Még a 90-es években csináltunk tesztet a motorolajokkal rohattul nagy szórás van közöttük! Nekem egyik nagy mo.-olaj nagyker hozza az olajat (ismerős) visszajelzések alapján választok! Ezt a Midland olajat pl.nem is ismertem, azt mondja a gyerek hogy a KTM-gyári olaj. 1000-et gurulok vele azt jó lessz gyujtósnak.. Csak a tapasztalatot oszom.. A sürü csere intervalum hivatott kivédeni az elfáradt olaj miatti károkat..
pl nekem az xr4 ezer forintos olajjal ment és semmi baja sem volt
azt a szintet teljesítette ami az előírás aztán jónapot
az xt is evvel ment hiba nélkül
a husky ktm is "olcsó" olajjal jár ezeknek a teljesítményszintje is magasabb mint az előírt
ezek a hangzatos dumák meg mind-mind reklámcélra vannak hogy endúrós olaj és társai
pl egy sm az aszfalton sokkal többet nyíródik mint egy endúró
az hogy nincs szine nem feltétlen jelenti azt hogy jó, az olajok lebegtetik a szart hogy ne ülepedjen le, szóval ha barna az nem baj
Idáig is csak ez volt benne csak motul 7200 10-50 direkt az endúros a nagy nyíróhatás miatt. Nem volt idáig probléma vele. 2500km után úgy engettem le alig volt színe. Haver poénkodott is vele viszi azt a drága olajat..Természetesen a kuplung nál is van minimum mérni kell. Tudjátok a kis gumi gyűrü méreteit ami dekni és a főtengely között van?
ezt jól látod kiöregszik az olaj benne de a vázban van beépített szűrő sőt a blokkban is nem kell semmit kergetni , sürübben kell olajat cserélni én kb 1000km ki cserélem ,kuplung érzékeny az olajra és megeszem a sapkám ha az jó lesz neked full szintetikussal de mivel nem az én motorom tőlem azt raksz bele a mit akarsz, de mielőtt kupluggal babrálsz mérd be és ha értékei jók beleértve rugót is akkor probálj ki másik olajat...
A gépkönyben 10-50-es olaj van írva ha olyan éghajlaton használod... Nem akarok a hengerfej darabkák között odaégett kőolajszármazékot vakarászni. Nálunk nincs olyan éghajlat, de ha elkap a hactérideg az csapatom neki, és nincs meg a sebeség hogy legyen rendes hűtése. Akkor ebbe a mociba simán felmegy az olaj hőmérséglete kritikus szintre ahol már a kőolajszármazék a végén jár. Mint az összes lég olajhűtéses öreg cuccba..
Azér elmondhatnád miért nem jó a full szintetikus olaj ebbe a motorba. Hátha okulok belőle meghalgatlak. Én mióta vannak ezek az új olajok mindig ezeket használtam. Jóval kissebbek voltak a kopások, nem fáradt el az olaj, és a bemelegedési időben is jobban teljesítenek.
jóvan tökös akkó agyá neki ;) felesleges a gyári adat mi?:) igazából nem értem mink kérdeztek itt ha úgyis jobban tudjátok mi kell bele,vicces komolyan
Ezt az olajat használják a versenysportban fű alatt a profik.... Nagy hangzatos gyártók logói meg ott figyelnek a mocin.. Szerintem a kuplungom jár a végén..
Üdv.
Motoromhoz keresek gyári kipufogódobot : Honda xl 600r 1985.
Ha valakinek véletlenül van elfekvőben és hajlandó is megválni tőle az jelezze, műszakihoz kellene, nyíregyháza és környéke.
teló tuning
nekem van egy szett progresszív rugóm, külső átmérő 35mm hossz 60valamennyi centi
xt-xl motorokba jó
ha valakit érdekel pontosan megmérek mindent
kibaszott jó lesz tőle a futómű, nekem az xt-ben volt egy álom lett utána a futómű
A szivató akkor fennt ha hidegen indul?gondolom ha fennt hagyná az ember akkor lerázkodik elöbb-utóbb.az első teló tetejèn tekerhető bicikli szelepsapka formájú a szár?olyankor is csak olajos??
Hideginditas sziv nelkul 4-5 dekoval rugas aztan szivato felhuz es holtponton rugas inditas, a telo pedig olajos nem levegos 600 kobc. Olaj kell szarankent
Van valakinek faca kuplung lamellája 1 garnitúra? Vagy séta a boltba? XL600R 85
Ma sikerült megcsúsztatnom.. . Bár lehet új az olaj azt attól van.. Midland 10-50 fullsint..
Üdv.Xr 600 1994 em van.levegős telóim vannak.kèrdèsem az lenne hogy mennyi bar nyomás kell a telókba..
Illetve a hideginditás menetèt is leírhatnátok.
Tegnap vettem a vasat ès mèg ismerkedünk..
azt a szintet teljesítette ami az előírás aztán jónapot
az xt is evvel ment hiba nélkül
a husky ktm is "olcsó" olajjal jár ezeknek a teljesítményszintje is magasabb mint az előírt
ezek a hangzatos dumák meg mind-mind reklámcélra vannak hogy endúrós olaj és társai
pl egy sm az aszfalton sokkal többet nyíródik mint egy endúró
az hogy nincs szine nem feltétlen jelenti azt hogy jó, az olajok lebegtetik a szart hogy ne ülepedjen le, szóval ha barna az nem baj
én is 10w60ast teszek bele hagy örüljön a narancs genyó
mondjuk ma pont megszopatott de egyet még elnézek neki
Polisport kézvédő 5 000 Ft
Egyik sincs se hajolva,törve,repedve.
Email: novak.ferenc14@gmail.com
Keresek xl 200 hoz alkatrészeket, elsősorban önindítómotort
méretek a fotókon..
Motoromhoz keresek gyári kipufogódobot : Honda xl 600r 1985.
Ha valakinek véletlenül van elfekvőben és hajlandó is megválni tőle az jelezze, műszakihoz kellene, nyíregyháza és környéke.
nekem van egy szett progresszív rugóm, külső átmérő 35mm hossz 60valamennyi centi
xt-xl motorokba jó
ha valakit érdekel pontosan megmérek mindent
kibaszott jó lesz tőle a futómű, nekem az xt-ben volt egy álom lett utána a futómű
Ma sikerült megcsúsztatnom.. . Bár lehet új az olaj azt attól van.. Midland 10-50 fullsint..
Illetve a hideginditás menetèt is leírhatnátok.
Tegnap vettem a vasat ès mèg ismerkedünk..