Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bár annyi előfordulhat még, hogy nem enged vissza az automatika, nagyobb lendületnél sem.
Az enyém, ha elbaszom a rárúgást és kiold, utána már csak kézi dekóval tudom átforgatni, onnantól már megtartja a súlyom.
Szerintem nem szarakodott az auto dekód, csak végezte a dolgát.
Azért nem találtál holtpontot alacsony sebességű átfordításnál.
XR veztengelyén van egy centrifugál dekompresszor. Ez a motor beindulása után már nem hagyja nyitva a kipufogó szelepet. Normális dolog, ha nem tartja meg a súlyod, nincs ott semmi gond. Az enyém is ilyen. Valami másért makacsolta meg magát. Hamar túl lehet ám szivatni a motort.
Az automata dekompresszornak van még egy jó tulajdonsága. Rendelkezik visszarúgás gátlóval.
Sokan azt tanácsolják szereljék le, mert hibaforrás.
A régi XR-emről hiányzott, hát jól szét is verte a lábam.
A jelenlegivel nincs ilyen gondom, szépen teszi a dolgát.
ja es emiatt ujitottad fel?....azelott is elment a kompresszio?
autodeko szarakszik lehet....nekem ezt csinalta de csak akkor mikor mar uzem meleg volt....leallitas utan mikor beakartam inditani eltunk a holtpont es kitudja hanyszor atkellett rugni mire joo volt
köszi. Na majd felnezek ide párszor,hátha tudná valaki segíteni nekem. szép estét.
nekem xl van igy nem tudok teljességgel nyilatkozni xr röl de úgy tudom ettől függetlenül is elengedheti a deko a kompresiod xr -nél Radir kollégánál is ilyen gond volt meg is szüntette xr dekoja kicsit bonyolultabb de vannak még itt srácok biztos tudnak segiteni...
Ha már dugózod a motort , 10:1 sűrítésűnél kisebbet ne tegyél bele . A mai üzemanyagokhoz is ez kell . Nyomaték is nagyobb lesz !
Az alkatrész beszerzést én nem bíznám a szerelőre ...
hajtasza müanyag kézvédö elé valami jó lapos anyagból aztán rögzited a 2öt nekem a müanyag gagyi miatt tört le a munkahengerem fölül karral együtt ...
nincs bekötve. vagyis anélkül rugom... a rúgókar ,ahogy rugom, meg se tartja a súlyomat...mint eddig. :-(
xr már már elég sürü hiba
Dekompresszor?
Szép estét. Kéne egy kis hozzáértő segítség! 2 hónap állás után, nem tudtam beindítani az XR-emet. Úgy raktam le,hogy felújítás után mentem vele 32 km-t és aztán egyszerűen mikor be akartam rúgni a mocit,nem volt kompresszioja. Nagyon ideges vagyok miatta,mert pont emiatt ujitattam fel. Nem tán 32 km ,új dugattyuval kuka?mondjatok valamit. Köszi a valaszt előre is! :-)
Azokat meg tudnám oldani csak papírok kellenének de nagyon!
Nem, mert a motorszám és vázszám nem lehet más a papíron. Ebből már soha sem lesz rendszámos.
De nem is lehet találni hozzá papírt! :(
Másik motort venned aminek vannak papírjai! Külföldi esetleg magyar. máshogy nem fog menni
Hali! A segítségeteket kérném! Van egy HONDA XL 125-ös motorom papírok nélkül csak adásvételim van és szeretném lepapíroztatni! Mit kell nekem azért tennem hogy rendszámot kapjon? Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv.:Flóring Zoltán
csak a húzás...
Nekem az csak elfordult a kormányon és vitte magával a kuplungkart konzolostól. Szarrá törte, alig tudtam hazamenni.
Hogy hajlik el a "fix" kézvédő ? :D
arra gondoltam hogy a müanyag sima kézvédö elörefele elhajlik ert nincs benne semmi merevitö! Visszafelé szintén elhajlik! szóval az akkora kárt nem tud tenni.a fék és kuplungkat más tészta..az persze tudna! van ilyen elhajlós rugós kar is ha jól tudom..de mondjuk nem akarom megdupláznia motorom értékét
Azt hiszed csak :D

Nekem konrétan ahogy elment a gép segge balra az eleje jobbra én meg egyenesen tovább című manőverben tört el két ujjam az első fékkartól mert elakadt benne ahogy elment az orra gépnek és eldobtam :D ha nem a kevlár+bőr kesztyű van a kezemen szerintem nagyon csúnya vége lett volna sima cross kesztyűben szimplán leszakadtak volna az ujjaim vagy nemtom :S

Ha elakad az ujjad és a testtömeg meg megy tovább olyan mindegy, hogy műanyag a kézvédő vagy alubetétes vagy, hogy műanyag a fék/kuplung kar vagy fém az ujjad csuklód előbb elrottyan ha nicns szerencséd :D
Nekem ne alubetétes a kézvédö igy ha repólnék is akkor se törné el semmim...de nem is véd annyit ha valamibe beütközök..
Nekem is műanyag van sárga Polisport ha jól rémlik. Amit az utóbbi időben kapott az nem volt kevés de kopkop eddig még nem tört el :D

Amúgy ha szerencsétlen az ember "elakadhat" a keze akármiben nem csak a kézvéddőben. Nekem az első fékkar zúzta le két ujjamat tavasszal mikor megpróbáltam repülni nem sikerült mostanában meg a bal csuklóm rottyant meg lassan fémbetétesre kéne cserélni a végtagokat bizti ami bizti :D