A motorozás kevés kivételtől eltekintve egy hobby.Nem kell számolgatni.5,5 felett megnézetném. Rosinante evett már 7 fölött is.De az illegális sebesség és túlpakolva esett meg.A túlpakolás nálunk alap.Száz km az ingerküszöböm.Kevesebbért nem vakarom elő a garázs végéből.
Csak néhányszor megyünk vele évente de akkor messzire.
A 4,1 szerintem is jó.Sőt...
Teleszkóp szerelésre/optikai tuningara visszatérve.
Ma kiszedtem mindkét hátsót hogy az itt ott pici helyeken rozsdásodó lengő villát és a telókat rendbe tegyem. A teleszkópokat nem lehet (szerintem ) szét szedni mint a pár üzenettel előző videóban egy másik fajtát. Sajnos összerakva kell megszépíteni. Gyárilag van összeszegecselve és pontheggesztve.
Én kiszereltem át drótkeféztem az egészet mosogatószivacs dörzsis felével és jó sok acetonnal a króm részeket átdörzsöltem, ez leszedte a felületi rozsdát és a rárakodott koszt a rugókat pedig csak a kinti felüket egy fekete festékbe mártott ecsettel körbekentem.
A rugók közti króm felölettel nem nagyon tudtam mit kezdeni de egy vastag kötelet belefontam és náhányszor áthúztam rajta.
Némi koszt leszedett de sajnos nem az igazi. Ez van. Kapott a lengő villa is egy kis festéket szórva és kész.
Csináltam előtte/utána képet.
Ma mentem egy 50est, és tankoláskor lestem nagyot 113Km-re 7,9L-t tankoltam, és ebbe benne van a téli 3X-i beindítás ami 52 perc volt! Erre felbuzdulva vettem is egy fél littyós SPURI-t!
Üdv.Ha érdekel a véleményem:én nem szedném szét.Nem is egyszerű és nincs is értelme.Ha jó a teló akkor örülj neki.Észrevennéd ha elromlott?
Nekem sokba fájt.
Valóban hasonlóan szét kellene jönnie az ER-5 rugóstagjának, ha időm engedi hétvégén megpróbálom a sajátot is megmókolni rosszabb nem lesz úgysem.
Ezt a képet találtam egy jelenleg is aktív hirdetésnél:
.
Na nézzétek csak mit találtam (sok ilyen van fennt youtube-on) Az elv ugyanaz, uh elvileg az ER5 rugójának is simán le kell így jönnie. http://youtu.be/I7VMNJWNECo
Hát kiszerelve azért kényelmesebb. Egyszerre csak egyet veszel ki, addig a másik megtartja a felfüggesztést. Nekem ez volt a tervem. De most, hogy így előjött még a végén kedvet kapok hozzá.
Így igaz. Azért lesz pár mm- el rövidebb felújítás után, mert visszaperemezik, miután fel lett nyitva. Szóval felújítható, de semmiképpen nem otthoni körülmények között.
Nekem úgy rémlik hogy a hátsó gátlók fixen le vannak zárva... Mintha lett volna ilyen, hogy valaki elvitte a Kárászyhoz felújíttatni, és ott át kellett alakítaniuk, tettek rá egy menetes peremet hogy szétszedhető/összerakható legyen.
De lehet hogy keverem valamivel... Most nincs előttem az ER-5.
Csak néhányszor megyünk vele évente de akkor messzire.
A 4,1 szerintem is jó.Sőt...
Teleszkóp szerelésre/optikai tuningara visszatérve.
Ma kiszedtem mindkét hátsót hogy az itt ott pici helyeken rozsdásodó lengő villát és a telókat rendbe tegyem. A teleszkópokat nem lehet (szerintem ) szét szedni mint a pár üzenettel előző videóban egy másik fajtát. Sajnos összerakva kell megszépíteni. Gyárilag van összeszegecselve és pontheggesztve.
Én kiszereltem át drótkeféztem az egészet mosogatószivacs dörzsis felével és jó sok acetonnal a króm részeket átdörzsöltem, ez leszedte a felületi rozsdát és a rárakodott koszt a rugókat pedig csak a kinti felüket egy fekete festékbe mártott ecsettel körbekentem.
A rugók közti króm felölettel nem nagyon tudtam mit kezdeni de egy vastag kötelet belefontam és náhányszor áthúztam rajta.
Némi koszt leszedett de sajnos nem az igazi. Ez van. Kapott a lengő villa is egy kis festéket szórva és kész.
Csináltam előtte/utána képet.
Nekem sokba fájt.
Ezt a képet találtam egy jelenleg is aktív hirdetésnél:
.
De lehet hogy keverem valamivel... Most nincs előttem az ER-5.