Nem feltétlenül kell dombornyomott kártyával, vagy paypal-lal rendelkezned, sok esetben banki átutalással is lehet fizetni. A futárnak kézbesítéskor történő fizetés azonban itt nem jön szóba.
Ami még hasznos, ha tudsz angolul, hogy ha kérdésed van, azt fel tudd tenni az eladónak. Én vásárlás előtt pl. email-ben rákérdeztem, hogy az összekötő cső is biztosan része-e a csomagnak.
Szia!
Azt szabad megkérdeznem, hogy hogyan is rendelted?
Én teljesen hülye vagyok az ilyen internetes rendeléseknek, főleg a külföldieknek! Kell valamilyen kártyát kiváltani? Nekem nem mond semmit, se a paypal se a pay-pass, meg nincs is domborított bank kártyám .... Vagy úgy is lehet fizetni, hogy megrendelem, és a futárnak adom a pénzt vagy ezeket az ebayes árukat csak előreutalással lehet fizetni?
Előre is köszönöm a válaszodat! De szívesen meghallgatom más válaszát is
A dob 250 EUR-ba került, aznapi árfolyamon 81 ezer forintot fizettem.
Az ebay-en keresztül egy olasz motoros bolttól rendeltem. Ez egy teljesen új dob, orig. csomagolásban, a Hornet-hez passzoló összekötő cső, rugó, bilincs, szóval minden ami a szereléshez kell, benne volt a csomagban.
"Free shipping" volt, így a kiszállításért nem kellett külön fizetnem. Péntek délután rendeltem meg és a következő kedd délelőtt már csöngetett is vele a futár!
Így igaz, viszont a városi forgalomban nagyon hasznos tud lenni az a plusz néhány decibel!
Az új dobbal azt tapasztalom Budapesten, hogy sokkal több autós húzódik le, mint előtte. A gyárit valószínűleg nem nagyon hallották meg, most meg már 3 autónyival előttem is lehúzódnak.
ha normálisan közlekedsz és nem tiltásig húzod 1-be a nyitott dobbal le sem szarják mi van a motoron, lustábbak annál hogy kiszálljanak. Ha húzod olyan helyen tedd ahol biztos nincs rendőr és nem keltesz fel 3 kismamát aki éppen el tudta altatni a gyerekét, mert hidd el én is szeretem a motorokat meg a jó hangot de a szemközti majmot aki szombat este 9-kor nyitott kipuval túráztatja a dtm-et legszívesebben a seggénél fogva kötném rá a kipufogójára.
Tegyuk fel mesz 100zal fouton autoval, megfogod hallani azt a motort amelyik mogotted jo. 140-el es elsuhan melletted. Barmilyen hangos akkor fogod meghallani amikor a kipufogoja a fejed mellett elsuhan. Itt azert volt a szivozas mert az idiotak szaguldozva nagyon hangos motorokkal mentek fel ala egesz nap.
Igazából nem értem a szívózást. Vagyis... értem, mert a törvény előírja a max. nemtudomhány decibelt, amit persze be kell tartani, mert azért törvény a törvény.
De... egy motor legyen hangos. És nem (csak) vagányságból, hanem hogy jobban halljanak. Biztonságosabb.
Autóban ülve is kifejezetten szeretem, ha hallom a közeledő motorost, így könnyebben el tudom engedni.
...és persze hamarabb le tudom halkítani a zenét, hogy jól meghallgassam, hogy szól a kipufogója!
Én az egyik este a nyáron olyan 11 fele kitaláltam hogy kerülök egyet a városban (Debrecen).
Na kb 10 perc motorozás után mikor épp az egyik lámpától az egyest kihasználva meg talán picit a kettest :) a másikig piros lámpáig elértem, látom hogy egy rendőrautó áll elől. Beállok mögéjük (utánuk a harmadik voltam. )
Akkor már éreztem hogy kicsit hangosabb lehettem a kelleténél :) és ez lehet nem fog nekik tetszeni. ( de hát olyan más az éjszakai akusztika)
Na zöld, ők szépen kihúzódnak jobbra az út szélére, én elhaladok mellettük, mondanom sem kell 1-2-3-stb.-6.-ig felváltva 45el! :)
Kéket felbaszták, én megáll és jött a cseszegtetés: Megállítás oka:
rendszámtábla, állítható és fel volt maxra véve.
Kipuba nincs E betű, rendőr keresi, nemhogy nincs benne E betű hanem rá van írva hogy nem közúti használatra! (persze nemtud angolul hála Isten):) Kéri a jogosítványt, keresem, persze nincs nálam.
Gumit szemléli közben enyhén kopott de van E betű.
Aztán addig nézegeti a motort hogy elfeledkezik a jogsirol. Forgalmit azt odaadtam még előtte.
Na mondom magamban, ezek most jól leszopatnak és sokba lesz ez a kis esti kiruccanás
Aztán jött az okító intés: bármilyen átalakítást végez a motoron, figyeljen az E betűre!
És szóbelit kaptam :) Azzal a figyelmeztetéssel hogy ha megint meglátnak ezzel a dobbal akkor nem úszom meg ennyivel.
Mikor hazaértem és pakolom ki a zsebeimet, persze a jogsimat is megtaláltam a zsebemben. :)
Na szóval ezt csak azért írtam le, mert nekem szerencsém volt.
Azóta nem erőltettem az éjszakai hirtelen ötleteimet!
Szóval nemrég vettem az ebay-en egy Mivv X-cone dobot a Hornet-re. Az a mély, rekedt röfögés alapjáraton, no meg a hang-orgia, amikor ráhúzom a gázt... PRICELESS!
A dobhoz automatikusan küldték a plasztikkártyás certificate-et - bár nem tudom, mi értelme van, mert még a süket is hallja, hogy bőven a határ felett van a hangereje (talán még DB killer-rel is).
En ertelek, csak nem erdekel. Probald ki ennyi, majd meglatod. Ha nem a kipufogo akkor plexi index rendazamtabla tarto stb... sok horneten ugye utangyartott undertail van azert siman buntet tosszabb esetben nkh. Iden nem volt veszes a dolog de 2-3 eve barmiert kuldtek az embert. Es en befejeztem veled tovabb ezt a temat!
Üdv! KB 3-4éve lehetett, hogy kint voltunk haverokkal egy illegális versenyen, és egy kicsit túl reagálták a dolgot. Kivezényeltek egy tucat rendőrautót, kutyás rendőrt meg a jó isten tudja hány tömegoszlatós egyenruhában lévő rendőrt, naa meg persze NKH fékpaddal meg mindenféle ketyerével... Na lehet sorba állni egyesével (Ha ott hagytad a kocsidat akkor elvitették "Magán úton voltunk szóval megtehették") Másik lehetőség még hogy a pusztán keresztül elmenekülsz (csak megtermett terepjárósok meg egy pár motoros vállalta be), mire sorra kerültem volt ám sírás-rívás, volt aki már nem a saját kocsiával ment haza, meg volt olyan is akin a bilincs kattant de az egy más sztori. Én következtem fék OK, gumik OK , kipufogó hááát nem OK Miért is? Az nem érdekelte őket hogy valamilyen kamu HD dob volt a kocsin a zajszintnek megfelelt 96db (100deci fölött már nem nagyon engedtek az utadra) hanem az zavarta őket, hogy furcsán le kanyarodik a cső, mondtam hogy az még a gyári része! mögöttem 2. autó olyan mint nekem, full gyári
kipufogó , mutogatom neki, de nem érdekelte! 10 napon belül irány a Vas gereben utca szigorított átvizsgálás, ha minden ok akkor díjmentes! Deeee jóóóó
Mondanom sem kell, hogy a jó istent is visszarakattam a kocsiba.
Kipufogó gyári, led fényeket ki, normál 5w izzó oda ahova kell...
Fogadtak is ám lelkesen, hogy mit akarok én tőlük, mondtam nekik hogy ez meg ez volt..... De ez egy új kocsi, háát fogjuk rá 2 éves
Co mérés,fék mérés lámpa vizsgálat... minden okés, ja és még a kipufogóra is azt mondták hogy az teljesen jó ,nem értik mi lóg azon lefelé. THE END mindenesetre nem kívánom átélni még1x Bár most inkább ne hallják meg a kocsit :) Ja amúgy ha a rendőr megállít és nem tetszik neki valami, simán elküldhet NKH-ra! Ő csak a kis jegyzőkönyvébe be ír valamit pl: kipuf nagyon hangos, akkor az NKH van , hogy kiderítse hogy most hangos vagy nem. Az hogy most te hogy is viszed el a gépedet NKH-ra na azt már te döntöd el!
De amugy szerintem 1000-ből 1 rendőr ha kakaskodik, nekem még nem volt bajom velük.
Ez az egész NKH mizéria hogy működik? A rendőr elveszi a forgalmit, aláíratja a papírt, aztán el kell menni vizsgára és ha minden ok akkor visszakapod a forgalmit? Vizsgára gondolom mindenki feldobja a gyári dobot, hogy nehogy gond legyen... egy szép vizsgadíj ellenében lehet tovább motorozni?
Ulj fel a motorodra egy szep keso oszi hetvege valamelyik napjan. Csorogj mecsekpihenonel aztan orfun a bufenel es meglatod. Ha szerencsed van kifogod azt a rendort. Ennyi meglehet probalni. Sokan vannak, hogy ok biztos nem irjak ala, alltalaban nekik lesz nkh...
Ami még hasznos, ha tudsz angolul, hogy ha kérdésed van, azt fel tudd tenni az eladónak. Én vásárlás előtt pl. email-ben rákérdeztem, hogy az összekötő cső is biztosan része-e a csomagnak.