Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Vita helyett inkább gyertek gurulni :D
https://www.facebook.com/event...
Szia!

Én is S-es Horneten cseréltem. Én univerzálisat tettem fel, ilyet:
link, ebből is WL-11-est, képeim közt látható.
Tehetsz fel gyárit is, bár szerintem az elég bumfordi nagy... Esetleg egy későbbi évjáratról átrakni, vagy valami dizájntermék, a választék nagy!

Felszerelni nem vészes, bár az S-nél a fejidomnál lehet hogy be kell tenend valami alátétet, ha vékonyabb szárút szerelsz fel, ezt nekem is meg kellett csinálni.
Sziasztok!
Egy őz aljas módon letörte az indexeimet, úgyhogy most újakra pályázok. 2001 es S es hornetem van. Tudnátok segíteni, hogy milyen jó hozzá? Vagy van esetleg valaki aki már cserélt rajta?
Olyat mint az enyém !
Reggel benztem ide, semmi, most meg majd ölre mentek az öltözéket illetően... Alapesetben én is felöltözöm mindig. Másfél hete Erdélyben a teljes cordura cuccom rajtam volt, nadrág kabát minden. De sajna az idő olyan meleg volt, hogy délutánra majd rosszul lettem a feketében, a benzinkúton át kellett öltöznöm száraz ruhába, meg valami könnyebbe (farmer+ térdvédő) + kabát vissza. Annyira nem volt biztonságos mint a ruha, de ebbe legalább nem sültem be, és nem lettem rosszul (a koncentrációm is javult). De a héten a városban 2-3 km-t kellett menne, ráadásul megállóval, akkor (tisztában léve azzal h ha bármi gebasz van akkor a bőröm bánja) csak rövidnadrág + póló volt rajtam.
Hülye dolog, nem éreztem jól magam, hogy védetlen vagyok, de akkor sem vettem fel a ruhát. Ebben a melegben inkább nem ülök motorra, több okból sem (időhiány + sisakjavítás), így megoldottam helyzetet. Várom inkább a szeptembert, hogy hűvösebb legyen és normális időben lehessen gurulni.

De az tény, felnőttek vagyunk, mindenki azt vesz magára, amit nem szégyell, mindig lesz aki másra voksol!
túl nagy a csönd

milyen széles kormányt tegyek a hornetre amit még engednek a tyúkbelek ?
Csak annyi, mint neked csapattárs
Neked nincs valami dolgod?
Navégre. Most beszéljünk a hüvelygombáról, vagy a prosztata megnagyobbodásról !
Befejeztem, parttalan a vita.
Öltözik, ki mibe akar. Te bőrbe én műanyagba.

Sörkoccintós szmájli
170-el hülyére ver a saját gyér szőrzetem.

Próbáltam.
200al menny be egy szúnyog rajba vagy kapj el egy olyan nagy zöld bogarat
Szép napot szájkaratésok :) (na nem komolyan venni!)

Mostanság én is polo - rövid gatya - 1/2 cipőbe nyomom. Nem helyes, sőtt! De ebbe a bazi melegbe míg beérek a melóhelyre (2-3perc) azt gondolom, hogy (nincs helyes kifejezés rá) ..... belefér? Ok? nem lesz semmi baj?

De ha ez megváltozna pl rövid gurulásra, túrára, inkább izzadnék órákon keresztűl, minhogy kockáztassak.
Így is ha kicsit túllépem a korlátozást, már az "fáj" hogy a bogarak a szabadon hagyott bőrnek csapódnak, vagy ahogy a szél cibálja a polo újját....

Jah, és a 1/2 csupasz motoros mégjobban ingerli az egyébként is "legyorsulom a motorost" típust, ami lássuk be megtöbb kockázat, mert (én) nem hagyom magam :)

DE! mindenki úgy öltözik fel, ahogy akar, de az is fix, hogy mindenkit hazavárnak!

(M)uff
Estél már aszfalton egy közepeset?
Az egy dolog, hogy a bőrruha mit bír, nem az számít, hanem az, hogy te mit bírsz benne ezt értsd meg. Utcán szerintem nincs tisztán csúszásos esés, akkor meg b@szhatod a nagymenő bűrruhádat.
Bőrruha versenypályára való, mert ott nincs korlát és autó, csak csúsznak - ja és 10m után ők is humuszban, vagy kavicsban .

A rendes protektor ingeknek a mellkas és hát protektor része össze van varva, nem csúszik az sehova, a könyök és vál védő része is olyan mély, hogy nem tud kifordulni belőle a kar.

És akkor még ott van az alsó feled. Azzal mi lesz?
Mikor csípőre érkezel a bőrben biztos kellemesen tompít a 1,5mm kenguru bőr
Bőr,rendesen passzos nem fordul el,nem mozog,lötyög...........lukas lesz de kibirja,a hálós ing+menő kapucnis pulcsi meg simán lefoszlik.
Krossz cucc: csuklós térdvédő, comb és csípő védő (fenék is ) kemény protektor ing

A zúzódásoktól megvédett volna.

Én sem használok utcára krossz csizmát, abban nem lehet meg sem mozdulni.
Nagyon is mindegy min csúszol 30 métert. A műanyag protektorok kibírják aszfalton is, a polifóm protektorok elfogynak a végére. teszem hozzá 30 méter csúszáshoz igencsak kell menni és kicsi az esély, hogy közben nem találkozol valamivel (szalagkorlát lába, szegélykő...) pláne, hogy szerintem nem lesz olyan szerencséd, hogy végig csússz, biztos lesz benne egy két figura, úgyhogy én maradnék a kemény protektoroknál továbbra is. De ez is csak egy vélemény

Valóban a krossz kesztyű vékony és én sem azt használom utcán ebben igazad van.
Engem amikor elütöttek repültem 3 métert kb utána csúsztam még kb 3 métert aztán volt egy padka majd bokrok. Utcai motoros csizma, farmer és a bőrkabátom. Mind két térdemet lehúztam meg a csípőmet, a csizmám talpa elhajlott de a bőrkabáton lett 2 karc... Ha utcára kell ruha szerintem csak a bőr játszik. De azért még most is polo rövidgatya és cipő kombóban motorozok
Lassan a 2. évadon vagyok túl pofavizit nélkül. (kopp,kopp,kopp)
Akkor csak hogy tisztába tegyük a dolgokat. Én megkértelek valamire, te meg egyből felkaptad a vizet, mint az oviban.

Mellesleg. A cross cucc nagyon jó oda, ahol használják, az erdőben, terepen és lószart sem ér mondjuk ha kicsúszol a közúton egy kanyarba. Nyilván ott az a cél, hogy az arcodba csapódó faágak ellen védve legyél, nem pedig arra vannak felkészülve, hogy csúszol az aszfalton 20 métert. Minden helynek megvan a maga védőfelszerelése. Nem foglak sajnálni, ha a pulcsi beleég a bőrödbe, pedig ott van alatta a páncél és milyen marha ügyesen felöltöztél.

Azt hiszem itt nem én voltam, aki ítélkezett
nem kell népitáncosan motorozni és nincs ilyen baj
Azért megnézném a cross kesztyűdet hogy teljesít aszfalton csúszás közben.
Nekem a bőr sportkesztyű is simán kilukadt jópár helyen.Hál istennek az volt rajtam nem a cross kesztyűm.Azt szerintem simán elvesztettem volna.
Nagyon nem mindegy hogy 30 méter betonon csúszás csiga a nyálán tipusú az esés vagy erdei humuszon csapódsz be.
Más más feltételekhez szabják a védőfelszerelést.
Sokszor olvasom ezt a strandpapucs - polo dolgot is. Kihallom a hozzászólásból, hogy ő szarul, te jól vagy felöltözve. Pedig nem jól, csak jobban. Beszélj egyszer egy krosszossal, majd ő megmutatja neked mibe kellene felöltözni, hogy tényleg védve legyen az ember egy esésnél. Na nem a CE protektoros kordurába... és hidd el jobban tudja, százszor többet esik, mint te, még ha néha más is a tempó.

mellkas, comb, csípő stb. k*rvára megütheted és semmi nem védi. Engem egy kapucnis felsőben látsz motorozni a városban, azt gondolod nem vagyok felöltözve, pedig valószinűleg jóval különbül, mint te, ha mondjuk egy komplett krossz cucc van a textil alatt.

Csak azt akartam mondani ezzel, hogy ne ítélj elsőre és a véleményed ne tényként közöld.

Peace
Ezt mondom én is