Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ellenpélde mind arra ,amit mondasz, MELANDRI ! le a kalappal előtte,én szrkolok neki nagyon mindig,hogy szerezzen minél több pontot.
vagy ott van Aoyama,aki nem felvásárolta magát,és még is ott lesz, SPies se hiszem hogy bevásárolta volna magát,Simoncelli se,sorolhatnám...........Talma a könyebb! utat választotta,ami ráadásul nem is jött be,én ezért nem szurkolok neki.Aki oda való,az oda is kerül,én ezt vallom,sose birtam azokat akik bevásárolják magukat.
Bizonyosan igazad van ebben. En csak azt gondolom, hogy ilyesmi mashol is tortenik. Miert gondolod, hogy Kallio, Canepa, Toseland, Gibernau vagy akarmelyik masik versenyzo nem ugyanigy konyokolget a mediaban es a sportpolitikaban, mint Talma itthon? Szerintem pont igy meg - eppe Talma bizonyitja: konyokolve, rengeteg penzzel jutott oda, ahova. Nem tudom elkepzelni, hogy a tobbiek ne igy csinalnak. Hogy ez igy jo-e? Nem, ebben igazad van. Ez nem jo! De ez van. Es mig mas orszagokban a rajongok a sporttal (a palyan tortentekkel) foglalkoznak), addig nalunk a rajongok anyagias alapokra helyezik a sportot (nem tartott Talma pisztolyt a fejedhez, hogy vedd meg a konyvet 6 ropiert, szerinted Lorenzo konyve olcsobb?). Szoval a csunya resze mashol is csunya, de a drukk mashol mindig megvan. A drukk a versenynek szol! Amugy tokeletesen ertelek, nekem emberileg sohasem volt szimpi Talma en nem mentem volna soha autogrammot kerni tole. Viszont mindig drukkolni fogok neki.
Még egy kis szervezés, és elérjük hogy előbb legyen D.szerdahelyen GP futam, mint nálunk
Én annak idején poénnak szántam, hogy eleve halott ötlet a sávolyi sztori... lassan másfél év tellik, és még mindig egy sárkupac... még megérjük h így marad, és endúrópálya lesz
semmit.majd elmarad.és az utolso két ob futam is
Ez igaz. Ezert soroltam fel "sztarokat". Ha megfigyeled, az, amirol en beszelek elsosorban a media fokuszaban levo sportolok/hiressegek. A fu alatt megbujo bajnokok nincsenek ennyire kiteve ennek. Olimpia csak 4 evente egyszer van es a nagyszeru ismetloket leszamitva a sportolok tobbsege "csak" egy-egy ermet nyer. MotoGP, Forma 1 es profi boxmeccs hetrol hetre van, a kozvetitesekt milliok nezik. Nagy penz, nagy balhe. (Amiota pl. a Janic-Kovacs kajakparos "sztarra" kezdett valni, megfurtak oket is, nincs kivetel.) Figyeld csak meg: amit hetrol hetre, hosszu idon at kozvetit a media (legyen az sport esemeny, politika, zenei tehetsegkutato, vagy valosagshow) annak szereploi akar kik is legyenek elobb megosztjak a kozvelemenyt, majd rendszerint "negativ balvannya" valtoznak FUGGETLENUL attol, hogy milyen emberek es mit ertek el. Mindig ez a vege, mondhatni torvenyszeru. Ezert nem erdekel ki Talma, milyen ember, mennyire szimpatikus, mennyire okos, humoros, nagykepu vagy szereny, csak 1 dolog szamit: a MotoGP versenyzonk, akire 50 evet vartunk. Drukkolok neki hogy a MotoGP-ben jo eredmenyt erjen el, a fozo musorban meg nem erdekel mit csinal es nem koszonok neki elore az utcan, nem baratom, nem nezek ra fel (csak a motoros tudasa miatt).
plusz a nagy hungaroringes motorozás
Talma olyan mint a magyar narancs:Kicsit kicsi( ),kicsir savanyú,de a miénk.
Hát nem én változtam. Gondold csak át. Talma nagyon sokat köszönhet a sajtónak, a médiának. Éveken át könyörögtek, hogy valaki írja már le a nevét valami megyei lapban. Most meg 40+Áfa /perc ellenében hajlandó csak fényezni magát? Vagy említsük csak meg azt a bizonyos dedeikálást, ami egy délelőtti időpontban volt a Szhelyi moziban. Többszáz ember volt ott, az időpont miatt a többség a munkahelyéről kérezkedett(lógott) el. A meghírdetett időponthoz képest késtek mintegy fél órát, ahol is az volt az első mondat, hogy semmi mást nem hajlandó dedikálni, csak a Talma könyvet, amit természetesen 6000Ft ellenében meg lehet vásárolni a helyszínen. A nagy élménybeszámoló mindösszesen 5 percesre zsugorodott, midőn beszólt a menedzsment, hogy ennyi, menni kéne. A rendezők kérték, hogy a késésre való tekintettel pár percet húzzanak már rá, mire természetesen kategórikus nem volt a válasz. Hát valahol itt voltak az első negatív gondolataim. Ez nem a rajongók szembeköpése?Aztán jöttek a sztárallűrök, a koronás, "drágaköves" sisak, az eredménytelenség, az esések a szél miatt, meg egyebek miatt, de még kitartottam. Majd a meglehetősen fura szagú szakítás Asparral, a körítés mellé....nekem itt, ebből ennyi elég. Nézd! Kb 20 éve rajongom a Körmendi kosárlabdáért. Ott sem mindig szalad a szekér. De azért még olyan nem fordult elő, hogy egy abszolúte szalonképes véleményt azonnal kitöröltek volna abból a vendégkönyvből. A Talma.hu-n ez mindennapos dolog. Elvégre szólássabadság van...meg demokrácia. Sőt előfordult, hogy a negatív vélemények miatt egyszerűen bezárták a vendéglönyvet. Hát szurkoljatok csak neki. Én nem teszem. És meglehet, hogy ezt én sajnálom a legjobban,mert egy álommal lettem megint kevesebb, újfent bebizonyosodott, hogy nincsenek hősök, ideálok, akikre fel lehet nézni, csak...
azt vedd észre ,hogy kiket,és miért fikáznak,nem szeretnek,cikiznek . talán nem véletlen . Érdekes,hogy akik kijutottak az olimpiára,és kiestek,nem értek el eredményt, azokat se fikáz senki,sőt büszkék vagyunk rájuk,mrt ott voltak legalább
ha már az olimpiánál tartottunk
a magyar motorsportnak Talma lehet, hogy jót tesz, de akik azt irányítják azok ártanak utánpótlásról hallunk valahol? én még nem hallottam.. elmarad az uccsó OB futam? az meg hogy? mikor már 3 magyar van a MotoGP sorozatban... Talma a GP kategória elején, mikor újdonság volt jót tett az országnak, jó reklám volt, de azóta már nem mutogatják Kíváncsi vagyok ez az ostoba ország mit fog kezdeni a jövő évi GP futammal...
Nem hasonlitottam oket a tudasuk szerint Talmahoz, csak felsoroltam eseteket, amik mind ugyanigy vegzodtek a tarsadalmi megiteles szempontjabol, mint a Talma esete. Tok kulonbozo emberek jutottak tok ugyanoda. Ez szerinted nem azt tamasztja ala, amit en mondok? Aki nagy sztar lesz, azt megutaljuk, megfurjuk, elgancsoljuk. Ezt tapasztaltam eddig.
ez hülyeség...eleve kokót nem lehet hasonlítnai baumgartnerhez,,ő jó boxoló volt, a nagyképűsége és flegmasága lett a veszte. baumgartner is belett fizetve egy szar kocsira hogy körözgessen,lófasz az egész,mit szurkoljunk neki? Talmáról nehéz még véleményt mondani,de majd az idő eldönti.
azért egy kicsit be vagy szűkülve,igen is nagyon sok sportoló mögött ott állnak a szurkolók,kicsit máshol is körül kellene nézni. és érdekes,hogy őket nem fikáz senki.
Vagy amiatt tart itt, mert Bamgartnertol, Kovacs Kokon at Talmaig mindenkit fikazunk aki inkabb drukkra szorulna, nem? Azt latja a vilag, hogy amig minden orszagban normalis az, hogy a lakossag egy emberkent all a sajat versenyzoje mogott, addig nalunk ez forditva van. Aki valameddig eljut arra elobb irigykedni kezdunk, aztan megpiszkaljuk kicsit, vegul utaljuk es csak a dolgat nehezitjuk. Mas ember ma Talma, mint eddig? Dehogy. Ugyanaz a felnott emre 8-10 eve. Eddig drukkoltal neki, ma mar nem. Mi valtozott? Nem Te magad?
Engem mindez nem érdekel. Hisz Talma a mi macskánk kölke, épp ezért nem várom tőle ezt. Ismétlem :Engem ilyen szellemben neveltek, és senkit nem mentesít az, hogy mások is épp így csinálnak. Épp ez az, ami miatt az ország itt tart, ahol. Hánynom kell tőle.
De vajon, Talma nem tesz meg mindent a jobb szereplesert? Csak felmarkolja a penzt? A marketing-sportdiplomaciai lepeseket kozvetlenul O akarta igy? Szerintem nem. O is csak egy babfigura, amikor a penzrol dontenek, neki az a dolga, hogy jol motorozzon. Az igaz ugyan, hogy most nem motorozik jol, node eppen ezert kellene szurkolni neki. Nem? Az olimpia pont jo pelda. A legjobb magyar boxolo, birkozo, kajakos, stb. megy az olimpiara, a tobbiek itthon maradnak. Talama a legjobb magyar motoros, sokszoros VB futamgyoztes. A tudasa alapjan jo helyen van, megha nem is tud per pill pabdaba rugni. Minden bizonnyal nem fog soha komoly MotoGP eredmenyt elerni, de szerintem jot tesz a magyar motorsportnak azzal, hogy utat tor a fiatalabbaknak. Reklam es penz beszel es 5 ev mulva senki nem fog emlekezni arra, hogyan konyokoltek ki maguknak a kiralykategorias szereplest. A palyan kell az eredmeny en ezert drukkolok! Csak az maradando.
szia
szerintem jó amit írsz, csak szerintem hiba,hogy talma gyakorlatilag,mint ahogy bebizonyosodott, a semmire tette meg ezt a gerinctelen lépést...mert ha ott lenne a 10ben,azt mondanám NA ide való ez a srác,bátorvolt,megtette ezt a lépést magáért,hogy bizonyítson.De leghátul kullog,és folyton fikáz mindent,csak magában nem talál hibát..én szerintem egy csapatnak se kell egy ilyen versenyző.
(ÉS itt meg is jegyezném,bár tudom hogy hülyeség hasonlítgatni, de abból a pénzből,amiből hátul kullog,nem egy olimiai sportág tudna boldogulni évekig,és termelné az eredményeket)
En sem azert drukkolok neki, mert emberilge felnezek ra, hanem azert mert azt akarom, hogy nyerjen es oromet okozzon vele sok embernek es Magyarorszagnak. Nem erdekel, hogy milyen a jelleme addig, amig a sport-jelleme elfogadhato. Pl. Simoncelli-t en sem kedvelem de nem a hulye feje vagy a bunko nyilatkozatai miatt, hanem a palyan bemutatott konyokolesei miatt. Talmaval nincs ilyen baj. Tudom, a meglatasommal a kissebbseget kepviselem (megintcsak). Persze mivel az orszagban az enyemmel ellenkezo, tobbsegi nezetek rendszerint tudjuk hova vezetnek (oda, ahol tartunk), mondhatanm, hogy bizony nem igy kene gondolkodni. Aki azt gondolja, hogy barmelyik MotoGP pilota kulonb Talmanal, hogy barkinek a managementje szimpatikusbb huzasokkal operal, vagy hogy a tobbi orszagban nem tesznek ugyanilyen unszimpatikus lepeseket a motorsportban az szerintem teved. Eleg ha csak arra gondolunk, hogy a spanyolok-baszkok Estorilban es Valenciaban mit muvelnek, hogy Lorenzo es Pedrosa hogy tisztelik egymast (honfitarsak lennenek de az egesz vilag elott torzsalkodnak) es ugye ott van az Aspar csapat es az Aprilia kisded jatekai. Kerdem en, Talma melyikuknel rosszabb?
Szerintem meg egy gerinctelen nagyképű gyerek, aki megérdemelné, hogy jövőre a rollert kergesse valamelyik játszótéren nyalókázás közben. Bocs, de én olyan közegben, és korban nőttem fel, amikor az adott szó, becsület, jellem többet ért egy világító bankkártyánál. Ettől függetlenül a motoros tudása megkérdőjelezhetetlen. Mondom mindezt úgy, hogy az első rajongói közt voltam szerintem...és fanatikusan szurkoltam neki.
Marmint fel kell szivnia magat Talmanak ES a csapatanak is!
En ettol meg szurkolok neki. Ha O a legjobb magyar palyaversenyzo (marpedig O az), akkor fuggetlenul attol, hogy az ellenfelei a nagyvilagbol mennyivel jobbak nala megerdemli a drukkot, mert igenis helye van ott. Ugy ertem, hogy ha egyaltalan van helye ott magyarnak (marpedig van, amig a penz beszel - gondolok itt a MOL-ra), akkor teljesen "jogos", hogy Talma ott van! Egyebkent is vilagbajnok a gyerek es a MotoGP mezonyeben ezzel mar elorebb van sokaknal. Eppen a vitatott Stoner az egyik, aki sosem volt vilagbajnok korabban, sot futamgyozelme is kevesebb van, mint Talmanak. Jo helyen van a srac, csa fel kellene szivnia magukat. Remelem jovore sokkal jobb lesz!
Plusz sztem Talma elkalibrálta magát a saját képességeivel kapcsolatosan is. A királykategóriában azért nem pattanásos arcú kölkek tekerik a gázt, hanem szinte mindenki volt már vb , néhányan többször is. Ehhez sztem ő kevés. Meg a motor is egy talicska. Én ott voltam a vb címe utáni egyik dedikálásán. Hát utána rögtön eladtam a frissen aláírt könyvet. Azóta nem szurkolok neki. Persze ez legyen az én bajom.
Faternek jar! Nekem is O hivta fel a figyelmem erre. Nem tudom mennyi kondi kellhet egy ilyen 800-as moped terelgetesehez, de en mondjuk 20 perc palyamotorozas utan mar total kesz szoktam lenni. (Es 5 perc motokrosszozas utan. )
Nálad a pont
Talma pont ugy lassul be, mint Stoner az ideny kozben. Nem lehet, hogy csak elfarad? Egy darabig birja, aztan kikeccen es lelassul. Stonerrel ugyanez volt. Talmaval is elofordulhat, ha nincs eleg kondi, mert a 800-as motor azert nem ugy cibal, mint a 125-os.
Szvsz a Ducati és Stoner olyan mint egy mintaházaspár.
Egymásnak teremtettek.