Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

sajnos nekem is ezt mondták,én pedig vláncra gondoltam...
Most néztem és észrevettem, hogy a két legbeömlő műanyag kampója nincs beakasztva a műszerfal két oldalára. Szerinted lehet ez a gond? Mert ezt a "sziszegő" hangot nemrég óta hallom és lehet akkor nem akasztottam vissza amikor beszereltem a xenon-t...
Azelőtt nem hallottam.
Köszi!
MARTIN dobról annyit, sipot belerakva vittem a gépem műszakira nem kötöttek bele. Rendőre válogatja, ha akarnak bármelyik nem gyári dobba beleköthetnek akármilyen papírod van hozzá. Engem még sosem ba....tak végette . A diesel golf hangra pedig annyit, ha nem csörgős a hang akkor valószínű szelephézag lapkázni kell.
Az én tanácsom, hogy döntsd el mit szeretnél jobban. A jobb hangot vagy az egyedibb formát. Ha az első akkor a Martin ha a második akkor a Raptor. Félre ne értsd, a Raptor-nak sincs rossz hangja csak az "szolídabb"
Én a Raptor-t választottam, de lehet inkább a Martint-t kellett volna, mert lehetne hangosabb.
1. A Martin-ból van eu szabványos is. A Raptor nem. A többi magyar márkát nem tudom. Küldfödiek közül a Leo V. ami még e betűs.
Raptor-t ketten is gyártják Mo-n. A Raptornak többféle formája van és a palást színe is többféle lehet. Külsőre sokkal egyedibb mint a Martin (itt csak kör és ovál lehet a dob formája), viszont véleményem szerint a Martin-nak szebb hangja van. De ez persze csak az én véleményem.
Következőre én nem hiszem, hogy magyar dobot fogok venni.
Magyarok között amúgy még van Sakál is.
http://martindob.hu/martindob....
http://raptordob.hu/
http://ra
ptorsport.hu/

http://sakaldob.hu/
két dolgot szeretnék kérdezni....
1. ezek a dobok (martin stb.) eu szabványosak?tehát a rendőr ,műszaki nem kötekedik?
2. azén gépem (f2 pc 25) 58000km van benne (most vettem ,kb 6000km tettem bele) hidegen minden ok,de ha bemelegszik olyan a hangja mint egy rosssz diesel golf.fordulaton
már nem hallani (legalábbis és nem hallom)..most télen készülök egy nagy generálra...
bala079: Nagyon megköszönném ha egy vidit feldobnál a hangjáról, mert nagyon kíváncsi lennék rá.
Én is a Raptor és a Martin dob között hezitálok, bár majd csak tavasszal tervezem a beszerzését.
ez az enyém a CBR
ilyen a hangja
http://www.youtube.com/watch?v...
most gyári dobos

vmi szép mély hangot szeretnék
:)
Az én gépemen is Martin van és igen jól szól.Nem üvölt csak szépen teszi a dolgát.
Sziasztok!

Köszönöm szépen a segítségeteket. Jövőre kb júniusban fogom megvenni a gépet mert kb akkorra lesz meg rá a pénz addig már lemegy a ballagás is meg minden. Vételárat nem tudom mennyit szánok rá amennyim lesz de szerintem olyan 400 ezer körül.
Az átírás meg ilyesmi pedig kijön az Etz árából.
Martin dobot postán is rendelhetsz az kb. 50 ropi összekotő csővel együtt. Felrakásához nem kell szerelő, magad is simán megoldhatod !
mqerqo600 jól írta, ár- érték arányban a MARTIN a legjobb szerintem. Nagyon jó a hangja, de persze minden szubjektív és "lecsó" kérdése
cső
köszike

mivel ez egy F3 és le akarom cserélni jövő aug. ban szezon után így, csak egy 50 a max. keret
ezért agyalok, hogy mi legyen?!

tudsz konkrét céget, szerelőt? Bp. Debrecen között mozgok
csövi
Valami rezgésbe jöhet ezen a fordulaton és azt hallhatod, a cbr-ek ezen a fordulaton rezonálnak be egy kicsit. Ezt onnan is tudhatod ha hosszabb távon mész ezen a fordulaton elzsibbad az ember karja a markolaton. Más fordulaton ez nem jelentkezik. Ezt már több cbr-en is tapasztaltam ha 6000 környéki fordulaton mentem velük hosszabb úton. Próbáld meg ha mész vele és elkezded hallani, fogd meg egyik kezeddel az alkatrészeket ott ahonnét jön a hang és akkor ha rátalálsz a rezgő alkatrészre elkell, hogy halkuljon. Persze ezt a tank alatt nem tudod megcsinálni. Egy próbát megér! Szerintem valószínű, hogy csak valami apró dolog, a lazasága végett rezgésbe jön és az adja a hangot.
Nekem még fiatal a vasam és kevés km van benne (2500 km, 2007-es).
Viszont mostanság azt vettem észre, hogy pontosan 6000-nél, hidegen és melegen is ilyen "sziszegő" hang van, amit a műszerfal felől hallok. Ha ott tartom 6000-en akkor folymatosan. Nem zörgés. Nem tudom mi lehet ez, egyéb probléma nincs. Akár gázadásnál akár motorféknél mindig pont 6000-nél.
Valakinek ötlet?
Köszi!
Hali
Ha 70 alatt szánsz rá és újat akarsz akkor csak magyar dobot. Szerintem Martin vagy Raptor. Most Raptor van, ez szebb viszont halkabb mint az előző mocin lévő Martin.
Ha 70 feletti a keret akkor pedig Yoshimura, vagy Akrapovic vagy Two Brothers szerintem.
finster
csövi mindenki
milyen dobot vegyek a vasra?

fénykép az adatlapomon!
köszi a tippeket
Ha csak kicsit zörög és csak azon a fordulaton akkor semmi gond . Az enyémben 30000 km. volt amikor cseréltem a feszítő patront mert zavarta a fülem a csörgés, de a szerelő azt mondta, hogy elment volna még legalább 15000 km-t mire tényleg kötelező lett volna a csere.
Nekem is van egy kis zörgés úgy 6000-nél. Eddig azt hittem, hogy a fordulat miatt rezonál be, de kezdek gyanakodni.

Mi van, ha nem foglalkozok vele, okozhat valami kárt?
(20.000 van a gépben)
BryanFox nyugodtan vitathatod állításaim, hisz erről is szól ez a fórum.
A vezérmű lánc cserét azért írtam, mert általában az ilyen korú gépek már futottak annyi kilómétert, mialatt a v.lánc már oly mértékben megnyúlt, hogy a patron csere már nem elég. Akkor kel az egészet egyben cserélni, de ha az előző gazda ezt már megtette akkor jó pár kilómétert mehet vele újra. Egyébként én is 25000-ért cseréltettem az enyémben patront az idén.
Napos időt!
Abszolút egyetértek Lánglovag által leírtakkal, egyben vitatnám csak állítását, ha szabad. Nem kell megijedni a vezérműlánc feszítő csörgésétől, mert csak patront kell cserélni, az meg az én F4-embe is "csak" 25000.- Ft lesz cakkli pakk, kedvezmény nélkül! Természetesen ennek cseréjét szakember végezze lehetőleg, de nem kell szakszervíz hozzá! Ez a mi típusbetegségünk CBR-eseké. Ettől függetlenül valóban egy kicsit a drágább mocik közé tartoznak kedvenceink, de igen, MEG VAN A MIÉRTJE ennek is!
Meg kell adni ami jár neki és örök élet meg 1 nap lesz az élettartama!
Ha szabad megkérdeznem kb mennyit szánsz a moci vételárára? (Az átírás, eredetvizsga, stb költségekkel se felejts el kalkulálni! Kb 50eFt amíg a neveden lesz)
Motort akkor kell venni ha van rá lecsó, egyébként szerintem már teljesen mindegy milyen évszakban veszed meg, az már nem befolyásolja az árakat olyan mértékben mint régebben.
erre csak azt akarta irni neked ,hogy motort ilyenkor kell venni,mert tavasszal drágább..