyobb alakja az F1-nek mint Sztoncsika a motogp-nek valaha is lesz.
Na vágom Én,nem is cinkelni akartam,csak story-zni,nameg tényleg mit szólsz szóltok a többi körítéshez ami ott zajlik? Nekem elég,ha meglátom a Dokit,főleg ha előz,szerncsére többször is láthattam,na de amit Stoner csinál,na az se bizsu.....
Magyarba 1x, Brnoba sokszor. Az utóbbi időbe a C szektorba. Tavaly a sportmotor azzal a 2008-as felvétellel népszerűsítette a futamot amin a verseny végén összecsapunk Talmával.
Persze, hogy élvezem különben nem járnék a versenyekre. Félre ne értsd én a hangjukat jellemeztem az előbb. Én eddig csak a Hungaroringen és a Brnoba jártam.
Az ezreseket hallottad?Igen a 800-asoknál úgy eltolták a vezérlési időt,hogy inkább dörmögnek mint a háromhengeres triumph-ok,nade mizúú a lángcsóvákkal,az elképesztő váltási sebességgel,vagy ahogy a fék és a motorfék zaja,együttesen durrantja le a motort közel 300-ról 120-ra,nem is beszélve a hangulatról?Amúgy Te élvezted,merre jártál?
Cápa! Elsőnek. Jó a kép! Szeritem akárhonnan nézed a dolgokat, minden téren a Rossi magaslik ki a többiek közül. Mindegyiknek elismerem a tehetségét, de szerintem a 9 világbajnoki cím nem véletlen. Valamint nem is olyan mint a cipészgyerek 7 címe a forma 1-ben. Nem az a külömbség, hogy nem nyafog. Nem hallod hogy szídná a csapatot még akkor sem ha kibasznak vele. Lsd. Honda, vagy most a Yamaha. Még ezer meg egy dolgot lehet, hozni mellete nem untatlak vele. Az adócsalásról megannyit, hogy az adó elkerülést sehol a világon nem büntetik kivéve kis hazánkat. A hozzá állásodból olyan érzésem támadt mitha a Sípos Jenőt hallgatnám a tv-ben amikor habzó szájjal szídja azt aki nem akar nekik a kocsija után regadót fizetni. A Rossi Angliába költözött, így ott kellett volna adóznia de elkövetett egy hibát. Mégpedig nevezetesen azt, hogy túl sokat volt Olaszoszágban. 120 millát kértek a végén kieggyeztek 60 ban, és haza költözött. Ennyi. Ami még fontossabb, hogy mindezt az adótanácsadója találta ki nem Ő.
Csak nehogy elsírd magad, ezért egyet kell értsek veled. Élőben szuper brutális szőrfelállító hangok vannak. De ennek ellenére azért úgy vélem, jobban lehet élvezni a versenyt a tévében.( De még nagyobb élmény menni rajta motorral.) Bár mi kisebb baráti társasággal érkeztünk és a pálesz sem volt ritka. Így azt kell mondanom, hogy kurva jól éreztük magunkat. Sztoncsika olyan ügyesen verette neki, hogy öröm volt nézni. Táncolt alatta a duksi mint az állat.
De én AKKOR SEM SZERETEM és kész.
Nekem pont hogy csalódás volt a hangjuk amikor először meghallottam. Még a régi 2T-nek elég egyedi volt de ezek a mostaniak szerintem nem nagy szám.(hangjukról beszélek)
Úgy lálom a motogp a hejszinen téma,nem keltett túl nagy érdeklődést,jajj ha tudnátok milyen az mikor minden egyes körben mikor elmennek előtted áll a szőr a kezeden,alig tudod tartani a kamerát,s közben érzed reng alattuk a föld.....
Van konkrétan infótok arról hogy rossi szándékosan csalt?Nekem más az infóm,ami így hangzik:A doki könyvelői szurták el,mivel kettős állampolgár,s akkor anglia volt az állandó tartózkodási helye akár mostanáig,mivel a rajongók "megnehezítették"az életét (akár kimenni az utcára,boltba stb)döntött úgy,angliába költözik.Hadakoztak sokáig az adóhatósággal,mivel jogtalannak tartották az eljárást,s rossi olasz háza előtt már nem csak a fan-ok álltak lesben,hanem a sumák revizorok is.Egy szép napon főhősünk úgy döntött hazaugrik már egy picit,nem hagyta e nyitva a vízcsapot,vagy mittom én,és puff rögton jött a vád,leeebuktááál Te olaszban laksz!A könyvelők ott szurták el,hogy nem tiztázták kellőképpen a nemzetközi adózási jogszabályokat.A saját véleményem annyi,Ő aztán nincs rászorulva,hogy adót csaljon ciao...
(Termeszetesen ebben tevedhetek, hiszen a motorozas mufajat messze nem uzom olyan szinten, hogy megfelelo alapokra epitve "jo" minositest tudjak adni. A sajat ismereteim alapjan megis igy gondolom es orulok annak, hogy egyezik a velemenyem peldanak okaert a tobbi motorversenyzoevel. Nagyon sokan (emlekem szerint Rossi is) elismertek, hogy Stoner kiveteles kepessegu motoros. Ezert (is) mosolygok azokon, akik fakezunek es benanak titulaljak. Beszeljek meg Edwardsszal. O is maskepp latja... )
Án is hangulat miatt járok ki mert az ami ott van semmilyen más versenyen nem tapasztalta.
Mi a legenda? Melyik kempingbe jártok?
A lenti ami az autópáya mellett van közvetlen att a sátorba börgetik a láncfűrészt, a sörsátorba szaladgálnak a lombfúvóval max. fordulaton a az agregátort távirányítoval börgetik a sátorból, A direkt arre épített gépeket hármassával viszik körbe utánfutón és max. fordulaton üvöltenek a 4,6,8 hengeres gépekkel, az utcai motorokkal egymás mellé álva (tavaly10-en, Lengyelek) A kipufogó izzása után is leszabályzásig a gázt. A tízből 2 megadta magát.
És ez nem legenda
A lenyeg, hogy ugy fest (megint) maskepp latom a dolgokat, mint a tobbseg. En ragaszkodom ahhoz, hogy ne keverjuk az etikai/emberi kerdeseket a sportteljesitmenyhez. Sem Sztoncsikat, sem Rossit nem szeretem es nem erdekelnek a musorszamaik, sem pro sem kontra. Termeszetesen Rossi adougyes sem szurja a szemem, csak megjegyeztem (hiszen azert tudok rola), mint etikai hianyossagot a doktor ur reszerol. Merthogy ez csak egy etikai aprosag, nem torvenysertes ugye. Mintahogy az sem, ha Sztoncsika nem ad autogrammot. Ami tenyszeru es vilagos: 9 vilagbajnoki cim (nem 10?) valoban nem veletlen es valoban mindegyik Rossi erdeme, meg akkor is, ha voltak olyan evek, amikor a Yamaha es a Honda is a legjobb volt a mezonyben. (Ugyanemiatt nem gondolom egyebkent, hogy Cipesz Miska 7 VB cime olebe hullott veletlen lett volna.) Nagyon sokaig Rossi volt a kedvencem es tkp. ma is igy van: kulonos helyet kepvisel, most O az etalon, a legyozendo sarkany. Eppen ezert, mar csak a sport szeretet miatt se neki drukkolok, hanem a kihivoi kozul "valasztottam" egy (szerintem) ratermett ifjoncot, aki elkepesztoen gyors (amig el nem esik), a f...kam felall attol, amit "motorozas" cimszoval bemutat. Kicsit olyan, mint Kevin Schwantz. Elet vagy halal stilusban nyomja. (Abban is hasonlit Schwantzra, hogy ellenfelevel (Rossi) kb. azonos futamgyozelemmel allnak a 800-as eraban (mint Schwantz es Rainey a GP 500-ban) es Stoner is "csak" egyszeres vilagbajnok, mint Schwantz es azt is "olebe hullott" VB cimkent emlegetik mint Schwantz 93-as VB cimet.) Masokkal ellentetben azon sem szoktam orlodni/nevetni, hogy sokat bukik egy versenyzo. Ugyan a sok VB cimhez kell a stabil teljesitmeny (lasd Rossi, Agostini), de nekem szimpatikusabb a mindent egy lapra stilus, mint a Lorenzo fele jo a 2. hely megoldasok. Es ha megnezitek, azokat a futamokat, melyeknek a vegen Stoner a dobogora allhatott a tobbseget meg is nyerte. Persze Laguna Secaban pont nem. Ami orok szegyenfolt...
„Minden tiszteletem azoké a pilótáké, akiket ma versenyezni láttam. Mindig is figyelemmel kísértem a TT-t, rengeteg dvd-t néztem meg róla, de élőben teljesen más. Az, ahogy ezek a srácok egymást előzgetik ilyen tempónál, egyszerűen hihetetlen!”
C szektor.
És igen voltam bent a depóban, igaz csak kölcsön belépővel, de ott sétáltunk a sátrak, lakóautók között! Akkor be lehetett menni a 125 és a 250-esek közé, a GP királyokhoz nem, de az egyik barátom később ment be (szintén A kölcsön belépővel) és szerencséjére összefutott 1-2 sztárral is!
Mi a kempingben voltunk, "ütős" kis társaság szokott összejönni! kb. 5-6 liter pálinka, és egyéb nyalánkságok társaságában, grillezünk, élvezzük a szabadságot, megtárgyaljuk az adott napi történéseket, este házi koncert, táncmulatsággal zárva az estét.
Hallottam olyat is aki tiltásig húzta a gépét a sötétben... de ez már csak legenda.
De én AKKOR SEM SZERETEM és kész.