Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mindegyik? Mert 35 kw-ra szűkítve is kijön pár találat, ezek szeerint a tulajok tudják rosszul.
Kék csak szép lehet, nem is olyan halottasmotor mint a Tiéd!
37 kw az Er5...
Gyere má vissza a faszbuukra Téé!
Nem tudom ez mennyire veszik komolyan, de az én jogosítványom A2 tehát ha minden igaz 35kw-ig használhatok motort, ez pedig 36, bár kétségtelten, hogy gyönyörű.
Üdv!

Na és ezzel mi a helyzet?

http://www.hasznaltauto.hu/motor/kawasaki/kawasaki_er-5-743
7580

Megveszed aztán tavasszal átíratod....röpke 90-100 ezerért de képek alapján legalább kinéz valahogy a motor....ez az én szerény
véleményem! :)

Üdv Szabolcs
Azért, amit japu is írt- nem mind külföldi szar, de nagyobb az esély. Másrészt miért akarsz szinte első szériás példányt a maga nyűgjeivel?
Olcsó húsnak híg a leve.
Van is annak oka hogy olcsó.Pl olaszból be hozott nekem ingyen sem kellene.
Sajnos teljesen laikusként (annyit értek a motorokhoz amennyit mentem vele tanfolyamon) nehéz az embernek eldönteni, hogy mit vegyen, és mire áldozza évek megtakarítását. Ugye nem akar senki egyből a sz-rba beleválasztani, ezért próbálok érdeklődni, ha nagyon hülyéket kérdezek, akkor bocs. A lentebb említett motorok közül a szürkét mondjuk nem értme, hogy miért retek, de mint mondtam, sajnos nem értek hozzá.
Szia Fisi!

Köszi a gyors választ. Vidit idén már nem valószínű hogy csinálok, mert kivettem az aksit és gondoltam már csak tavasszal látogatnám meg a bebörtönzött mocimat.
Ennyi....
Általánosságban hülyeség amiről a téma megy, múltkor ezt raktam helyre a Gs fórumon is.
A Kawa nem azért ilyen olcsó mert ossz st- hanem egyszerűen nem komplettek a tulajaik, és alul értékelve adják el- ezen változtattam nemrég mikor eladtam csekélyke 700 ezerért az Er5- öm, azt megvehetted volna, nem csalódtál volna benne!

Az általad linkel minkét motor elég retek, ráadásul a régebbi szériák közül valók! Nézz 2002 utániakat!
Szokásos kérdés- hogy mennyire megbízható!?
Mondok egy példát a minőségre, meg teljesítményre.
Szerinted melyik a jobb? Egy Suzuki Swift- vagy egy Skoda Octavia?
No kb. ennyi a különbség a kettő közt..
Szia!

Nm , nem normális ,hogy a kiegyenlítőben nincs anyag! A maximum és minimum jel közt kell legyen legalább a szint! Az hogy feljebb ment a szint valszeg a víz melegedéséből és tágulásából következett- jól tetted hogy a maxig töltötted fel!

Kis puffogás nem gáz mindegyiknél van néha, de azért egy petárdával ne érjen fel hanghatásilag!

Pisszegés szerű hangról csinálj vidit, Kawánál- főleg ennél a régi konstrukciós blokknál, amiben sok a lánc teljesen természetes!
Kicsit zörgősebb, nyersebb a hangjuk- nem hiába hívták a régi kawákat "vödör csavarnak"!
Nyáron már sokkal nagyobb csend lesz!
Mindkét belinkelt er 5-ös külföldi papíros, hát bizony ezeket még le kell papírozni, ami egy sima átírásnál jóval drágább, és több utánjárást igényel. valószínű, ezért olcsók. A fekete elég lepukkantnak is tűnik, A szürkében pedig a km nem tűnik reálisnak a korához és állapotához képest, hacsak egy 100-ast nem képzelünk hozzá. Légy türelemmel, a télen még fogsz találni olcsón, jó és szép állapotú motort. Nagyon pang a piac a "Magyarország jobban teljesít" szlogen miatt, így aki gyorsan akarja eladni a gépet, kénytelen jóval a forgalmi ár alatt megkínálni. Szerintem mindkét típus jó választás, nekem az er 5 a külső miatt jobban tetszik, de ez ízlés kérdése.

Sok sikert.
Meg ne sértődj! Próbáltam sugallni,hogy objektív véleményt ne várj.Azt csak olyan tudna adni aki mindkét motort használja. Kb. egyidejűleg.
Igazad van, olcsóbbak a Kawák, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabbak. Valaki árulni szeretné a motorját, valaki eladni.
ER-5-ből is inkább az újabbakat keresd, kevesebb a hibalehetőség.
Megmondom őszintén, hogy az általad linkeltek közül egyik sem tetszik, fogsz találni 400e körül szebbet, jobbat, magyar okmányokkal.
Általánosságban pl hasznaltauto-n rákeresve sokkal olcsóbbak a Kawák. Pl tudom is én, http://www.hasznaltauto.hu/motor/kawasaki/kawasaki_er-5_auto-motor_cser
e-7115922

ez, ez elég szépnek tűnik (persze tudom, hogy ránézésre nem lehet megmondani), ebben az árban csak 20 éves gs 500-asok vannak.

vagy ez,
http://www.grandemoto.com/adatlap.php?kod=1383923193

bár ezen azért látszik, hogy bőven használva volt, de ilyen árban szintén csak nagyon régi suzukikat kapni, amik nem tetszenek. A gs-ből igazából a 2000 utáni modellek jönnek be, viszont azok meg bőven 500 fölött vannak.

Egyébként meg hol máshol kérdezhetnék a motorról, ha nem a topikjában?
Ha százzal olcsóbb min a GS500 az azért sugall valamit.Mert nem ez lenne a normál helyzet.Vagy szar az ER vagy a GS-t árazták túl.Egyébként ne kérj tanácsot,hogy melyiket vedd mert mi sem látjuk a jelölteket.Ráadásul ez éppen ER5 topic ahol azért vagyunk mert anno ilyet vettünk.(Vannak akiknek azóta már nincs meg persze).
Sziasztok!

Mennyire megbízható masina ez? GS500 illetve eközött vacilálok A2-es jogsihoz. Bevallom inkább a Kawa felé hajlok mert 100ezerrel olcsóbban látom őket mint a Suzukikat és olyan 400-körül keresek mocit.
Üdv mindenkinek!
Végre lecsekkoltam a fagyállót! Minden oké volt. Az egyébként normális ha a kiegyenlítő tartályban nem volt víz? Gondolom nem...
De indítás és kis melegedés után már a MIN állás fölé jött. Most hogy is van ez? Azért biztonság kedvéért rátöltöttem MAX-ig.
Meg volt kis pukkantgatás a kipuffnál, de tényleg csak halkan. Gyújtás?
Ami jobban nyugtalanít hogy kis pisszenés szerű hangokat is hallottam a henger környékéről, ami melegedés után megszűnt. Ez mi lehet? Az tény hogy a motor 2 hónapot állt. Elég nehezen is indult, de kis "játék" után beröffent.
Bocs ha ezzel a régi motorosok idegeivel játszom, de ebben a témában abszolút csecsemő vagyok. Ha valakinek van ötlete szívesen meghallgatom. Előre is köszi.
Az- legközelebb már gyorsabban fog menni. De így elsőre, kiba..ott horror volt...
Szép dolog a szerelem...
Na én tegnap nagyon nem szerettem az enyémet. Ki volt az az állat, aki úgy dugta el a gyertyákat ebbe az átokba hogy 4 óra hossza kellettt a 4 gyertya cseréjéhez?
Hűtővíz csere már ehhez képest frissítő levezető gyakorlat volt, meg krémnek egy gyári légszűrő csere- áldassék a neve a Kawának 16 390 ft- ért...
Igazából Kawa nem romlik el.Duzzog ha nem szeretik.Szerintem.Az enyém is utál mert négy hónapja csak rakodok rá.Ez márciusig így is marad.Na de azután .....