Köszi Kawabiker
Mefogadom a tanácsokat mivel kezdő vagyok eléggé:)!
sokan szidják a cbr 125-öt, de nem értem miért! 125östől nemkell nagyot várni! egyetlen ami nem tetszik, hogy nagyon kistestű...:(!
jahjah elöb utobb a kisofgyasztású de nem erőgépek ára felfog értékelődni ha 400-500ft benzin ár lesz.
Hamarossan mindneki ilyen gyenge gépeket befog szerezni én már beszereztem nyáron egyet és volt,hogy 300km t lenyomtam egyhuzamban 70el és meglepően élveztem ugyan ugy mint a 250es száguldást.
jön a szarvilág,benzin drágul :(((((( Lassan csak emlékek lesznek a nagy dög kocsik meg mocik :(
Mint minden motornál minden aproságra:
-féktárcsák állapota
-lánc van e kenve(ha nincs tehány a gazdája)
-fényezés(estek e vele)
-hidegen hogy inditja el a gazdája és utána hogy kezeli,mert minden motort elöbb berugni/öninditot tekertetni kel és ha nemindul akkor kell gázhuzás nélkül tekertetés/rugás közbe fokozatosan ráhuzni a hideginditot addig,hogy pont beinduljon alapjáraton és nem szará pörgetni.Meg amig nem üzem meleg csak alapjárat közeli fordulaton kel menni vele és felesleges egyhelybe melegiteni de ha hidegen tiltásig huzzák nemszabad megvenni.
-olajszint
-válto nem dobja e ki a kettest(ha sokat kerekeznek és kerékne váltanak de mellé vált akkor elöbb utobb minden motorba megdöglik a kettes)
-váz nem sérült e
-papirok,motorszám,blokkszám
Na ja amelyik 125ös erőgép az 7litert eszik nem kettőt igaz nem is állja meg a helyét a kategóriájában csak eggyel nagyobb kategóriákbanXDD
Ide oda elszaladgálni nagy előny a 2-3liter,a trofim is 3-3,5litert eszik ha nem húzom neki.XDDD
Hogy őszinte legyek, ez egy igénytelen motor, ha az olajat szervízenként cserélik benne, akkor nagy baja nem lehet! Ha injektorosat veszel, akkor bajokat nem tok, az én szériámnak nagyon szokása kiverni az első izzókat, de bele tudsz tenni halogén izzót, amit már nem ver ki! Költségek szinte nincsennek, biztosítás van, meg benzin(fogyasztás 2-3 liter)! Ne várj egy erőgépet, de a kategóriájában azért megállja a helyét!
Helló
Nem, nem újat hanem használtat fgok venni!2éves környékén!
olvasgatok de a szokásos sablon szövegek és az 1-2 órás tesztek alapján had ne mondjak véleményt!, a tulajok szerint nagyobb tapasztalatal rendelkeznek azért kérdeztem tőletek!
Ráadásul a díjakrók nemnagyon írnak!
Mire érdemes odafigyelni vásáeláskor?
Én szerintem ez tulajdonosi probléma, hogy kinek meddig bírja az akksija, ha nem használja a motort, akkor néha be kell indítani, és járatni a motort, nekem a hideget meg se érezte a motor, míg haverok akksiját tölteni kellett! Szerintem normális használat mellett a gyári akksi is teljesen megfelel 5évig is!
nekem a robogóba bänner , jó kis akksi az is, a kawába meg bosch van, 6 cellából 4 a minim szint alatt volt 1 centivel, 1 minimumon, 1 meg a min fölött pár miliméterrel , de addig pöccre indított igy is mindig míg -9 fok nem volt, akkor elfosta magát, akkor kivettem feltöltöttem desztvizzel meg töltöe dobtam, azóta is tökéletes, pedig nem egy 1 vagy 2 éves darab az biztos
én mindkinek nagyob aksit ajánlok a gyári 5 ah ás de belemegy 7 ah aksi és joban indul könyeben továb birja én nekem braner aksi van benne aszem ausztriában szomszédban csinálják nekem 2 év után rohadt ki. most van benne 3 dik aksi .
a gyári aksi drága és szar me nehéz . zselés meg drága nem bir az sem töbet. ez banner 7 ah 8900 ft volt 6 hónap garival.
de jo mert éphogy elfér benne.mindkinek csak ajánlom.
ez nem merül le olyan könyen tovább lehet szarakodni vele ha baj van. na cso
ha 5 évig bírta az teljesen korrekt, pláne úhy hogy közbe csonta lemerült többször és ugy töltötteket rá, a teljes kisülés nagyon káros az akksiknak, ugynevezett masszahullást eredményez és akár 1 teljes kisülés is nagy kárt okozhat az akksiban de 2-3 már meg is öli. Mindig tölst rá kicsit ha nem használod a mocit, vagy járasd meg kicsit a gépet
Háát szerintem ennyi idő után megadhatja magát, de ha feltöltitek elvileg még jónak kéne lennie! Ha vesztek, szerintem ugyanilyet vegyetek, elég jó akksi ez, ami gyárilag benne van!
Hello! sajna nekem meghalt az aksim.:( vagyis úgy fest de még megpróbáljuk feltölteni. Most 5 éves. Az normális, hogy ennyi idő után bemondta az unalmast?Így most mindig be kell tolni a mocit. Milyet érdemes bele venni, mert ugye most a gyári az yuasa-ytx5l-b5 volt. köszi
Szerintem nézd meg a Boncteremben található leírásokat, vagy a totalcar.hu oldalon is találsz "népítéleteket" ezekben levan írva a típusról minden. Amúgy meg éves biztosítási díj 10000ft- alatt van. Újat vagy használtat akarsz venni?
Sziasztok!
Pár hónap múlva úgy néz ki cbr125 vásárlása előtt fogok állni!
Vki írjon már jó és persze rossz tulajdonságot is a motorrol ha ráér, illetve azt hogy mennyit kell rá fizetni a benzinen kívül ha forgalomba van helyezve! Előre is köszi!
Üdv.
Mefogadom a tanácsokat mivel kezdő vagyok eléggé:)!
sokan szidják a cbr 125-öt, de nem értem miért! 125östől nemkell nagyot várni! egyetlen ami nem tetszik, hogy nagyon kistestű...:(!