ja és neked mi a véleményed arról amit kérdeztem?
szerinted kell újra hengerfejtömítést cserélni ha szétszedem a hengert?
kb 1500 km errel ezelőtt lett cserélve gyári hengerfejtümíttésre. (4000 volt)
azt rosszul tudod.
én úgy tudom hogy 10 literes tankja van.
én mindig úgy tankolok hogy mindig tele legyen, és ha megtettem 100 kmert akkor utánna majdnem mindig tankolok.
így tudodm mindig hogy mennyit fogyaszt meg még jó félig marad is benne.
enyém az 4-5 liter között eszik, de a legjobb az 3.5 liter volt de akkor szinte nemis mentem vele. de 5 litert még sosem értem el vele. 4.5 volt a max.
és amikor ilyen 4 litert fogyaszt az az átlegos akkor még joval feljebb van mint a fele.
én már csak a benzin mutatót hiányolom
de kitalátam rá egy trükköt
tele tankótam és megnéztem hogy mennyit megy el egy tank benzinnel
100-110km körül ment el 5,5 literrel ezt onnan tudom hogy tartalékonn még 2,5 liter van benne én az egész tank az 8 literes
ugyhogy 100-120km utánn szoktam tankolni
hát eléggé meglepődtem én is
nekem csak addig szokott felmenni a mutató ahol a skála ajjánál egy kihagyás a zöld csikonn
városba nyáronn meg onnantól fél centivel szokott fejjebb menni
de nekem legalább magátol megjavult
azér szerencse hogy rázézek néha a mutatóra mer ha akkor megyek vele tovább akkor biztos hogy megragadtt volna
nekem még sosem érte el a pirosat.
tavaj felvonuláson nagyon meleg volt, én meg állandóan pörgettem ilyen 10-11 ezerig aztán a végére már közel volt a piroshoz de aztán legurultam egy dombon és vissza is hűlt aztán mentünk tovább.
én máma elővettem a motort mentem vele kb 15km-t és amikor ránéztem a hűtőviz mutatóra az táttam hogy már pirosba ment a mutató na egyböl le is áltam
eddig még soha nem csinált ijet
vártam vele 10 percet had hüjjön vissza aztánn elindultam haza de akkor meg jó volt ugyhogy még mentem vele 20km-t
lehet hogy beragadtt a termosztát?
de amikor melegedett odavágtam neki hogy gyorsabban mennyek de ugyis melegedett pedig már 110-et mentem
meg amikor melegedett akkor nem is ment ojan jól mer utojjára decemberbe tankoltam
máma is tankoltambele friss benzint és most már power fölött egész jól ment
ja meg még annyit hogy ha szétszedem a hengert ugye akkor kell megint hengerfej tömítést cserélnem?
kb 1500 kmerrel ezelőtt cseréltem gyárira. 4000 rem bánta akkor.
nem mondod komolyan.
de én nem akarom kiszedni a blokkot mégegyszer.
honnan tudom hogy az sérült?
kívülről nem látszik semmi róla, nincs elszakadva meg semmi ilyesmi.
akkor.
ba..hatom?
szedhetem szét ugye.
hát átjukasztva biztos nincs de egyébként ott nagyonis van víz, és ha ott el van szakadva a tömítés, vagy sérült a tömítőfelület, vagy bármi egyéb ok, akkor az olyan szépen nyomja ki a vizet hogy öröm nézni. haverom motorján ugyan ez volt, és azthiszem ugyan azon a sarkán folyt a hengernek, mint neked. szóval ne csodatrutyit vegyél a hűtőtbe, hanem nézd meg alaposan azt a hengertalptömítést, és ha látsz rajta sérülést, cseréld ki.
hengertalptömítésre gondoltál? Én már láttam hasonlót, mert nem volt jól meghúzva a henger alsó csavarja ami a powerfedél alatt van, és csak villáskulccsal lehet hozzáférni
Akkor valami gagyit vettél .
Nálam a 250 phazeren a váznak az aluidomaiban is ment víz ez repedt el azt is megfogta. Az audi 5 hengeres motorján zárt rendszer mellett elég nagy nyomás van ott majd 1,5 évet kibírt mire kitudtam cserélni....... Szóval ne legolcsóbb ganyét vedd meg...
Szia, a leeresztö az a másik oldalon, a blokk bal oldalán van. A váltókar alatt találod a leeresztö csavart, 12es vagy 13as kulcs kell. kb. 7dl olaj megy bele 10W-40-es olajból.
Hello mindenkinek!
Nekem az lenne a kérdésem, h hol lehet leengedni az olajat a váltóból?A beöntő megvan:D meg a szintjelző ablak de a leeresztő...
körlámpán '93-as nsr-em van!
Ja és mennyi olaj megy bele?
ns125r-nek sem válaszoltatok még ez ügyben!
Lehet kapni hűtőtömítő folyadékot, ha valóban csak csepeg akkor azt simán eltömíti (régen ezt simán megoldották tejjel-persze nem ezzel a vizes gecivel amit most adnak :) ) A szivárgásokat megfogja és kis forint :)
szerinted kell újra hengerfejtömítést cserélni ha szétszedem a hengert?
kb 1500 km errel ezelőtt lett cserélve gyári hengerfejtümíttésre. (4000 volt)