Szerintem az egészséges rivarizálással semmi baj. Itt most senki nem anyázik, nem olvasok olyat, hogy "gyere ki az üllőire gyorsulni" stb.
Ez így tök jó szerintem.
A ZX-12R első szériája 247kg-os volt teletankolva bár tény, hogy kevesebbnek hírdették. De a nagyzizi-nél a ZZR1400-ra gondoltam aminek a menetkész tömege 257kg. Mert a ZX-12R alig erősebb mint a ZX-10R, míg a nagyzizi erősebb viszont nehezebb még a 12R-nél is.
Erre mondtam, hogy egy 260kg-os motor (ZZR1400) hiába erősebb 15-20Le vel ha az ellenfele csak 200kg.
A múltkor gyorsultunk párat a Haverral(ZX10 2006),és én is azt tapasztaltam,hogy indulásnál bármit csináltam,olyan volt,mintha a tízes egyszerűen előrébb ugrott volna 2 métert!
Aztán ez a távolodás nem nőtt ilyen ütemben tovább.
elég,ha a gyár által megadott 0ról 100ra gyorsulási időt megnézed .az megint más,h ezt milyen súlyú,és tudású pilóta tudja teljesíteni .Na majd,ha lehet megyünk egy-két barátit madáron .
Kunmadár honlapjára felmész, megnézed az időeredményeket/reakcióidőt/végsebességet az up900+top és a street 1000 kategóriákat. Tegnap pontosan ezért néztem meg Az ezresek lényegesen jobb reakcióidővel kisebb végsebességet és rosszabb időt gyorsultak. És amikkel papíron dobálóznak a gyártók lóerőkkel, elég nagyvonalúan kerekítenek Az, hogy meg ezeket a gyorsulási képességeket ki/hogyan tudja kihasználni az meg már egyéniszocproblem
milyen 60-70kiló plusz ,az én 12esem teletankolva 235kg.a 10esmeg 200körül,ha jól tudom .de nem vitatom a 10es képességeit ,ha nem lennék 95kiló,meg 187magas ,én is olyannal járnék.de nem férek el rajta ,ezért nem is kell.inkább ebbe veretek még 30lovat,meg egy kis áttételes okosság,és ugyanaz a feeling .
ennyi ,elmondtad a lényeget ,a multkor meccselgettem csak ugy barátiba egy 2005 ös 10essel,és nyomatékból elmentem,amikor 2őt visszaváltott akkor ő ment el ,de a jött a hungária szarabbik része,és én ott még vígan huztam,a srác meg erősen lassított,mert nem bírt a motoron maradni,csak lebegett fölötte.jobban megy persze,de milyen áron ,egy kikönyített gyenge szerkezet ,ami csak pályán előny mindenhol máshol hátrány .meg a faszom érdekli,h ki hogy megy ,egy kis elszántsággal meg lehet lepni mindenkit .
Szeretném megkérdezni hogy miért kell állandóan rivalizáni? Kinek megy jobban,kié erősebb ,gyorsabb minek kell ez?Szerintem a lényeg hogy vagyunk egymásnak mehetünk ide oda találkozhatunk,dumálhatunk,tanácsot kérhetünk,stb..a kutyát nem érdekli ha lehagy egy másik pont leszarom nekem a motorozás élménye számít nem az ki a gyorsabb.
A pályán lehet menőzni ott kiderül ki mit tud.És ha elmegy melettem 1erősebb montor én csak intek neki és ez van. Etőől nem vágnák erek. szerintem bocsi ez a véleményem
Itt a vita onnan indult, hogy teve lomát elhagyta egy ezres gép(suzuki) én írtam, hogy könnyebb és nem mennek rosszul. Aztán valahogy szóbahoztam a 10-est Na arra már nem mert senki mondani semmit... a régi gyárliag 180 ló(tehát annyi mint a ti 12-esetek felesúlyban az új már picivel 200 ló felett van azt abba még nincs semmi tunying
Igazából valóban kár hasonlítgatni ezeket a típusokat mert a 9 és a 12-ő más célra készült mint egy 10-es. Az új irányzat a apró termetű és erős motorokat hozta előtérbe, minél kisebb súly, minél több lőerő adott köbcenti mellett. Most ebből az lett, hogy utcára már kezd szerintem nem jó lenni az új trendi, mert a segged szétrázatod a karod leszakítod, cserébe egy enyhe huplin elszálsz mint a győzelmizászló, ha meg kicsit fúj a szél, rá sem ülsz mert arra mégy amerre a szél fúj és miundennek függvényében még kimotorozhatatlan is, bár ezt a miénkről is el lehet mondani...
Pályán viszont párját ritkítja mint a feketeözvegy... Nekem azért nem ellenfél, mert én nem is látom amikor elmegy mellettem...
A 9-es lassan a 12-es is kihaló félben lévő állatfaj. Néhány év és alkatrész is csak a bontókban lesz hozzá örökáron...
Erre mondja a reklám, hogy:
" A régi jó dolgokból mára már nem maradt semmi"
Utánpótlásként a nagyzizit gyártották, bár egy motorkerékpárba már 1400 cm feleslegesnek tartok ez a kisebbik problémám a nagyzizivel a nagyobbik problémám az, hogy megint nem az én számaimat húzták ki a lotton szombaton...
link