De vazze, ha a Kortisz az én motoromat ajánlotta a srácnak, és én is ahhoz fűztem hozzá, akkor honnan kell tudni, hogy te a 20113-14-es modellekről beszélsz? Egyébként meg már ott is van himba az endurón is, ha jól tudom...
én abból kifojólag gondoltam így,mivel az újakról beszéltem (13-14) azt nem tudtam hogy 2010ben 1 séma volt...
szóval akkor ennyit fejlesztettek azóta...
én értem a te tudásodat és tisztelem is hogy segítel is embereknek,én csak pont a te szemszögedből is vártam egy meglátást! szal köszi,tanúltam valamit!
Zari! Ez azért durván szélsőséges példa. Igaz, hogy visszalazul, ha nincs olajnyomás, de nem centiket, hanem max 1-2 millimétert, és attól meg nem tud átugrani a lánc. Amikor szétszedett állapotában összeakarod nyomni a patront az előírt beszerelési méretre, akkor is elég nagy erőhatás kell hozzá. Ezt egy belengő lánc nem képes produkálni...
Pont ezt akartam írni, de megelőztek: mivel 2010-es évjáratról beszélünk, ott minden modell (sx-f, xc-f, exc-f) PDS-sel volt szerelve, 6 gangos váltóval, stb. Hidd el Gecsa, hogy közelebb áll az sx-f 250-hez, mint az exc-f 250-hez. Volt nekem sx-f, most van ez, és próbáltam az exc-f 250-et is. De nekem nyóccccccccc....
hát az van..hogy a régebbi sx 250nél nem véletlen csinálták azt hogy egyből átszerelték a feszitőt a mechanikusra...
de itt nálunk extrem end gyúróban az a szitu hogy visszafele meggurul...ezéltal viszafele megfesziti a láncalka a veztengelyt...és akkor ugor6ott át...
ez nem vita kérdése meg elméleti téma..ez megtörtént...
hát ezt szerintem mindenki szeretné elkerülni..főleg endúróban fordul elő ez a visszafelé meggurul...mutatok egy ilyet..lefullad ..és visszafelé... http://youtu.be/Lr_H5UJH1w4
a hidraulikus baja azu ..hogyha megáll az olajnyomás belöttyed a lánc.
ez olyankor fordul elő..ha mondjuk megáll a blokk...tehát vegyünk egy elméleti setet...mész felfelé..meredeken..... lefullasztod...és mivrel elvesztetted az egyensúlyod..és meredek a hely meggurulsz visszafelé...
ez ugye előferdülhet endúróban..
na ha normál a feszitőd.. egy mechanikus ..akkor vssiazgurult kicsit ..megfogj a motort és ott állsz a hegyoldalon..behúzod a kuplungot és már rugod is befel...
ha pedig mondjuk egy hidraulikus fEszitöd van..ami ha megáll a motort egyből engedi hogy belöttyedjen a lánc...ÉS A BELÖTTYEDT LÁNC ELMÉLETILEG átugor6t...
nem...de...
ez az elméleti átugrás ez egy fél éves 350exc gyakorlatilag is megtörtént...pár hete...ugyhogy után azt már nem forgatta meg az öninditó..meert a szelepek valeszeg feltámaszkodtaka a dugón...mert amúgy csak megforgatta volna...szóval...
ott áll a vissszagurulás után...volt egy nagy csatt...aztán a blokk nem mozdul...perssze képletessen szólva konkrétan..
ugyhogy visszahúz a kocsihoz...hazahoz..szétszed..kiderült csak a vezérlés ugrott át...vezérlés helyre rak...vissza szerelés elinditás ..és minden rendben...
a lófaszt...
majd akkor lesz minden rendben ha megjön a mechanikus láncvezető és beszerelődik..mert ez a sztori bár mikor megismétlődhet...
próbálnak fejleszteni jobbra meg balr..de a mechanikus láncfeszitő...a rugós...hát annak párly nix..a vadi úly motrba póverpárcossan kell venni hogy biztonságossan működjön...
múhahahaha ja és két millióért redi tú kész mi..
marhák
csak azért kérdeztem vissza,mert én úgy tudom hogy az xcf-w az ami leginkább exc-hez közeli
legalábbis a környéki ktm xc-f-s és xcf-w-s emberkék elmondása szerint az xcf-w-nek olyan a futóműve mint az exc-é míg a sima xc-f pedig valóban az sxfére hajaz,hisz az lett kitalálva a krosszcountryra és az feszesebb...na meg ugye az sxf-en és xcf-eken himba van ...míg az excf-en és az xcf-w n pds...
blokkban nem akarok bele menni,mert az erővel nem hiszem hogy gond lenne se sxf,xcf,xcfw en...szal én úgy látom h sxf-xcf
excf-xcfw
ktm.com on is utána lehet járni és ránézésre se lehet még a két xcf-et se hasonlítani mert 2 modell az xcf és xcf-w
de egyébként én kiváncsi vagyok a véleményedre,meg arra is h blokkon belül mi a különbség (sztem elektronikán,váltón és vezérlésen kivül nagy dolog nem lehet :) )
A hidraulikus baja az, hogy sokszor megadja magát, és nem kellően feszíti meg a vezérműláncot. Nyilván függ az olaj minőségétől, és hogy mennyi üzemóra van benne. A mechanikus ezt küszöböli ki. Kétféle van belőle. Egy teljesen mechanikus, kontraanyás verzió, és egy rugós. A teljesen mechanikus ellenőrzése/állítása, mindig felső holtpontnál történik, ergo mindig bontani kell a szelepfedelet. A rugóshoz csak a beépítéskor kell bontani, és utána gondozásmentes, automatán feszít.
Nekem már a második motoromban van ilyen feszítő, és hibátlanul teszi a dolgát. Aki ért hozzá, annak 1 óra és működik, aki meg nem vágja, az inkább szereltesse be...
Áh ennyi pénzem azért nincs egyébként biztos nagyon jó.Ennek is kicsit nagyobb a lendtömege mint az sxf- nek? A mechanikus vezérműlánc feszítő jól működik.nehéz volt beszerelni?
szóval akkor ennyit fejlesztettek azóta...
én értem a te tudásodat és tisztelem is hogy segítel is embereknek,én csak pont a te szemszögedből is vártam egy meglátást! szal köszi,tanúltam valamit!
http://youtu.be/z_rT9GqOGGM
de itt nálunk extrem end gyúróban az a szitu hogy visszafele meggurul...ezéltal viszafele megfesziti a láncalka a veztengelyt...és akkor ugor6ott át...
ez nem vita kérdése meg elméleti téma..ez megtörtént...
hát ezt szerintem mindenki szeretné elkerülni..főleg endúróban fordul elő ez a visszafelé meggurul...mutatok egy ilyet..lefullad ..és visszafelé...
http://youtu.be/Lr_H5UJH1w4
ez olyankor fordul elő..ha mondjuk megáll a blokk...tehát vegyünk egy elméleti setet...mész felfelé..meredeken..... lefullasztod...és mivrel elvesztetted az egyensúlyod..és meredek a hely meggurulsz visszafelé...
ez ugye előferdülhet endúróban..
na ha normál a feszitőd.. egy mechanikus ..akkor vssiazgurult kicsit ..megfogj a motort és ott állsz a hegyoldalon..behúzod a kuplungot és már rugod is befel...
ha pedig mondjuk egy hidraulikus fEszitöd van..ami ha megáll a motort egyből engedi hogy belöttyedjen a lánc...ÉS A BELÖTTYEDT LÁNC ELMÉLETILEG átugor6t...
nem...de...
ez az elméleti átugrás ez egy fél éves 350exc gyakorlatilag is megtörtént...pár hete...ugyhogy után azt már nem forgatta meg az öninditó..meert a szelepek valeszeg feltámaszkodtaka a dugón...mert amúgy csak megforgatta volna...szóval...
ott áll a vissszagurulás után...volt egy nagy csatt...aztán a blokk nem mozdul...perssze képletessen szólva konkrétan..
ugyhogy visszahúz a kocsihoz...hazahoz..szétszed..kiderült csak a vezérlés ugrott át...vezérlés helyre rak...vissza szerelés elinditás ..és minden rendben...
a lófaszt...
majd akkor lesz minden rendben ha megjön a mechanikus láncvezető és beszerelődik..mert ez a sztori bár mikor megismétlődhet...
próbálnak fejleszteni jobbra meg balr..de a mechanikus láncfeszitő...a rugós...hát annak párly nix..a vadi úly motrba póverpárcossan kell venni hogy biztonságossan működjön...
múhahahaha ja és két millióért redi tú kész mi..
marhák
legalábbis a környéki ktm xc-f-s és xcf-w-s emberkék elmondása szerint az xcf-w-nek olyan a futóműve mint az exc-é míg a sima xc-f pedig valóban az sxfére hajaz,hisz az lett kitalálva a krosszcountryra és az feszesebb...na meg ugye az sxf-en és xcf-eken himba van ...míg az excf-en és az xcf-w n pds...
blokkban nem akarok bele menni,mert az erővel nem hiszem hogy gond lenne se sxf,xcf,xcfw en...szal én úgy látom h sxf-xcf
excf-xcfw
ktm.com on is utána lehet járni és ránézésre se lehet még a két xcf-et se hasonlítani mert 2 modell az xcf és xcf-w
de egyébként én kiváncsi vagyok a véleményedre,meg arra is h blokkon belül mi a különbség (sztem elektronikán,váltón és vezérlésen kivül nagy dolog nem lehet :) )
sxf-xcf 5sebességes
excf xcf-w meg 6
akkor a tied miért inkább sxf?
de még nem is excf
KTm 690 dukra hátra elfér szerintetek a 180 gumi?Nem mi?
na ez sem sok!