Az íj "torkolati ereje" nem tudom másképp fogalmazni. Ennyi erő fogja reptetni a vesszőt. És nagyon jó az ötlet, prószáld ki Badzoli -ét, akkor lesz összehasonlítási alapod.
nem fogom
csak én olyan hülyegyerek vagyok,hogy SEMMIBŐL nem akarok gyengét,félmegoldást venni
szívem szerint íjat is olyat vennék,hogy a falon átvigyen.de 80 rugó körül vannak
mindegy
másnem badzoli íjával lövök majd párat és kiderül akarom-e...
Bohóckodásra bőven elég amit néztél, egy 747-es se lesz tőle veszélyben, és árban is igen baráti. Ha meg később komolyan gondolod, úgy is 2-5 íjad lesz.
Futó vadlövészethez (pl. anyós) meg olyan 30-50 font körüli íjban gondolkozz, aluvessző és acélhegy párosítással, kis kígyóméreggel lehet az élvezetet fokozni. Viccet félretéve, vannak a környékünkön vadászok, akik íjjal vadásznak. Durva mit bír egy olyan szerkezet. Kisvadtól a szarvasig mindenfélét elejtenek vele.
Háááát. Annyira nem vagyok képben a dolgokkal, de ez az íj elég gyenge, tényleg arra való, hogy az alapokat valóban rendesen elsajátítsd vele. Mivel nem túl erős, így később nem lesznek berögződött hibás mozdulataid.
Legfőképpen, szigorúan saját tapasztalatok alapján: ne célba akarj elsőnek lőni, hanem csak lőni. Alkarvédőt normálisat vegyél, mert sok múlik rajta, ha más nem, kék-lila lesz a kezed ha balfékeskedsz mint én elsőre. Jó muri pl. nem túl nagy távolságból léggömbökre lőni, az élmény is megvan, a vessző is ép marad. Aluvessző full marhaság kezdésnek, mire belejössz úgyis "megeszel" kb. 30-50 vesszőt. Ha korrekt üzletet találsz, mindent elmondanak, és sok a hagyományörző íjászegyesület, érdemes kimenni a rendezvényeikre. Segítőkész emberek.
Ezt megerősítem. Magam is sportlövő voltam kamaszkoromban és baromira hiányzik.
Nyáron vettem egy sportíjat (tudom, hogy megköveznek majd érte, de egy akciós íjat vettem a decathlonban, azt gondolom kipróbálni ez is megteszi), meg 1-2 kiegészítő felszerelést hozzá. A legnagyobb baj, hogy nagyon nehéz biztonságos terepet találni a gyakorláshoz, így nekem is a szoba falán lóg már hetek óta...
De nagyon jó kis móka.
csak mert a decathlonban láttam ilyen sportíjat 16 ezerbe és kíváncsi lettem.
annyiért meg is venném,mert 80 rugót nem szánok rá,de érdekel
próbaszinten
nekem elég ha elmondja a véleményét,meg hogy mit tud ez
milyen messze visz,milyen erős,meg mittudomén
kihúzni tuti ki tudom,akármilyen, erős,de ne essen le 15 méternél.
köszi
A kis kiváló dolgozó