Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Háát pedig a gyári alatt volt az fix, és a régebbi tajwanihz is adtak.
Egyébként nem kaptam a gyűrű alá semmit, tavaly is vettem dugót ahhoz se volt.
akárhogy nézem egyforma a 2 gyűrű:D
Nagyon köszönöm :D
Ilyesfajta hosszászólásra vártam, köszi !
Bocsi, mbx(szarom) volt és azon volt......
Persze a vízszintes éleket mindenképpen célszerű letörni.
Erre alkalmas egy finom tűreszelő például.
A szívónál nem kell sajnálni, a rádiusz lehet akár 3mm is, a vezérlés t nem befolyásolja, a többinél nem kell ekkora csak ne legyen vágó éle az ablakoknak.
A profik (például én D:) nm reszelővel, hanem finom maróval, vagy gyémántporos csiszolóval küzdenek, utána meg gumikővel kis polír az élre és csók.
De teljesen korrekt módon meg lehet csinálni tűreszelővel és 500 as csiszpapír csíkkal is.

Nemtom miylen dugót vettél, de az olcsóak hajlamosak szarok lenni, némelyikben a gyűrű fészke nem elég mély, a gyűrű egyszerűen nem fér bele.

Továbbá emlékeimm szerint az mbx egyik gyűrűje féltrapéz, ha elcseréled a kettőt abból baj lesz:)
A rugós baszinát ha kaptál a dugóhoz, az alsó alá kell tenni.

Mielőtt még összerakod a gyűrűt a hengerben le kell próbálni, hogy a gyűrűvég hézaga megvan e.
Ha az túl kicsi, akkor is beleakad minden likba és garantáltn bele is törik menet közben.

szóval a gyűrűt külön be kell tenni a hengerbe, és a végei között a hézagot ellenőrizni.
Nem célszerű 1 tized alá menni, mert beletágul menet közben és megntcsak törik.
Mivel gondolom hézagmérőd az nincsen, így elárulom, hogy a fél literes sörösdoboz anyaga a közepén10-15 zázad, tehát ebből egy csíkot kivágva tudszhézagot mérni.
Zoli, most furattam meg a gépet szépen megvan hónolva okés minden dugó át is megy rajta simán.
de rakni akartam össze és a szívó nyílásnál meg akad a gyűrű. ha tovább tolom akkor pedig rászorul és alig tudom lehúzni róla.
Az élbe akadhat bele ? reszeljem le az éleket és jó lesz ?
mert fúrás után lekéne de nem tettem...
köszi előre is ..
Nem kiköti kell, hanem megvizsgálni, és ahol szivárog ott megjívítani.

Rendkívül egyszerűen le lehet ellenprizni, hogy mennyit adagol.

Leereszted TELJESEN AZ az laj és benzintartályt, és mindkettőbe kimért ennyiáéget teszel.
Mondjuk 1 liter olajat és 8 liter benzint.
A benzintankba bekeversz 1/50 olajt.
HA tényleg nem működik a pumpa, ez elég lesz.

Amikor kifogyott az ismert mennyiséágű benzin, leereszted az oajat, és megméred hogy mennyi fogyott.
az átlagos arány rögtön kiadódik, és kiderül, hogy szállít e a pumpa rendesen vagy nem.

A sérül vagy gagyi csöveket emg ki kell cserélni, és rendes drótbilincseket kell a csatlakozásora tenni akkor nem ereszt.

Nem oylen bonyi
Sziasztok!

Mivel szerintem nem adagol jól az olajpumpám, a tartály csöve is ereszt picit és bízni sem bízom halálra magam a pumpában, így ki szeretném iktatni. Kérdésem az hogy hogyan?

Mert ha leeresztem és nem kap olajat, akkor nem is keni az olaj a pumpát, ami tuti szétsül úgy, nem? Vagy nem? Vagy nem tudom, kérlek mondjatok valamit, hogy a pumpa is megmaradjon és ne is szállítson :)

Köszönöm!
bocsi:/ mbx én ugy emlékeztem nincs
Gyári. Így van kiegyensúlyózva, az enyémen is így volt.
emlékeim szerint, az mbx tömítése belát az égéstérbe, ezért oda fémkarimás fejtömítés kell.
Ráadásul ne csak kb, haem pontos.
Nemlóghat be milimétereket.
ezek gyári furatok, ezekkel egyensúlyozzák ki a lendkereket.
ha van képed erről a fém izéről, tedd fel, megnézném.

Könnyités? de csak az egyik oldalon van, másik oldalon nincsen... Ezt a remekművet nem én alkottam meg.... pff...
de nekem vízhűtéses ileltve az égéstérnél van egy fém karika is .
a könnyítés :D:D:D:D:D:D:D:D:D

NEM GYÁRI :D
Ezek a lyukak gyáriak lehetnek vajon?
A Wikipédiából

A klingerit acélhuzalhálóval megerősített krizotil (fehér azbeszt) alapú hőálló tömítőanyag. Régebben széles körben alkalmazták (pl. hengerfejtömítésként), ma már azbeszttartalma miatt kiszorult a használatból, illetve ahol lehet, lecserélik azbesztmentes tömítőanyagra.
miért nem jó? Amúgy nekem sima MB-8-am van ám. Én nagyon módosítottam az áttételt, elől 17 hátul 34 (36) van. Ennél nagyobbat, illetve kisebbet nem kaptam boltban... Aztán csak ki akarom próbálni, milyen lesz.
Hnegerfejtömítéshez klingelit nem jó
szerintem ennél nagyobb ne legyen a nyomaték.:D:D
jah értem mire gondolsz. Klingeritből tudsz kivágni, csak olyan vastagot szerezz, mint a lemez hengerfejtömítésed. Tudod mi van, ha nagyobb az égéstered? Kisebb nyomaték... Most gondolkodom, hogy 0,5mm-et leszedetek a hengerfejből. Nyomaték növelés céljából. Valakinek tapasztalata?
sziasztok! keresek honda mbx alkatrészeket km spirált fordulat mérö spirált és kipufogót de az eredetit árat írjatok tel:0630-318-3833 vagy a olahattila40@freemail.hu ra köszönöm!
mb 80 elsőkeréket szeretnék eladni tárcsa rajtavan ára 3000
Nem lehetne valami másból egy komplett ilyet csinálni :D ?

Vagy valami pasztát + valami más anyagot használni ?
mi mást?