Évi 1-2 ezer kilométerre baromi felesleges. 5100 tökéletes az olyan felhasználónak, mint Én. Persze nem vitatom, a 7100 jó olaj, de az inkább firtatott körülmények között vasakba hasznàlatos.
Sziasztok!
Ma végre gurultam egy kellemeset, mert olyan szép időnk volt, és nem mellesleg fel is tudtam venni a buksit mert már nem nem akkora a fejem mint egy dinnye.
Ja meg kipróbáltam az új "tavaszi" kesztyűmet , szóval most már a kezem se fázik
Meglepően sok autós figyelt rám, hogy elengednek meg ilyenek, háát ilyen se volt még nagyon
Balesetmentes km-t mindenkinek!
Töltő témához! Motor és autó akumulátorok inteligens töltéséhez teljesen jó az Optimate 2 vagy 4 vagy 5, de olcsóbb megoldás a Ctek töltő ! Ezen töltők elég jók , inteligensek figyelik a töltöttséget és ha szükséges változtatnak a töltési módon. Egy hibájuk azomban van (az én szememben) ha hamar kell feltölteni egy személyautó aksit ahhoz a trafós töltők a jobbak, mert 15-20 perc töltéssel már sokszor egy lemerült aksi indítás képes. Nekem jelenleg Optimate 2 van, meg egy trafós (7A-os).
Nekem egy ehhez hasonló CTEK töltőm van, csak télen vettem, ezért sok tapasztalat még nincs vele, de eddig bevált. Plusz van hozzá egy másik csati amit ki tudsz vezetni az ülés alá és így egyszerűbb a töltés. http://www.akkumulator.net/cte...
Mikor mész safety training-re? Énis bejelentkeztem hozzájuk április elejére. :)
manual 12e-t ir, legtobben 6 ezrenkent cserelik. Ezekenel a joval fejletteb es minosegibb olajoknal szerintem siman mehetsz vele 8-at is mindenfele lelkiismeret furdalas nelkul. Evente egyebkent erdemes mindenkeppen cserelni, hogy teli elrakas elott vagy utan megoszlanak a velemenyek. Szerintem ez is tul van misztifikalva.
koszi, en is ilyesmitol tartok, hogy zsaner eltorik, kulcs nemnyitja amikor kene vagy csak szimplan megolvad az eros napon:) lehet megnezek egyet eloben aztan gondolkodom meg rajta.
Nekem volt kínai utánygártott, nem pont ugyanez, de hasonló. Nem volt monokey, csak a saját platnijára ment fel, ezért ezt mindenképpen nézd meg, hogy jó-e, mert ha nem, mókolni kell.
Nálam a hátrabillenést gátló kis bigyók egyből törtek, illetve a csomagrögzítő gumi csatjai is. Szóval minőségügyi problémák előfordultak. Ha nem jól tömtem meg, picit elállt a doboz két fele.
Hangsúlyozom, nekem valami extra low price kategóriás volt. Ha megnézed élőben, ezekre mindenképpen figyelj oda.
El is adtam őket, úgy döntöttem veszek inkább két Givit majd.
ne legyen tul nagy a toltoarama normalis toltesnel a max kapacitas 10%-val erdemes 6AH akkut 0.6 A-val. (pl a regi nagy tekercses toltok nem jok) nem art ha tud teli tarolas funkciot, esetleg extrakent regeneralo funkciot (deszulfator funkcio). Egy jobb, ertelmes akku tolto 8-15e ft. Ha telen allni hagyod az akkut (foleg melegben) toltes es hasznalat nelkul az tulajdonkeppen halalos itelet neki.
Masik tema, van valakinek tapasztalata az olcsobb GIVI utanzat dobozokkal?
Ilyen pl :
http://olx.hu/hirdetes/uj-46l-es-monokey-oldal-es-hatso-dobozok-ID2jXFw.html#db8a9697ee
Szeretnék venni a hátsó ülésre egy táskát, túrázáshoz. Valami olyan kéne, aminek a rögzítésével nem sérthetem meg a fényezést. Láttam olyanokat, amiket az ülés alatti patenttal kell rögzíteni, eddig az tünik a legjobb megoldásnak. Valami tapasztalat, tipp? Köszi!
Gumin nem spórolnék. Használtat biztosan NEM vennék belőle.
Nekem többet ér a nyugalom és a biztonság - persze mindenki a maga szerencséjének a pogácsa.
Azért köszönöm a hsz-t.
Ma végre gurultam egy kellemeset, mert olyan szép időnk volt, és nem mellesleg fel is tudtam venni a buksit mert már nem nem akkora a fejem mint egy dinnye.
Ja meg kipróbáltam az új "tavaszi" kesztyűmet , szóval most már a kezem se fázik
Meglepően sok autós figyelt rám, hogy elengednek meg ilyenek, háát ilyen se volt még nagyon
Balesetmentes km-t mindenkinek!
Motorolaj kérdés. 2008 Hornet. Milyen olajat locsolja bele? (gyári kizárt!)
3....2...1...... jöhet a lavina :)
Nekem egy ehhez hasonló CTEK töltőm van, csak télen vettem, ezért sok tapasztalat még nincs vele, de eddig bevált. Plusz van hozzá egy másik csati amit ki tudsz vezetni az ülés alá és így egyszerűbb a töltés.
http://www.akkumulator.net/cte...
Mikor mész safety training-re? Énis bejelentkeztem hozzájuk április elejére. :)
Nálam a hátrabillenést gátló kis bigyók egyből törtek, illetve a csomagrögzítő gumi csatjai is. Szóval minőségügyi problémák előfordultak. Ha nem jól tömtem meg, picit elállt a doboz két fele.
Hangsúlyozom, nekem valami extra low price kategóriás volt. Ha megnézed élőben, ezekre mindenképpen figyelj oda.
El is adtam őket, úgy döntöttem veszek inkább két Givit majd.
Masik tema, van valakinek tapasztalata az olcsobb GIVI utanzat dobozokkal?
Ilyen pl :
http://olx.hu/hirdetes/uj-46l-es-monokey-oldal-es-hatso-dobozok-ID2jXFw.html#db8a9697ee
1.
A dög a múlt héten még pöccre indult a garázsban, most azonban be kellett bikázni az akksiját. Így eldöntöttem, hogy veszek egy akksitöltőt.
HELP!
Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni akksi töltő vásárlásánál? Konkrét típust tudtok esetleg ajánlani?
THX!
2. Fú, de elfelejtettem motorozni! Nembaj, úgyis beiratkoztam a Honda Safety Hungary egyik tavaszi tréningjére!
Nekem többet ér a nyugalom és a biztonság - persze mindenki a maga szerencséjének a pogácsa.