Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A nagyobb csapágyat természetesen úgy gondoltam, hogy a blokk öntvényt befogatni esztergába és kiszedni következő csapágyméretre. Persze ez csak akkor járható ha van elég fal az öntvényben, ha nincs akkor csak leszedni annyit amennyire megkopott és egy perselyt bele. Ez a két megoldás a legtökéletesebb. Kuplungnál nem túl jó 5let a ragasztás, mert a kuplungkosár nagyon terheli. Nem oszlik le annyira a terhelés a csapágyakon, mint pl. a főtengelynél.
egyszerübb lenne ugy az élet az bisztos de sajna nincs persej, csak az alu öntvény
Már nem igazán emlékszek, de a kuplungnál ott nem egy bronz persely van? Ha igen akkor csak egy nagyobb perselyt kell csináltatni.
jo ez a forum, ( néha persze megy a jampeckodás de érthetö tél van és a sok fölös energia )
két éve van hondám nemigen ismertem de ha visszaolvastok mindent szinte összejön egy szervizkönyv.
segitökészek vagytok és ez jó.
vágjátok a témát ez még jobb.
tényleg mondom szinte potolhatatlan
ezt vegye mindenki dicséretnek
ha esteleg ez mellet döntötök olyat kell nézni a mit szétszerelésnél höre szétold,
egy-két másodpercet melegited és leold
Ja mar ertem mire gondoltal. Eleg jol hangzik szerintem ez lesz a megoldas. Koszi az infot. Lemegyek majd het vege fele a baumaxba, ott csak tartanak ilyet, aztan ranyomom az egesz tubust a blokkra
a csapágyrögzitö egy speciális fém ragasztó ami akkor jó ha nem tul nagy a kotyogás, ( mint neked )
több cég is forgalamzza :
araldit, loctite, ......
általában 2 komponensü ( két féléböl kell összekeverni ) de nem szentirás biztos van egy komponens is de én még nem láttam.
bekenik a házat meg a csap. .at és összerakják majd pár nap alatt megköt, vigyázni kell hogy tiszta legyen a felület.
de a ragasztö-rögzitö leirásán rajta minden utmutato
nagyon szerettem, jó kis gép volt, ha tehettem volna megtartottam volna, de a DRZ-re olyan ajánlatot kaptam, amit nem lehetett visszautasítani. Most jó lenne, hobby szinten elpályázgatnék vele, főleg, hogy fogytam hozzá 20 kilót is!
na nem is feltételezem senkiröl hogy a cr-jét igy csinálja-ta de mint fikció király
azt nem kétlem hogy megoldod, ha megvan kiváncsi vagyok rá,
tudod... az ördög nem alszik még itt a sóskúti bányáknál sem.
Igen arrol van szo amit a csomiban lattal. Tehat femragaszto, a sorosdoboz nem hiszem, es talan vmi szilikonpaszta johet szoba? Matle az a szilikon amivel kentuk a masik blokk aljat, nem jut eszembe a neve, az nem lenne jo ilyesmire? Vagy vmi tomitopaszta? Nekem van sima tomiteshez, meg kipufogohoz, ami hore kemenyedik, esetleg?
gaborf azert annyira nem kotyog, hogy beleferne nagyobb csapagy. A sorosdoboz meg inkabb hozzam illik nem a motorhoz
villalobos a lamellak meg jok, egyelore nem kell koszi.
gergo11 mifele csapagyrogzitorol beszelsz? A kotyogo csapagynak nincs rogzitoje, csak a masik hornyoltnak.
Hat Matle igazabol nem nagy munka osszetolni a ket blokkfelet, de ha raersz vmikor hetkoznap, akkor lebuszozok es osszecuppantjuk, hogy mar csak dugo kelljen bele :)
jó ez a sörös dobozos móka,de ahogy te is említetted simsonnál.itt azért egy picit hosszabb a tengely.meg távolabb vanak a csapágyazási pontok.másik nyügöm hogy a sörös doboz aluminium és a nagy igénybevétel miatt egy idő után összalapul és akkor megint ott a hézag.erre még aludnom kell párat.de lehetetlen nem létezik csak tehetetlen pesszimista.jó lesz csak még meg kell érni a megoldásnak!
igen arról van szó!még nem méregettem semmit,azért köszi az ötleteket!
valóban nagyon korrektek,már elég sokmindent vásároltam náluk.már 8 éve ismerem őket de még nem basztak át soha.ha véletlenül valamiből szart adtak,kérdezés nélkül azonnal kicserélték egy másikra!nagyon rendezetten,tisztán tartják az eladásra szánt alkatrészeket!és elég jó tanácsokat adnak! vannak bizonyos márkák amivel elfogultak picit.de én is azt tanácsolom másoknak ami nekem nagyon bevált!
Én nem alkalmaztam soha a sörös doboz módszert, de már több simson főtengelynél is láttam ilyet.

Eladó teleszkóp szimering 43x54x11-es ha érdekel valakit akkor 3000HUF jófajta japán cucc nem kínai!
keme már elnyüstölte azt a garniturát.vannak benne még tömitések,de neked nem az kell!ahogy kivánod,nem cseszegetem!a hétvégéim elég sürüek szoktak lenni,jobban tapsolnék hétfő-kedd akármikor egésznapnak!csapágyadra vannak lehetőségek,de még töröm a buksim mi lenne a legjobb!nem ártana ha központos lenne,nem feszülnének a tengelyek és nem csak a fogaskerék végek érnének össze.ennyire szétment csapágyfészket még nem nagyon láttam.brutálisan lötyög abban a csapágy.a fő gond az hogy a tengely másik végén ott lóg a kuplung kosár.inkább nem is ecsetelem milyen az amikor nem kör hanem bolygó mozgást végez a kuplungod!végülis ha azt vesszük hogy eddig is ment ....... csak nem szeretem az ilyesmit!
a csapágyrögzitö meg foglya fogni, .. ha arról van szó amit keme csomagtartólyában láttam.
sörösdoboz ..király söt zseniális

skacok a tarjáni bontó nagyon korrekt tegnap este irtam neki és már válaszoltak is.
Sziasztok!
Honda CR/CRF re új UFO idomok, idomszettek, matricaszettek eladók!
Érd:06-20-545-3546
bakonymotor@gmail.com
Ha Simson lenne mondanám, hogy hajtogassatok kőré egy sörös dobozt, de cr-be semmiképen nem ajánlanám ezt a megoldást.
Ha nem túl nagy a hézag, akkor a csapágyrögzítő megfogja, ha nagyobb mint a ragasztón megadott érték, akkor, ha van hely akkor egy nagyobb kűlső átmérőjű csapágyat kell belerakni, vagy vissza kell perselyezni, de ezekhez kell majd egy esztergályos is.
ragasszátok be valami fémragasztóval.
csak ne túl vastagon hogy ki lehessen venni.

vagy slicceljétek be a csapágyat és a házat majd bele kell tenni egy csapot és azt beragasztani.
nem kell kuplung lamella + vasak ?
Hat hengerfejtomites mindenkepp kell, azt mondta keme, hogy tud adni par tomitest, nem tudom, hogy ez benne van e. Majd felhivom vagy irok neki. Ha nincs benne, akkor mindenkeppen kell venni. Varjuk meg a hetveget, addig ne rakd ossze a mocit. Az alkatreszek ott vannak, de csak a valtoig tudod osszerakni, a tobbi resze a blokknak meg mindig kemenel van. Majd penteken, eldol, hogy mi lesz addig inkabb ne nyuljunk hozza.
Van vmi otleted arra, hogy mit csinaljunk a kieso csapaggyal?
cewa mester!benzin-levegő keverékért és szikráért könyörög a motorod!valamikor kijöhetnél egyet motorozni,mig látunk is belőled valamit nem csak a porfelhőt!
ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz! összerakásnál nem szoktam spórolni az alkatrészekkel,anyagokkal.én nem vettem meg 4 db tömités miatt a készletet.egyébként itt van nálam mindened?csapágy,szimering?csak most indulok bevásárolni!
-a cr itt még kicsit jobban nézett ki
Remélem sok örömet okozott neked is!