Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok.
Honda cr 250 1996. Bontódik
06706096393
Mennyi órát raktál bele hogy ilyenek jönnek elő?
A kopogás sem hangzik túl fényesen,a csúszás is érdekes hogy előjött pikkpakk,hengerfej problem is mindenféle előjel nélkül jött elő? Kompressziót mértetek megvételkor,próbakör előtt-után néztél vízszintet,olajszintet?
Tűgörögős csapágyra kérdezz rá másik Honda kereskedésben is,pár nap alatt meg szokott jönni minden,de gyanús hogy az miatt lóg a kosár...
Eddig úgy fest sajnos hogy átbaxott a vevő,a telefont vszeg nem fogja felvenni,keresd fel személyesen pár barátoddal...
Amennyiben csak a felsorolt segédmotorjaid voltak akkor ugrottál egy nagyot az üzemórás 4T irányába,majd az idő eldönti hogy a szerencse az oldaladon állt-e mert a vásárlásod nem tűnt annyira körültekintőnek mint azt ilyenkor illendő.
Szerelővel vagy hozzáértővel megnézetni/átnézetni vásárlás előtt illett volna,ha ez elmaradt és nincs tudásod/huzalmad hozzá akkor inkább most nézzen rá vki mint később ha vmi gebasz érkezik.

Fentieket nem cinkből írom,kívánom hogy semmi gondod ne legyen vele...
Te még hiszel a mesébe? Minden kicserélv?!
Gondolkoztam rajta, hogy elviszem egy szerelőhőz, hogy egy kicsit nézze át. Biztos ami biztos alapon. Köszi a válaszod!
Igen, nekem is alapkérdések lettek volna, csak én kereskedésben vettem. :D A srác pedig semmi érdemlegeset nem tudott mondani az üzemórával, karbantartásával kapcsolatban. Közben már átlapozgattam online a "könyvecskéjét". Köszi a válaszod!
Továbbá keresném a srácot akitöl vettem! Békéscsabán vagy mellette lakik( nem vagom kereskedésbe adta be) allitolag minden ki lett cserélve ehhez kepest 3 hete van nalam...masodszor van szethuzva a blokk eloszor hengerfej tomites halistennek,sikolas stb most pedig kopogo hang es csuszo kuplung miatt valto oldal lett szethuzva...kuplung kosár AMI CSERÉLVE LETT szerinte... MEGHEGESZTVE...nem veszi fel a telefont nem jelentkezik! a nyomravezetőnek jutalom!
Sziasztok!
Ismét segítség kellene...sikerult agyat,kuplung kosarat keríteni...de...feltettük és van egy kis kottyanása..valoszinuleg tűgörgő ami alatta van. Vagy nemtudom mennyire lehet kottyanása. m1 a lényeg az h a honda 3-4 hetet mondott valahogy nem lehetne hamarabb , máshonnan? köszönöm jah ha nem irtam volna 2004es 450 CRF rol van szo
Úgy nagy általánosságokba megkaptad a válaszokat.

A CRF 250X szervizkönyve 10W40-es olajat ajánl

1000km vagy 15 üzemóránkénti cserével ( ez szerintem 6 tank benzin)
És minden olajcseréhez írja a szűrőcserét is.

Használt üzemórás motor vásárlása esetén, ha nem tudod biztosan az előéletét dugattyút, hajtókart, csapágyakat, és vezérműláncot szoktak cserélni, illetve a futóműben legalább olajat.
Négyüteműről lévén szó a szelepcsere sem kizárt.

Így csökkentetheted az esetleges meglepetéseket és egy esetleges még drágább javítást.

Innentől használatfüggő, de szerintem max 100 üzemóra a következő nagyjavítás.

ezen írásra csak egy véleményként tekints, nem szentírás, ahogy lejjebb is írták mindenki másképp látja ..csinálja...
Elég egyharmad oldalt lejjebb görgetned hogy választ kapj a kérdésedre,amúgy én ha motort veszek az egy alapkérdés hogy milyen sűrűn cserélt olajat,milyen olajat használt és hogy takarította a légszűrőt...aztán leveszed az ülést és megnézed a valóságot! :D
Mivel mindenki más olajra esküszik így megnézed a kedvenc gyártódnak a honlapját hogy mit ajánl az adott géphez.
Van aki 5 üzemóránként szűrőt+oljat cserél van aki minden 2. olajcserénél dobja ki a szűrőt...5 embert megkérdezel mind különböző válasz lesz.
Üdv, ma vettem egy CRF250X-et. Sohasem volt még üzemórás motorom, úgyhogy rögtön bombáznék is 1-2 kérdéssel, persze ha lehet. Mit és mennyi üzemóránként ajánlatos cserélni? Illetve milyen olajat használjak? Előre is köszi a válaszokat.
1996-os
üdv mikori évj?
Sziasztok.
Honda CR 250 alkatrészek eladók.
Telefonon töbet tudok mondani. 06706096393
Üdv. 16 éves vagyok, 165 cm-es. 125-ös vagy 85(16-19)-ös motort vegyek hobbi endurozásra?
Igen igazad van , érdekes dolog.
Szinte minden forumon, rendszeres visszatérő dolog.

A motorkerékpárokhoz gyártott olajak úgy vannak kitalálva, hogy a forgattyús részt is és a váltórészt is kompromisszumok nélkül tudják kenni. Többek között kapnak egy adalékot a kuplung csúszás ellen ezért jelzik őket MA vagy MA2 vel.

Visszatérve a CRF-hez

A gyári könyve a motor részhez 10w40 et ír elő
A váltóhoz pedig szintén 10w-40 es motorolajat ír.
Majd ott van a szokásos táblázat utána hogy milyen külső hőmérsékleti körülmények között milyen irányba lehet eltérni.

De a mi klímánkat tökéletesen lefedi a 10w-40
Érdekes ez az olaj kérdés, nem tudom elfogadni, hogy a váltóban és a forgattyús házban is ugyan az az olaj lenne a legjobb. Azoknál a motoroknál ahol egy olajtér van, ott köztes megoldást alkalmaznak, feleljen meg kicsit ,ide kicsit oda is, de olyan a világon nincs, hogy mind két helyre a legjobb legyen az a bizonyos olaj.Ezzel nem azt állítom, hogy nem alkalmazható az univerzális olaj, van olyan motor ahol nem is lehet máshogy megoldani, de a legjobb mindenbe a belevaló olaj. A váltó és a karter teljesen más olajat kíván.
Jól írják.

Célszerű a váltóba is ugyan azt a motorolajat tölteni amit a forgattyús oldalra töltesz.
Váltó olaj ra gondoltam váltóba írnak gyárilag 10w-30 vagy 10w-40.de én ugyanazt az olajat raktam motorjába mint a váltóba is:)csak én 10w-50 használtam mind 2-be
igen sajna nem tudom elérni őket szabin vannak holnapig...webshoppon kivul mast nem csinalnak,gondolom nyaralnak :) 10w40re gondoltam enis de valto olajra nem motorolajra. Te motoroljara gondoltal?
helló nekik sztem tuti van jó áron:http://www.kepesmotor.hu/motor...

Váltóba gyárilag könyve 10w-30 vagy 10w_40vent ír,én személy szerint crf-be ugyanazt raktam váltóba mint motorba,én ezt használtam Ipone Full Power Katana 10W-50
99`es cr250re keresek fekete idomokat. Irjon akinek van!
Sziasztok!
Alkatrészre lenne szükségem CRF 450 R 2004 es évjáratúhoz. Mégpedig kuplung belső agyra. Ha van valakinek kérem jelezze :)
továbbá az is érdekelne hogy milyen olajat használtok váltóba, Köszönöm
De lehet,mert sajna nem a gyári gyújtása van rajta lendkerék alapján 84-85-ös évj cr gyújtás.
Ezeknek nemnagyon lehet állítgatni a gyujtását.