Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

péntek délután Kakucsolok a MITO-val, ha vkit érdekel
Ha lehet,benne vagyok én is!
támogatom
Részemről okés
Bird cimbora, telen osszehozunk megint egy ilyen gokartozos tortenetet, koritesnek mezes kenyerrel
Én jobban szeretem a sikamlós dolgokat
Hááááát megértelek. De aztán gyere ám vissza, mert jövőre is kellene csapatni
hát persze hogy más te kis butus
nyáron slick-et használok, télen meg durva barázdás-rücsköset a jobb tapadásért
Hát báttya én is várom Frankfurtból a telefont pár nap múlva lépek
Húúúú nagyon sok mindent el lehetne mondani még ezekről a dolgokról. Itthon egy vállalkozásba belefulladsz ha nem trükközöl. A környező országokban meg megélsz belőle trükközés nélkül.
Itthon még mindíg szívatják a népet egy-egy akciós újságban, hogy nálunk 5 Ft a zsemle. És? Akkor többet eszik? Vagy elrak belőle? Egyik sem. Akkor meg?
Hétvégi sztori: volt munkahelyemről elmegy egy pék Angliába a barátnőjével. Ketten cirka 950eFt-ot fognak keresni. Itthon meg ketten kapnak 190-et! De hagyjuk is mert felmegy a pumpa. Viszek normális kenyeret és teszünk rá normális mézet
Annak a guminak amit télen húzol a kukidra más a szerkezete?
Jó kérdés volt?
én meg csak válaszolok
de elég nekem itt bent a szivatásból
jol van na, szivatlak csak
bakker a gumi kiképzésével, összetételével , szerkezetével kapcsolatban gondoltam a kérdéseket
esetleg 225/70R15C-ben valami terepesebb minta?
Akkor a Conti Vanco winter jobb, vagy a Michelin Agilis Snow
információkra gondoltam, mert sajnos vásárlásban nehezen tudok segíteni, nincs "nevem" akire tudnék venni gumit...
rogton kene 225/70R15C teli, meg 205/55R16 teli garnitura
öröm olvasni egy kis szakmázást a motorokon kívül is
mivel lassan itt az ideje a téli gumi cserének, ha vkinek kérdései lennének "gumi téren" akkor jelezze és csöpögtetek egy kis infót én is
Pont ismerek egy peket Fussen melletti ki faluban. Pici kis pekseg, egyedul dolgozik benne. Sokat dolgozik es sokat is keres. Itthon akkor ezt nem lehet megcsinalni, tonkremesz az elso evben mar. En is szembesulok hasonlo problemaval, jon a vevo viragmezet venni, ingatja a fejet, es kerdezi, hogy miert cukrosodott be a mez. Elmagyarazom neki, de latom nem hiszi, inkabb megy a tuskoba megveszi ott a folyekony valamit, amirol mar evek ota azt hiszi, hogy az mez
De Frankfurtban nem is 80 ezret keres a szakmunkás. Minden szakmának megvan a hátülütője. Csak azt furcsállom, hogy mindíg Mo-on kell trükközni.
Na igy mar ertem mirol van szo. De akarhogy is, fordul ki a szambol akarmilyen kenyeret hoznak boltbol. Most is az elso szelet utan nekialltam dagasztani. Siman a sutoben liszt, viz, so, eleszto.
Egyszeruen nehez elhinni, hogy a jo kenyernek nincs itthon piaca. Frankfurtban 50cent egy zsomle, zongorazni lehet a kulonbseget. Kar hogy ebbe az iranyba megy el az egesz, de megertem a pekek szempontjat is
Ez egy összetett dolog barátom. Először is a technika. A régi gépeket sok helyen kiselejtezték és helyettük gyorsabb, erősebb, intenzívebb dagasztási munkát végző gépek vannak. Azok pedig roncsolják a sikér szerkezetét amit az érési idő alatt regenerálni kell. Ehhez pedig "adalék" kell.
Továbbá helyigényesebb a régi technológia. Hatalmas kovászoló csészékben tartottuk régen a kovászt a felhasználásig, érési idő volt amikor 10 órát is meghaladta! Ma ekkora mérettöblettel rendelkező pékség azért kevesebb van.
Harmadik tényező a rendelések. Régen 1 nappal előtte már tudtam bőven tervezni. Ma még éjjel a kiszállítás megkezdése előtt is telefonálnak, hogy kellene még 100 kg kenyér. Ezt másképp nem tudom megoldani, csak ha helyettesítem a kovászt valami érést gyorsítóval.
Negyedik dolog. Mennyivel egyszerűbb beleadagolni 10 dkg anyagot, mint 4-5 embernek plusz órákat fizetni az időigényesebb munkáért. Sajna piacgazdaság van és sok helyen Te nem azt veszed amit szeretnél, hanem azt amit a boltos úgy goldol, hogy Te szeretnél. És elhiheted, hogy sok boltnál az ár számít és nem a minőség. Valami olcsóbb akkor azt veszi és nem kell az esetlegesen jobb minőségű, több élvezeti értékkel bíró pékáru.
Ja és egy tévhit. Sokan mindent adaléknak gondolnak és hisznek. Egy kenyérben nem sok adalék van. Sokan megriadnak a felirattól, hogy E300. Az pedig az aszkorbinsav, ami a C vitamin másik neve. Ebből pedig grammnyi mennyiséget raknak egy adaghoz, ami mondjuk 100 kg tészta. Szóval sokszor sok hűhó semmiért.
De még sorolhatnám......
Te Bird! Szakmabeli vagy, aruld el nekem miert nem eri meg adalek nelkuli kenyeret sutni. En siman adnak erte akar 1000ft-ot is
Nekem már csak 1-200 kell a 100000-hez