Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igen, szerintem is. Nem veletlenul kezd iszonyu eros lenni az a motor. Persze Stonernel sose tudni, nehezen alkalmazkodo pilotanak tunik (bar neha pont megcafolja ezt). Erdekes muki.
En is kiprobaltam, de eleve nyilvanvalo volt. Ugyanazert csinalja, amiert kiulni is szokas. A logatott lab jobban elviszi a sulypontot oldalra, igy a fenek kisebb elmozditasaval lehet a kanyarbejaratba csavarni a motort, igy viszont a kanyarban jobb az ulespozicio. A logo lab rugozik, igy a testtomeg kevesebb (egy labnyi sullyal kevesebb) inerciaval "aldja meg" a rugozatlan tomeget, vagyis a fektavon az elpattogasi hajlam javul, igy a fekut is (Rossi az egyik legjobb fekezo a vilagon). Jobbos kanyarban persze a jobb labbal kellene nyomni a feket, de sokaknak (lehet, hogy Rossinak is - nem tudom) kezre is ravan kotve a hatsofek, nomeg ha idealis fekerot produkal, akkor nem kell es nem is lehet hatra fekerot vinni, mivel a kerek eppehogy elemelkedik (vagy epphogy nem). Ebben is segit a kilogatott lab, mivel oldaliranyban lehet mozgatni es igy el lehet vele simitani a hatsokerek kigyozasat. Valamennyi legellenallasi haszna is van, fekernyokent mukodik az idom mellol kiszedett lab. A krosszosok is igy fordulnak. A nehez terpen labbal egyensulyoznak fektavon (meg neha tovabb is). Ugyan a GP verseny nem motokrossz, de aki kemenyen palyazik az tudja, hogy annal a temponal mar nem olyan tukorsima minden, mint amikor a sztradan hasitunk ausztriaban. Erok ebrednek, kulonfele vibraciok jelentkeznek, aminek az elnyeleseben segit ez a technika.

Talalos kerdes: Tudja valaki, hogy a terdkirakos kanyartechnikat ki talalta ki?
Látva a Honda idei javulását, sztem jövőre lesz esélye Stonernek erre , már ha a motor karakterisztikályhoz tud alkalmaszkodni.
Ezt már én is kérdeztem de értelmes választ nem tudtak rá adni, csak annyit h ő a Dr csak tudja mit csinál, ráadásul azóta más is copyzta, más motorsportba. De akármennyit gondolkodok nem jövök rá mire jó...Smotonál oké, de ott max 100 körül mennek egy durcább kanyarba, de ezek 160-180 nál lábat kitenni... merész... szerintem valami súly helyezésnél lehetne szerepe. ráadásul, ha rosszul teszed vissza a lábad a lábtartóra.... monyuk a mostani futamon arra is jó volt, hogy a nyalókásnak jelezzen, h mama helyén marad! Mert látszott h nem csak egyensúlyozni használja!
kerdes: miert pakolja ki mostansag minden GP verenyzo labat a kanyarban? asszem Rossi kezdte a mokazat, tobbi meg eltanulta tole ... gondolkoztam, de semmi ertelmet nem latom, valaki okosabb vilagositson fel legyen szives.
koszi
Igen, Valentino Rossi a valaha elt legjobb motorversenyok egyike. De ne feledjuk vannak "alig sikeres" legendak, ilyen pl. Kevin Schwantz. "Csak" egy vilagbajnoki cime lett (pedig nalanal tobb cimet nyero vetelytarsaival kb. azonos szamu futamot nyert aktiv versenyzokent) es megis hatalmas legendava valt! Lenyugozo stilusaval mindenkit megbabonazott, megkerdojelezhetetlen motortudasa emelte a magasba. Pl. Casey Stoner kisertetelyesen hasonlit hozza. Rendkivuli kepessegu motoros, nagyon sok 800-as gyozelemmel, "mindossze" egy VB cimmel. Lehet, hogy nem legenda, de mar kapott egy oldalt a nagykonyvben. Lorenzonak is megvan az eselye erre, de nem az idei szezonja okan.

Rossi ki fog oregedni, a fiataloknak mar nem marad ideje tobbszor, zsinorban elverni ot - plane, hogy sok a jelentkezo (Stoner, Lorenzo, Pedrosa, Spies). Szoval nem lesz itt tobbszoros Rossi-vero. Legendava valasra a Rossi-era utan lesz lehetoseg szerintem. Nem tudhatjuk ki lesz alkalmas figura erre. A jelenlegi helyzetben a legendava valashoz Stoner van a legkozelebb, mivel O az egyetlen az eddigi Rossi-verok kozul, aki tisztan sajat erobol verte el a doktort. Ha ezt meg egyszer-ketszer meg tudna ismetelni, akkor lehetne emlegetni a legnagyobbak kozott Ot is. (Nem sok eselyt latok erre.)
Köszönöm hogy helyesen írtad kedvenc versenyzőink,legendáink nevét,velem ellentétben!Talán túlzottan felkapta a vizet mindenki e futam kapcsán,elszabadultak az érzelmek,Jorge valóban jó,és én sem vagyok jorgefan,(ki az?)bizony jól küldi,de attól tartok legenda,NEM LESZ SOSEM!Mondjatok legendaeséjeseket(ez 1 szó?)NAAAAA DE Tényleg,ki legendaeséjes?ÉÉÉn egyet tudok,de már nem esélyes,Már LEGENDA..
köszönöm hogy helyesen írtad kedvenc versenyzőink,legendáink nevét,velem ellentétben!Talán túlzottan felkapta a vizet mindenki e futam kapcsán,elszabadultak az érzelmek,jorge valóban jó,és én sem vagyok jorgefan,(ki az?)bizony jól küldi,de attól tartok legenda,NEM LESZ SOSEM!Mondjatok,legendaeséjeseket(ez 1 szó?)NAAAAA DE Tényleg,ki legendaeséjes?ÉÉÉn egyet tudok,de már nem esélyes,Már LEGENDA..
Szerintem mindharman (Agostini, Doohan es Schwantz) ugy gondoljak, hogy Rossi manovere teljes mertekig belefer a motorversenyzesbe. Csak ok harman sosem mondanak azt, amit "mi" (egyesek), hogy "Lorenzo csak rinyal", "Stoner csak hisztizik", "Gibernau elkoszonhet". Ismetlem: Lorenzo nem rinyalos tipus, rohadtul nem. Ko kemeny a gyerek (fuggetlenul attol, hogy egy majomnak tartom).
Igen,Capirex nyerte azt a VB-t.
Viszont az Aprilia felbontotta a szerződést és azonnal kibaxták a csapatból...
Kijön a verandára a 46. szám alatti lakos,s meglát egy csigát, aki a 99-es szám alatt lakik!Fogja,elcsűri a kert végébe.Egy év múlva,a csiga újra megjelenik a verandán.Lakosunk46sz.így reagál:TE MÁR MEGINT ITT VAGY!?Aki érti,érti aki nem,nem.Annyi szőkenős és rendőrvicc van,kicsit átköltöttem az eredetit,Motogp-st eddig nem hallottam!Ikont nem merek csatolni,hátha tudtok jobbat bbrrr
Azzurii mekkora zseni vagy!Én a Rossi vs Sete alatti kommentárból idéztem Várhegyéktől,de kitudja,lehet az sem pontos!A story többi része jó?
Megosztottam a facebook-on a tízperces youtube-os feltöltést,a dorna letiltotta,tatta 24 órán belül,ég a világháló!Próbálok pártatlan maradni,nadehát mi lessz ezután?A tömeg tombol,izgalmas és üdítő ami történik,"mi"meg rinyálunk!És vajon hogy vélekednek a nagyok?Agostini,Dohan,Swancz.Mit gondoltok?
"Én háromszor, vagy négyszer előztem meg Valentinót, szerintem mindegyiknél korrekt voltam. Rossi előzései is szabályosak voltak, bár szerintem elég közel volt a határhoz."
Mondta Lorenzo.Ennyi.Téma részemtől lezárva.
A Rossi fóbiásoknak jó hírem van,nyit nemsokára az OPNI,ott majd kikezelnek titeket szakemberek.
Ezert nezik el nekik a lokdosodest.
Nekem Rossi közömbös,Gibernau meg sose volt szimpi,de a 2005-ös jerezi versenyt elfelejteni elég nehéz!Ott Rossi volt a ludas véleményem szerint!

Egyébként a legszebb és legtisztább Rossi-Lorenzo csata Catalunya-ban volt!
Az a "cigány banda" nyerte eddig a legtöbb futamot és VB-t .Plusz a legtöbb szerelő és mérnök is olasz.
1:30-nal az eset? Az egy kifekezes! 10-esetbol 9-szer a belsobb ivre menonek (jelen esetben Lorenzonak) van a kartya a kezeben, nem Rossi okossagan mult a jelenet! Semmit nem tudott volna csinalni a megelozes ellen. Illetve tudott eppen azt, hogy bebok mogotte es korabban kigyorsit. Teljesen jo, csak minek megy neki a masiknak? Pont arrol magyarazok, hogy Rossi mindig akkor lok, amikor belul van!

El kene felejteni, de nem felejtem el. Plane, ha valaki ezzel probal onigazolast nyerni es azzal jon, hogy "mondjunk csak egy esetet is". Mondtam...
Azt el kéne már felejteni: főleg, hogy az évtizedből nem tudunk évente egy példát hozni, amikor bármi hasonlót csinált, tehát pont nem áll meg, hogy "mindig ilyen volt"...
( mellesleg ott amilyen köcsög volt rossi, olyan balfasz volt Gibi: ha nem zár le kívülről, akkor rossi csúszik ki a sóderbe, ő pedig belső íven elfordul és nyer.)
Ld. 1:30 körül a mostani eset - ha rossi ott nem engedi el tisztán JLo-t, hanem erőszakos a külső íven, akkor rossi bukik, lorenzo pedig tisztán elfordul.
Szep munka. Capirex nem olasz veletlenul, mint Rossi meg Simoncelli? Ciganybanda.
Pl. mikor kilokte Sete Gibernaut az utolso korben, az utolso kanyarban. Bement fektavra ugy, hogy nem lehetett tartani az ivet annyival. Ilyenkor kisodrodik (mast nem tud tenni), az ellenfele vagy odebbmegy, vagy nekimegy es ugy megy odebb. Aki ezt az utolso kanyarban teszi, az pedig megnyeri a versenyt ennyire egyszeru. De mint mar irtam, ugyanez volt Biaggi, Stoner ellen is es most Lorenzo ellen is (magyaran minden olyan vetelytars ellen, aki komoly ellenfel volt).

Az fontos szempont hogy a vesztes felnek el kell esnie? Mert el nem esett senki, ez igaz, de voltak akik kiporoltak a palyarol.
Haradát lökte ki Capirex azon a bizonyos futamon
http://youtu.be/BQdzS1WmhCg
"Kérlek hozzatok példát arra,a doki mikor tett olyat,ami miatt az ellenfele nem fejezhette be a versenyt.Én csak 2ooo-óta nézem sajnos,az előzőket nem vágom!Ja,nem arra gondolok h.hibára kényszerítette hanem kilökte side by side stb."

Soha.
Számtalanszor visszanéztem hawerok,a véleményem,mindkét esetben vale rásodródik "kedvenc nyalókásunkra",ez okozza azt hogy összeérnek,lassítsátok ki kafa lesz!Egyszerű versenyszitu.Emlékesztek még a Capirossi Melandri esetre?Capirex kituszkolja a kavicságyba Melándrit,uccsó futam,s főhősünk világbajnok.Ez ütős szitu,Melandri nem rinyált bakkeeer sem a csapat.Egy kérdés!Kérlek hozzatok példát arra,a doki mikor tett olyat,ami miatt az ellenfele nem fejezhette be a versenyt.Én csak 2ooo-óta nézem sajnos,az előzőket nem vágom!Ja,nem arra gondolok h.hibára kényszerítette hanem kilökte side by side stb.
"Elég szar a kameraszög, de amikor összeérnek, akkor Rossi lényegesen gyorsabban halad (ő nem bökte el a kanyarívet a késői féktáv miatt, így jobban gyorsított ki) és előrébb is van, ezért takarja a vállát Lorenzo teste, ebből a hátsó szögből."

Helyesen latod. De ebbol szamomra pont az kovetkezik, hogy Rossinak latnia kellett minek fog nekimenni. Hiszen eppen lemaradott allapotot hozott vissza gyorsabb tempoval. Ergo pontosan tuda, hogy neki fog menni a csapattarsanak.

Amugy meg szerintem, ha mar a nagy Rossirol beszelunk, aki - mint latjuk - mindent megtesz a jobb pozicioert es egyebkent is N-szeres vilagbajnok es egyebkent is a VB cimet nyero motoron ul, tole a 3. hely nem "is back". Viszont egy muki ott a piros motoron mintha hulyere verte volna megint a mezonyt.... Stoner is back!