Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

faja elbasztam a kepet :D
itt a masik
koszi a segitseget a felso reszen levo csavarokkal babraltam 20-21 clicket szamoltam 15re allitottam soft fele
ha jol ertem alul is kell lennie? csinaltam kepet a telo aljarol van is ot 1 csavar, vagy ott engedem le az olajat v mi?:D
pörögjön a motor amikor elugrik
rámész az ugróra folyamatosan egyenletes gázt adj neki és ne ülj a motoron
Valaki mondja már el az ugratás alapjait:
-Ki kell állni anyeregből előtte, vagy nem,
-Kell gázadás, vagy nem,
-Ne érkezzek előre, se hátra,

Eleve hogy mertek akkorákat ugratni........ meg olyan dinamikusnak tűnik az ugratás, amikor meg én ugratok úgy (becsapódok)? ...........
Hali!
Megpróbálok kicsit segíteni, bár a tényleges próba és megfeleő beállítás a Tied lesz.
Az összes klikk úgy van, hogy teljesen betekered (H felé), majd onnan kifelé (S felé tekered).
Első teló:
Képen jelöltem nyilakkal a csavarokat. Fontos, hogy mindig légtelenitsd a teleszkópot. Teló tetején (nyomófokozat) kb.10-12 klikk. Teló alján (húzófokozat) kb.8-10 klikk.
Hátsó teló:
Teló tetején egy anyacsavar közepén van a pici csavar. Az anya kb. 1 1/2 fordulat, a belsejében lévő csavar kb.12-14 klikk. Teló alján kb.6-8 klikk.

A beállítás nagymértékben függ a tempótól, a súlyodtól és a pályától is amin motorozol. Tehát elég összetett dolog. Ha 1x sikerül beállítani, akkor pályától függően már csak 1-1 klikket kell majd tekerned, hogy jó legyen.
Ha a nyomófokozat beállítása nem is tökéletes (akár odébb lehetsz 3-4 klikket is), az nem olyan nagy gond, a huzófokozat beállítása sokkal fontosabb, ha itt odébb jársz 1-2 klikkel, akkor fura dolgokat művelhet a motor.
Kerülni kell az olyan beállítást, amikor "bekoppanik" a teló, azaz túl puha. Nyomófokozat beállítása aránylag egyszerű, főleg ha kicsit poros pályán motorozol. Az első telón úgyis látszik, hogy mennyire ment le, ha nem dolgozik végig, akkor puhítani (S felé tekerni) kell rajta.
Bocsi ha hosszú voltam, lehet még ki is maradt pár dolog, de szerintem egy adagnak elég lesz.
Ja, és nagyon fontos, hogy szezononként legalább 1x cseréljünk olajat a telóban.
Ezt alul, felül (húzó, nyomó csill) játszd meg. Elöl is hátul is. Aztán pedig tapasztald ki próbálgatás útján, ha nem stimm állíts utána. Szerintem a súlyodhoz kb. elég lesz ez a beáll. (arra figyelj, hogy 1-2-klikknél több eltérés lehetőleg ne legyen a telókon az alsó és felső beállításnál)

ezt a reszt nem igazan ertem elmagyaraznad? en csak azt a 2 nagy csavart meg a benne levo 2 picit lattam van mashol is?
Hy,

Nézegettem azt az ominózus 125/50 topikot, sztem elég gázos a dolog már. De mivel nem igen akarok közúton járni, így ha vennék egy cross mocit, ami ugye nem műszakiztatható. Ha azzal fognak meg akkor mi jó kaphatok? Megúszgatom pénzbirsággal vagy eltiltás is jár? Esetleg "B"-t is bevonnják pihenni egy időre?
áhhh az baromság. ...100rugo
mondom nem vagyok ottthol a témában de szerintem ha kpasz bénz birságot akkor max olyan 30ropi
Hát ja ezt mondja már mindenki!Hogy egy feljelentés lex belőle! De ha tényleg 100 rugó lex a birság akkor a mocit azt adom el hogy legyen miből kifizetni a bírságot!
hát nem vagyok okos énsem ebbena témában,de ha az adataid is felvették meg minden,plusz még azt is beleszámolom,hogy köcsög rendörök voltak ott,akkor szerintem egy feljelentésre,számithatsz
Szeva Spykolega!Ja azok a buzik leigazoltak!Csak nem tom milex ebből!Mert nekem most nagyon nem hiányzik az hogy meghúzzanak!Nem tudsz erről valamit ha nem írtam alá semmit kkor mivan?
szeva csabaki láttalak tegnap biriben,leigazoltak a jardok?(szopjon le mind,engem is ugy néztek mint a véres hust)
valaki nem tudná nekem meg mondani ha elkapp a rendőr mocival!Nincs se jogsi se semmi!És fel vették az adataimat meg a motor alváz számát!De nem írtam alá semit!Ilyenkor várhatok papírt vagy nem!Mert azt mondta a rendőr hogy kb 100 rugóba kerülne ez az egész nkem!Legyetek olyan kedvesek és ha valaki tud valmait írja már ki!Köszi előre is!
Hali!

Ha 6-7 klikk akkor kicsit el volt állítva szélső tartományba. DE semmiképpen sem csavard a két végletig tövig.
A legegyszerűbben szer. így állíthatod be.
Tekerd valamelyik véglethez (ki vagy be) Tekergesd végig a másik irányba, számolgatva hányat klikkel. (A tiéden nem tudom mennyi lehet ezért így írom) Ha megvan akkor ezt a számot felezd el. Na ez kell, hogy gyári értékre lődd a telót. Tehát onnan vissza a felét (értelemszerűen a megfelelő írányba)
Ezt alul, felül (húzó, nyomó csill) játszd meg. Elöl is hátul is. Aztán pedig tapasztald ki próbálgatás útján, ha nem stimm állíts utána. Szerintem a súlyodhoz kb. elég lesz ez a beáll. (arra figyelj, hogy 1-2-klikknél több eltérés lehetőleg ne legyen a telókon az alsó és felső beállításnál)
Hátul még van (felül) a nagy csavar (gyorsösszenyomó) ezzel is lehet babrálni, de mivel pontos adatot nem tudok a Hondára, így a legjobb hogyha valamelyik Hondás versenyző haverodat megkérdezed :)
kosz a helpet
oo ize kicsavartam teljesen 6-7 clilk gaz? :D
62kilo wok + 4-5 a cucc :D
sok sikert!
felül van a telónak a befelé csillapítása..tekerj 2-3 klikket az S felé

Gery
Vasárnap sajna nemjó,mert vasárnap szegeden leszek versenyen..holnap délután indulunk le...
Nektek jó motorozást,vigyázzatok magatokra..nekem meg jó versenyzést..megpróbálok én is vigyázni
csaooo
jóccakát
hali
teloproblemam van :s
tul kemeny az elso telo, lehet rajta puhitani v ez azt jelenti h megadta magat?
minimalis rugozasa van de kanyarban elpattog meg 1szer mar ugratas utan mar fejrebukfenc volt miatta :D
áhhh szerintem felejtös az a meteor cucc,meghát 12ropi körül van aszem,olcso husnak hig a leve(persze nem mindig)szoval szerintem min egy proxot vágj bele,vagy wertex stb..stb..20-27között mozognak
Sziasztok!

Nem tudj véletlenül valaki, a Balatonszemesi pályával mi újság? Üzemel még, lehet rajta motrozni?

Előre is köszi
üdv urak

vasárnap a monori pályára megyek/megyünk!
akinek van kedve...jöjjön!
HAli!
a seggitségeteket kérem!dugot szeretnék venni a honda cr 125ömbe!Moost van ez a meteor dugoszett a parillábaállitolag jo és versenyzök is használják mi a véleményetek?választok elöre is köszönöm!császtok