sziasztok
rövid leszek mert egyik kezem eltört kerlek segitsetek
vázolom mi törtent velem :
motoroztam 1 evig egy 750 es motorral es
esett az eső egy jobbos kanyarba atsodrodtam sajnos en voltam a hibas a szembejövő kocsinak az első kereket elkaptam frontalisan a motorrol leszakadtam átrepültem a kocsi felett es hátamra etem az ütközes a szembejövő savban törtent elvalaltam en vagyok a hubas a motor eleje szarra tört a kocsi első kereke kitört
szemelyi serülés nekem a karom eltört meg egyeb zuzudas a kocsiba ülők nél egyiknek terde horzsolodott egy babszemnyit 8 napon belül gyogyul mas nem lett
a kanyarba 50-60 al mentem a kocsis is elismerte
annyira meg voltam kavarodva hogy azt se tudtam melyik iranybol jöttem a motorral ...mivel pörögtem a levegőbe de nem lett semmi nagy bajom mert be voltam ölotözve es szerencsesen estem tudom meg is halhattam volna mert a ket első villa kitört egy az egybe
motorozni mar nem fogok a vaznak blokknak nincs baja bontoban van cucc hozza össze rakni es eladni
forgalmit elvettek jogsit bevontak
a kerdesem az hogy :
ilyen közlekedesi balesetben milyen birsagot kaphatok?
reszletfizetest igenyelhetek?:
ha a motort megcsinaltatom ujra forgalomba hozhatom?
mentsegemre szolgaljon masnap a hyelyszinen a kanyar elejhen egy bukkanot lattam valoszinüleg az is megdobott de ezt balesetkor nem mondtam csak azt hogy en sodrodtam at es hibas vagyok meg hogy sajnalom
kerem azokat akik rendörök vagy van tapasztalatuk hogy mit kaphatok (hasonlo esetetek volt) akkor irjatok de ne remhireket ne lebaszast mert tudom hibaztam csak kicsi hiba kell :(
köszönöm a segitsegeteket
kb így nézhetett ki de ami a fekete mezőbe ért azt feketére festettük ekkora gáz lenne?
lyuk már ott volt, motort azért csak nem kellene teli furkálni.......
a tulaj felel a hatósági jelzés épen és tisztántartásáért amit jog szabályoz.. a rendér meg felel a jog betartatásáért, amit szintén jog szabályoz.. a főnökök meg b@sztassák a rendért az intézkedésekért, amit ugye jog szabályoz...
haver nemrég felfúrta/csavarozta a rendszámát a sárvédőre (ninja)
kb középütt némileg be lett hajtva erősítés gyanánt meg így áll rendesen
hanem olyan helyen lett fúrva ahol beleér a csavar feje2 számba is, nem sokat de beleér
ahol beleér ott átfestettük feketére a csavar fejének egy részét
ez mekkora bűn? mert tegnap szívóztak vele a yardok, igaz nem büntették meg de valamit kínlódtak hogy nem jó
Ha előtte volt 125ccm-re jogsija akkor 2 év után mehet A-ra vizsgázni. Nekem AK-m volt és 21 éves korom előtt szereztem meg a jogsit A-ra! Vagyis lehet menni! És KRESZ-ből nem is kell vizsgázz.
jah és ha már a szabályoknál tartunk nem is vezethetném a cagivámat csak nagy A val mert ha súly lóerőbe kiszámitottam és nem fér bele az AK ba szal 125ccm mégis nagy A val tudnám vezetni
Az azért nem ugyanaz, hogy Ak-val 600 motor, ami ugye nincs lefojtva, de papíron 25 kw-s.....és itt az a lényeg, hogy az Ak-nál nincs ccm korlátozás! Világos, ugye?
Az A1-nél pedig van ccm korlát és teljesítmény korlát is. Tehát nagyon másképp néz ki egy ~40 LE-s motor A1-el...mégha cak 125 ccm is.....
Vedd le a polcról a"Motorosok segédmotorosok Tankönyve" -című könyvet,és a 15 ik oldalon megtalálod amit keresel.Remélem a KRESZ-t jobban tudod! A 125 köbcentit, és a 11kW ot a motor nem haladhatja meg!
ha belegondoltok 125ccm 2t ktm-ek vagy 40 lovasok majdnem annyi mint a suzuki drz szal én úgy tom hogy kw nézik + 600 as sportmotorral is járnak AK val szal nem tom hogy most hogy is van meg ennyi erővel a 150-etz-t is Ak val lehet vezetni egy kicsit fura
hát nem tudom, nekem mikor A1-em volt csak meg RS 125öm akkor megállítottak párszor és nem szóltak semmit. pedig nemis 11 kw volt a forgalmiban hanem 21...
250-es kawának 11kw-os papirja van pont és én rendőr dolgot kérdeztem hogy ez miatt baszogathat hogy A1-el vezetem mert ha a forgalmiban 11kw van akkor pont és kész és akit eddig kérdeztem mindenki azt mondta hogy a kw nézik
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy most már nem kw ra nézik a motort teszem egy 250-es motor 11kw van a forgalmiba akkor most meg basznak érte vagy nem? vagy pl. egy 150-etz is ide vehetünk :)
rövid leszek mert egyik kezem eltört kerlek segitsetek
vázolom mi törtent velem :
motoroztam 1 evig egy 750 es motorral es
esett az eső egy jobbos kanyarba atsodrodtam sajnos en voltam a hibas a szembejövő kocsinak az első kereket elkaptam frontalisan a motorrol leszakadtam átrepültem a kocsi felett es hátamra etem az ütközes a szembejövő savban törtent elvalaltam en vagyok a hubas a motor eleje szarra tört a kocsi első kereke kitört
szemelyi serülés nekem a karom eltört meg egyeb zuzudas a kocsiba ülők nél egyiknek terde horzsolodott egy babszemnyit 8 napon belül gyogyul mas nem lett
a kanyarba 50-60 al mentem a kocsis is elismerte
annyira meg voltam kavarodva hogy azt se tudtam melyik iranybol jöttem a motorral ...mivel pörögtem a levegőbe de nem lett semmi nagy bajom mert be voltam ölotözve es szerencsesen estem tudom meg is halhattam volna mert a ket első villa kitört egy az egybe
motorozni mar nem fogok a vaznak blokknak nincs baja bontoban van cucc hozza össze rakni es eladni
forgalmit elvettek jogsit bevontak
a kerdesem az hogy :
ilyen közlekedesi balesetben milyen birsagot kaphatok?
reszletfizetest igenyelhetek?:
ha a motort megcsinaltatom ujra forgalomba hozhatom?
mentsegemre szolgaljon masnap a hyelyszinen a kanyar elejhen egy bukkanot lattam valoszinüleg az is megdobott de ezt balesetkor nem mondtam csak azt hogy en sodrodtam at es hibas vagyok meg hogy sajnalom
kerem azokat akik rendörök vagy van tapasztalatuk hogy mit kaphatok (hasonlo esetetek volt) akkor irjatok de ne remhireket ne lebaszast mert tudom hibaztam csak kicsi hiba kell :(
köszönöm a segitsegeteket