Legegyszerűbb ha tényleg egy boltba bemész és felpróbálsz több rucit is meg védőfelszerelést, ott aztán kiválaszthatod mi az ami neked a legjobb.
Ezek a motorok pont a hegyi utakra vannak kitalálva.
Nem hosszú egyenesekre nagy túrákra valók, napi max 250-300km ami még elviselhető rajtuk.
Én is azért szeretem ezt a gépet mert a Bakonyban élvezetes velük a kikapcsolódás.
Nyáron a 40 fokban a bőrnadrág alá mit veszel fel? Ha jól értettem a srác nem pályázni megy ahol mindegy hogy tökig izzatan fejezi be a napot mert a kocsiban ott a váltóruha! Ha elmész motorzni és egy fagyizónál megállsz leveszed a bőrrucit és olyan a szagod mint a döglött lónak az biztos fasza érzés!
A ktm-et most szezon vége felé vettem nem sokat mentem vele max 1000km-et. De előtte drz-e-m volt azzal voltam mindenhol.
Osztrákokhoz is jártam és fogok is a ktm-el is. 150km-enként úgy is tankolni kell akkor egy kis pihi és lehet tovább menni. Általában 120 körüli átlaggal megyek, itt még a szél se tép le és nem is rezeg anyira az 1 hengeres csoda.
Nincs olyan ismerősöd akinek van ruhája amit felpróbálhatnál? Gondolk itt crosz ruhára ill bőrre,hogy érezd a különbséget,ne az legyen hogy veszel egy készletet 150ezerért és nem jön be.
Ugye ez olyan dolog,hogy kinek mi! De ez az alap! Van olyan haverom aki 1000cbr-el tolja ő full bőrben van,de nem rohad rá a ruci mivel állandóan száguld. Egy sm géppel 180-al folyamatosan menni elég szar,nem beszélve arról hogy a motor se fogja megköszönni. Viszonylag kis sebesség: városi játszadozás+kanyarvadászat. Olyan ruhát érdemes ami szellőzik de véd is,nekem ez a tapasztalatom. Ami szerintem a legfontosabb hogy ha lemész a pláza parkolójába vagizni a luvnyáknak akkor is öltözz be ,mert tuti akkor törik ki a bokád,és az nem vicces.
Köszönöm válaszod.Igen.Azért kérdeztem,mert ha már beruházok egy nagyobb gépre,szeretném magam valamennyire biztosítani.
Szóval akkor azt mondod,mondjátok,hogy egy krosszcsizma,térdvédő,gerincvédő elegendő.
Strand papucs+alsógatya nem árt,mert 1 száll faszban hamar megállít a jard!
Komolyra fordítva a szót: alap a cross csizma,térd,könyök,gerinc védő!
Ha lehet ne ezeket a 14ezer ft-os ingeket mert az úgy szakad szét rajtad a betonon hogy csak na. Most elég jó áron lehet venni kevláros farmer nacit combvédővel+ehhez használok fox térdvédőt ennek a párja ugye a könyökvédő ill a gerincvédő. Gerincvédő: kinek mi a szimpi, nekem van egy "téli" -tavaszi-őszi kabátom abba van egy jó protektor,de vettem nyárra egy külön felvehető telje hátas védő cuccot és akkor akár lehet pulcsiban is ugye mert most az a menő
De persze a fullos bőr ruha a legjobb,csak sajnos nyáron a 40 fokban vicces lesz levenni!
A lényeg hogy ne spórt cipőben meg izomtrikóban nyomd!
Sziasztok.
Tervezek venni vagy egy komolyabb Supermotot.
Kinek milyen tapasztalatai vannak,illetve ki milyen motoros ruházatot ajánl,használ? (Protektorok,sisak stb.. )
Esetleg típusokat is ajánlhatnátok.
Köszi.
persze a csőről beszélek ami a közepében található,mert gyárilag is két darabból áll.szerintem előbb készen leszel vele,minthogy valaki eladjon egy ilyet.
Ezek a motorok pont a hegyi utakra vannak kitalálva.
Nem hosszú egyenesekre nagy túrákra valók, napi max 250-300km ami még elviselhető rajtuk.
Én is azért szeretem ezt a gépet mert a Bakonyban élvezetes velük a kikapcsolódás.