ezért nem írtam be eleve stonert... én még emlékszem, hogy a "buta" kettőötvenesekkel is pont így esett, mint most, a desmosedicivel, csak épp minden egyes versenyen talajt fogott
Nem nagyon ertem ezt az elektronika mizeriat a kritikusok reszerol. En ugy tudom, hogy pl. a 250-es geposztalyban csak az evtized masodik feleben volt elektronika, akkor is eleg buta valami. Gyakorlatilag minden mai MotoGP pilota (a kiscsicskak is) olyan 2T-ken nottek fel, amikben nem volt elektonika. Ugyan GP motoron (semmilyenen) soha nem utem, de nem hinnem, hogy egy 800-as GP motor elekronika nelkul sokkal nehezebb lenne megulni, mint egy 250-es GP motort elektronika nelkul. Utobbit pedig mindenki vezetett a sracok kozul.
Azt bizony elqrta Rossi.
De az év elég szar volt amúgy is.Az első futam első körében Elias kiütötte alóla a vasat.A többi futamon meg vagy a gumi hullott szét vagy a motorja.Nem lehet mindig nyerni.
elmennék egy olyan GP futamra, ahol újra az ezresek mennek, kevesebb elektronikával, és mondjuk Spies-Lorenzo-Rossi-Bayliss-Biaggi csata finomság lenne.
Egyebkent szerintetek ha letrejonne egy Rossi vs. Bayliss parbaj, akkor mi lenne az eredmeny. Ki kire tenne, ha muszaj lenne voksolni?
(Amennyiben persze objektiv modon lehetne megitelni es nem arrol lenne szo, hogy Bayliss hazi krosszpalyajan mennek, vagy Rossi 250-es GP motorjaval egyetlen kort a tevesek kedveert.)
Az iment irtam, hogy Stonert tartom a sajat szemszogembol legjobbnak, de egeszen maskepp velekedek rola etekintetben, mint Te. Nem hasonlit Pedrosara olyan tekintetben, hogy csak tokeletes motorral tudna nagyot menni. Amikor vilagbajnok lett, akkor egy korantsem tokeletes motorral lett vilagbajnok. Azt a Ducatit, amit nem is neki, hanem Capirossinak fejlesztettek es amivel Capirossi csak elsokozep mezonybe volt jo, amivel Marco Melandri korhatranyban csont utolsokent fejezte be a versenyt tobb alkalommal es ami a kozvetitesen keresztul szemmel lathatoan ugy szital es rangatozik, mint egy bakkecske, nem lehet jo motornak nevezni. Minden tesztpilota, Melandri, a versenyzotarrsak stb. egyertelmuen allitottak: A Ducati vezethetetlen motor. Egy vezethetetlen GP motort nehez lenne jonak nevezni. A satelit Ducatik sem muzsikaltak soha ugy, mint a satelit Yamahak. Belebeszeltek az emberekbe, de nem igaz, a Ducati nem volt jo motor. Belebeszletek azt is, hogy Stoner csak az elektronika miatt volt utokepes (elektronikaja volt mindenki masnak is) es mikor az ev vegen nyilvanossagra hoztak a kiporgesgatlo ertekeket (sok mas erdekesseggel, pl. a fektavokkal egyutt) akkor kiderult, hogy Stoner engedi a legnagyobb csuszast a motornak, magyaran O enged legkevesebb elektronikai beavatkozast. Ezt mar csak leirta, de nem kommentalta a szaksajto. Pedrosa az, aki tokeletes korulmenyek kozott a leggyorsabb a mezonyben, Stoner pedig az, aki egy adott geppel a leheto legkozelebb bir menni a fizikai hatarhoz (szerintem Rossinal is kozelebb). Elnezve amit csinal, neha azt gondolnam tul is megy rajta. :] Az sem csoda, hogy sokat esik. Neha azon csodalkozom, hogy a motoron marad. Olyan embert viszont nem lattam rajta kivul, akinel 69 fokot mutatott volna a dolesszog jelzo... En egesz egyszeruen csodalom Ot, nagyon keves embert lattam, aki igy tud motorozni.
Én is hasonlóan látom,bár Rossit én még nem temetem.Elég csak Doohan,Bayliss vagy Biaggi VB címeire gondolni jóval 30 felett.
+
Rossi - Gibenau
Rossi - Boaggi
Rossi - Hayden/Pedrosa
Rossi - Stoner
Rossi - Lorenzo
Tehát általában Rossit kellet(volna) lenyomni a VB-t megnyerni akaró kollégának 2002 öta.
Én úgy látom hogy a minden klappol kategóriába tartozik Pedrosa mellett Stoner is. Amikor jó volt a Ducati(meg a gumi) akkor simán nyert(vb-t). A jelenben egyedül Rossi az aki nyert már vb-t szar motorral, de ő meg már öregszik. Fénykorában akkor előzött és azt amikor és akit akart. Rajta kívül erre momentán senki nem képes. A tudásban hozzá legközelebb Lorenzót érzem. Természetesen mindegyikük elképesztően jól motorozik, de az a kis plussz az Rossiban van(volt) meg.
Igen, nalam is vannak egy-versenyes kedvencek. Pl. Elkezdek Pedrosanak drukkolni, mert az adott szituban ugyesnek latom es ugy erzem megerdemelne, hogy elorebb jusson. Pedig Pedrosa szerintem nem tul jo versenyzo, viszont borzaszto gyors. A ketto nem ugyanaz ugyebar. En az utobbi alapjan merlegelek szivesebben. Idealis korulmenyek kozott, tokeletes motorral, tukorsima palyan talan nincs nala gyorsabb a vilagon. Ha minden klappol, akkor mindenkit nagyon elver, ezt mar sokszor bemutatta. Palyacsucsjavitas korrol-korre, 10mp elony, 20mp elony, urelony...
Kobajasi vagany nagyon. Epp tegnap dicserte a sajto, hogy 5 embert elozott meg. Egyet Rossisan, mert bement belul de lecsuszott az ivrol, kisit megtolta a masikat, de ez ugye 4 kerek es lassu kanyarban tortent. Utana azert bemutatta, hogy kivulrol korbeautozni is tud a hajtukanyarban... Mint Senna...
Maximlian egyetertek. En altalaban a jo versenyert szoritok, tudok szurkolnni adott pillanatban JLonak, Valenak, haydennek, stb. Ahogy drukkoltam Aoyamanak, mert nagyszeruen ment azzal a 2. kategorias motorral, bantam volna, ha Simoncelli miatt elesik...
F1-ben imadom Kobayashit, CSINAL valamit a palyan...
Varom a jovo szezont, de egyertelmu: aki a VB cimet akarja, annak ROSSI az ELLENFEL, fugetlenul attol, ki epp a Vilagbajnok. s ezt mindenki pontosan jol tudja a palyan is...
Na, vegre egy szerintem "megfelelo" motorsportrajongoi hozzaallas! En "szeretni" egyiket sem szeretem, nem a bartaim, idegen emberek nekem. Nem foglalkozom a sztarkodasaikkal, a nyilatkozataikkal, magas ivbol sz.... arra, hogy mennyit keresnek, csalnak-e adot, stb. Kizaloag azzal foglalkozom, amit a palyan csinalnak. Ezalapjan valoban fogyatekos, aki Rossit nem ismeri el! Node ezalapjan rogton ott vannak a tobbiek is. Palyan latott motorvezetesi keszseget alapul veve az en szubjektiv szempontom szerint Casey Stoner a legjobb versenyzo a MotoGP-ben, ezert neki szoktam drukkolni. Ez iden teljesen felesleges volt, alig volt kepernyon, ha neha megis, akkor eppen azt lattuk, amint a gumifal fele csuszik. Az, hogy bamba f..sz volt es esetleg utana meg nyavogo nyilatkozatot is tett, engem nem erdekel, nem az en anyamat szidta, az O dolga. Ha viszont kritizalom pl. Rossit a (szerintem) szandekos es tul kemeny belepoje miatt, az meg az en dolgom. Csak azert mert masok keptelenek nem-erzelmi alapon tekinteni kedvencukre, vagy am-blokk a motorversenyzesre, azert meg nem kell engem anyazni szerintem, plane nem kell szemelyeskedni velem - nade mindegy. Ugy rinyalok, mint Lorenzo.
Nagyon varom a kovetkezo szezont. Teszik, hogy jovore nincs papirforma. Annyi talan megmaradt, hogy jovore is Rossi a "foellenseg". Bar talan most eloszor van az a helyzet, amikor levehetne ezt a jelmezt, ugyanis Lorenzo lesz a cimvedo es az, aki nem valt csapatot. Lehet, hogy Rossi mar jovore revbe er es letrejon a digok nagy alma. Lehet, hogy soha tobbe nem lesz vilagbajnok. Lehet, hogy Lorenzo megvedi cimet. Lehet, hogy Pedrosa vegre megszerzi az elsot. Lehet, hogy Spies inkabb lecsap ra hamar es lehet, hogy Stoner ugy gondoja mostmar eleg volt a bukdacsolasbol es elveri a nepet. Doviziosonak es Haydennek is lehetnek jobbb napjaik, bar Pedrosa es Rossi arnyekaban VB gyozelmi eselyuk zero (szerintem).
Lorenzo VB cimehez Rossi bukasanal azert joval tobb kellett... Iden o volt a legosszeszedettebb, es rettentoen gyors is, megerdemelte.
Kivancsi leszek, hogy jovore mit tud majd Rossi a Ducatival, ha VB-cimet szerez - es nem biztos, hogy az elso evben - akkor szerintem az se szolhat egy rossz szot se ra, aki zsigerbol utalja... En nem az vagyok.
Rossit el nem ismerni merhetetlen ostobasag. Szeretni nem kotelezo.
De az év elég szar volt amúgy is.Az első futam első körében Elias kiütötte alóla a vasat.A többi futamon meg vagy a gumi hullott szét vagy a motorja.Nem lehet mindig nyerni.
akkor épp Rossi nem bírta a nyomást...
Ha a csataba mas is beleszolhatna (meg mindig ugyanazokkal a motorokkal), akkor szerintetek lenne olyan, aki mindkettejuket lenyomna? Ha igen ki?
arra emlékszel?
(Amennyiben persze objektiv modon lehetne megitelni es nem arrol lenne szo, hogy Bayliss hazi krosszpalyajan mennek, vagy Rossi 250-es GP motorjaval egyetlen kort a tevesek kedveert.)
+
Rossi - Gibenau
Rossi - Boaggi
Rossi - Hayden/Pedrosa
Rossi - Stoner
Rossi - Lorenzo
Tehát általában Rossit kellet(volna) lenyomni a VB-t megnyerni akaró kollégának 2002 öta.
Kobajasi vagany nagyon. Epp tegnap dicserte a sajto, hogy 5 embert elozott meg. Egyet Rossisan, mert bement belul de lecsuszott az ivrol, kisit megtolta a masikat, de ez ugye 4 kerek es lassu kanyarban tortent. Utana azert bemutatta, hogy kivulrol korbeautozni is tud a hajtukanyarban... Mint Senna...
F1-ben imadom Kobayashit, CSINAL valamit a palyan...
Varom a jovo szezont, de egyertelmu: aki a VB cimet akarja, annak ROSSI az ELLENFEL, fugetlenul attol, ki epp a Vilagbajnok. s ezt mindenki pontosan jol tudja a palyan is...
Nagyon varom a kovetkezo szezont. Teszik, hogy jovore nincs papirforma. Annyi talan megmaradt, hogy jovore is Rossi a "foellenseg". Bar talan most eloszor van az a helyzet, amikor levehetne ezt a jelmezt, ugyanis Lorenzo lesz a cimvedo es az, aki nem valt csapatot. Lehet, hogy Rossi mar jovore revbe er es letrejon a digok nagy alma. Lehet, hogy soha tobbe nem lesz vilagbajnok. Lehet, hogy Lorenzo megvedi cimet. Lehet, hogy Pedrosa vegre megszerzi az elsot. Lehet, hogy Spies inkabb lecsap ra hamar es lehet, hogy Stoner ugy gondoja mostmar eleg volt a bukdacsolasbol es elveri a nepet. Doviziosonak es Haydennek is lehetnek jobbb napjaik, bar Pedrosa es Rossi arnyekaban VB gyozelmi eselyuk zero (szerintem).
Kivancsi leszek, hogy jovore mit tud majd Rossi a Ducatival, ha VB-cimet szerez - es nem biztos, hogy az elso evben - akkor szerintem az se szolhat egy rossz szot se ra, aki zsigerbol utalja... En nem az vagyok.
Rossit el nem ismerni merhetetlen ostobasag. Szeretni nem kotelezo.