ha a blokkcsavarokat elmosva,szárazon húzom mondjuk 10Nm-re, az nem ugyanaz mintha olajosan vagy beolajozva húznám 10Nm-re,ez így helyes megközelítés-e?szerintem egy száraz csavar hamarabb megakad mint egy olajos,tehát az olajos többet fordul és így jobban húzza a menetet/megroppanhat/azonos Nm-re húzásnál. ezt a csavar olajzós dolgot úgy hallottam egyszer,mondván inkább összeszereléskor szakadjon meg a menet /szárazon lehet h semmi gond nem lenne/mint összerakva üzem közben.
de ha megszakad a menet az megint nem egy egészséges dolog.száraz csavarokkal sokkal határozottabban lehet nyomatékot húzni,szerintem.az olajos csavar olyan nyúlós határozatlan.
Mai ajánlatom:
Honda CR hagyományos teleszkóppár, kormánybefogókkal, kompletten, gumiharmonikával, mindennel, csak be kell építeni, 1990 előtti 125/250-be, irányár: 17.000 Ft
Honda CR hagyományos teleszkóppár, 1990 előtti 125/250-be, irányár: 12.000 Ft
Honda CR fordított teleszkóppár, befogókkal, kompletten, szárvédő idomokkal, mindennel, csak be kell építeni, 1990 utáni 125/250-be, irányár: 22.000 Ft
Köszi a felvilágosításokat! Ebből már tudom mi is kell nekem! Mondtam az én kuplungom is elég könnyű, de a csonka ujjaimhoz nem , szóval Matern Balázs és gecsa véleménye alapján a hidro kuplung számomra nem segítene annyit inkább az áttétel beiktatása a bowdenbe! http://www.bigbikeshop.hu/term...
látom más is benne van a kuplungtémában!jó a bovdenem!meg lett csinálva a kis kar is amelyikre a bovden alját akasztod!sz.tem még mindig kemény egy kicsit!lehet hogy az előző gazdája keményebb rugót rakott bele?hol lehet kapni puhább rugót?és attól nem csuszik meg?üdv!
A rásegítő szarnak sem jó.Nézd át mi a baja,egy jó mociét kisujjal lehet rángatni.Legalábbis enyimet mindet lehet.Vagy erős az uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaammmmmmmmmm?
ezt még régebben mentettem el,most gyorsan előkapartam a könyvjelzők közül... elhiszem,hogy van annyiért is! de azt se fogom megvenni... majd olajozom a bowdent
am meg ezért van a hirdo kuplung...:
"azért egyet ne felejtsetek el...ez az olajos kuplung főleg a magura...nem azért van, hogy ilyen meg olyan könnyű legyen a kuplung...menj oda egy frissebb crossgéphez pl.rmz hez vagy yamihoz..akármihez aztán háromszor könnyebb a bowdenes kuplungja mint a ktm olajos lófasza....mielőtt még tévutakon lennénk...
pl. enduron meghatározó és egyben fő kritérium az az , hogy mindíg ugyanott fogjon és ott legyen a kuplung ..nehogy egy hosszú enduróversenyen mikor nyírod a dolgokat változzon bármi is mint a bowdenesnél tud..."
igen Attila árul...csak nem mindegy mire! ezek KTm kuplungok 25ért... nem tudja másra feltenni...de én fogtam a kezemben nála egy olyat ami felszerelhető bowdenes helyére,de nekem túl rövidnek tűnt egy krosszmotorra...
nekem ez való: http://cgi.ebay.com/ebaymotors...
a makiéra is ilyesmi kéne..Igor haverom is ettől az eladótól vette a CRF-re...
de ha megszakad a menet az megint nem egy egészséges dolog.száraz csavarokkal sokkal határozottabban lehet nyomatékot húzni,szerintem.az olajos csavar olyan nyúlós határozatlan.
mert most a hidegben langyos a henger és a hütő vagy mondták lekel ragyasztani a hűtőt !
Aki tud eladót, írjon ITT!
Honda CR hagyományos teleszkóppár, kormánybefogókkal, kompletten, gumiharmonikával, mindennel, csak be kell építeni, 1990 előtti 125/250-be, irányár: 17.000 Ft
Honda CR hagyományos teleszkóppár, 1990 előtti 125/250-be, irányár: 12.000 Ft
Honda CR fordított teleszkóppár, befogókkal, kompletten, szárvédő idomokkal, mindennel, csak be kell építeni, 1990 utáni 125/250-be, irányár: 22.000 Ft
aaaaaaaaaaammmmmmmmmm?
"azért egyet ne felejtsetek el...ez az olajos kuplung főleg a magura...nem azért van, hogy ilyen meg olyan könnyű legyen a kuplung...menj oda egy frissebb crossgéphez pl.rmz hez vagy yamihoz..akármihez aztán háromszor könnyebb a bowdenes kuplungja mint a ktm olajos lófasza....mielőtt még tévutakon lennénk...
pl. enduron meghatározó és egyben fő kritérium az az , hogy mindíg ugyanott fogjon és ott legyen a kuplung ..nehogy egy hosszú enduróversenyen mikor nyírod a dolgokat változzon bármi is mint a bowdenesnél tud..."
http://www.kepesmotor.hu/fek_k...
nekem ez való: http://cgi.ebay.com/ebaymotors...
a makiéra is ilyesmi kéne..Igor haverom is ettől az eladótól vette a CRF-re...