Ez nem arra vonatkozik, hogy "azt hittem nem baj ha megölöm" Hanem olyanra mikor pl: adnak a csövesnek egy dobozt, hogy vidd már el ezt a 10 fogkefét a szomszéd utcába a Bélának. Elkapják a csövit van a dobozban 1 kiló heroin. Ha elkapják a feladót és az bevallja, hogy átverte a csövit akkor ő hivatkozhat arra, hogy tévedésban volt, hiszen ő úgy tudta csak fogkefét cipel.........Szóval ilyesmi. Persze, ha a feladó nem mond semmit akkor peszopja a csövi is....legalább is szerintem, de Maci ebben jobban képbe van, az ő asztala.
Mondtam volt, hogy röviden, egyszerűen fogalmazok. Megoldanám én hamar a fegyintézetek kapacitás-gondját is.
Sajnos Crazy nagyobb igazat mond az önbíráskodással (húsdaráló, mely egyben megoldja, hogy másnap ne legyen gond vele és etetni se kelljen évekig), mint amit a jelen igazságszolgáltatás adni képes. Erről nyilván nem az tehet, akinek a dolga az adott keretek között végrehajtani, sőt, az övé csak a kötéltánc, hogy az embereknek is, meg a feletteseknek is megfeleljen.
Az is nagy igazság (pohi), hogy az embereket agyon kell bírságolni, vagy ahogy korábban fogalmaztam: "haszonállatok", nyírni, karámokban tartani. Mert lusták gondolkodni.
Más:
Egy szösszenet egy hatályos jogszabályból:
"Nem vonható felelősségre az, aki a cselekményt abban a téves feltevésben követi el, hogy magatartása nem jogellenes és erre a feltevésre alapos oka van."
Ez mostan kis-, vagy nagykapu?
Egy tény se tőled se tőlem nem fogják megkérdezni mire szánnak ingyen pénzt és mire nem. Ja és a törvény hozókat sem fogja a véleményed érdekelni még akkor sem ha azt értelmesen írod le egy fórumon. Törvényeket hoznak, és ezt vagy betartod vagy vállalod ennek ódiumát.
A rendőr a törvényeket fogja alkalmazni és ez nem kívánság műsor, h hova hurcoljon inkább az ingyen tréler ha téged nem érdekelt, h rossz helyre állsz őt sem fogja, h te ezért megkapod az ezért járó büntetést!
Szia Pohi!
Igazolom, hogy felénk jól melóztok közlekedésiek, láttalak meló közben !
Viszont gyorshajtással kapcsolatban lenne 1 kérdésem,
az objektív felelőség keretében eddig azt tapasztaltam, hogy gyorshajtáskor az autó tulaja kap 1 szép levelet és csekket, ez azért érdekes mert olyan cégnél dolgozom ahol van céges autó és a cégnevére szoktak jönni,
most viszont az egyik kolléga beleszaladt 1 gyorshajtásba /60 helyett 85/ és a Hatvan környéki kollégák kikérték a cégtől a sofőr adatait, hogy megindítsák az eljárást!
Ez normális eljárásnak tűnik , településenként vagy megyénként változik, hogy kikapja a büntetést ?
Köszi FIGU
no akkor mondom.amikor ellopták a motorom rendőrségnél semmi nem történt sőt még engem gyalázkodtak,én éreztem magam kellemetlenül.megkerestem magam.meg is lett.ugy közlekedtem vele napokig hogy be sem jelentettem hogy meglett ,kiváncsiságból.senkinek nem tűnt fel hogy az ellopott motoromon ülök.majd mikor közöltem a tényt,megvádoltak hogy szándékosan csináltam csalásként.jelzem a motoron nem volt casco soha sem.ezek után ugy döntöttem az életben egy betörést rablást,semmit nem jelentek be mert minek.berakom a delikvenst a nagyapámtól örökölt húsdarálóba majd letekerem a lefolyóba és lehet kereseni a tettest.
Józsibácsi tolvajai is el vannak fogva, de olyan szinten vannak tele a börtönök, (átlagosan 130% a telítettség), hogy a bíró nem tudja bezárni azonnal a tetteseket vagy nem is akarja...így ismét kergethetjük Józsi bácsi tolvajait másnap, mert megint lopni fognak. Szóval tesszük a dolgunkat, csak néha "hiába". Ha nem tennénk a dolgunkat nem lennének tele a börtönök 95% orkkal. Könnyű leszólni ócsárolni valamit egyeseknek amiről fogalmuk sincs......
A megállni tilos pedig továbbra is megállni tilos. Írtam már korábban is, hogy ha nincsenek agyonbírságolva az emberek mindenért akkor egy pici idő után úgy gondolják, hogy azt megtehetik amiért előző nap nem szólt a rendőr. ehhez hozzá is szoknak, majd mikor megbírságolják őket akkor felháborodnak. Pedig egyszerű KRESZ tudás igényel csak a dolog. Ha valaki veszi a fáradságot és legalább 3x átolvassa a könyvet az apró betűs résszel együtt, már nem is hibázik ha nem akar.
Ez olyan Gáspár Lacis dolog. Bírságoltam, mert a gyalogátkelő hely előtt állt közvetlenül. Kérdezte is miért kapja a csekket, a választ megkapta. Erre azt mondja, dehát ott is áll egy autó, közvetlenül a gyalogátkelő után.
Na ebből látszik mennyi alkalommal olvasta el a KRESZ könyvet....
Majdmég lelőssz baszki
Ez egy fórum vagy nem?
Hol a bánatos picsába adja ki az ember a mérgét ha nem itt?
Szerinted egyébként "Le a rendőrökkel"táblával rohangálok?
Ha jól emlékszem amikor az üzifalon az a köcsög örvendezett,hogy végre meghalt egy rendőrmotoros is én voltam az egyik első aki elküldte az annyába.
Gondolkozzál baszod nem szolgálatba vagy (legalábbis mikor ideírsz remélem.)
Azt hogy hány órát dolgoztok,mi közöm hozzá?
Közületek se jött le senki a bányába velem soha pedig 10 évet vártam rá.
Ez egy fórum vagy mi a szar.
ehhez annyit tennék hozzá még
azért ilyen a rendszer
-mert van egy csoport aki ebből hasznot húz
-mert (még)működőképes
-mert aki meg tudná változtatni (nép) nem tesz semmit
Elmondom az ingyen trélert pár méter erejéig, nagyon (túl) egyszerűen és röviden: egy olyan országban, ahol az átlagbérhez ilyen nagy összeg százalékosan a 30000, de ahol ennek ellenére a képviselőknek jár(t) bemondásra felvehető 4 milla a normál, szintén nem kis összegű juttatások mellett, továbbá ahol a slusszkulcs legális elfordíthatóságáért ennek többszörösét kell fizetni, ott egy ilyen tévedés is beférhet.
Azért inkább hápognék, amikor egy emberélet ára/értéke legfeljebb egy 10 év körüli, középkategóriás autóval egyenértékű.
Általában az állampolgár a társai fausztságaira sajnálja -esetleg csak elengedni- a harmincezreket, de a vezetőit csődbe vitt vállalatok, magánkézre játszott köztulajdon miatt lazán futni hagyja.
A zebrához még annyit, hogy kisebb probléma a holttér, mint az, hogy nincs nagy hajlandóság megállni. Előbb ejnyebejnyéznék a holtteresnek egyet, mint annak, aki a kötelező elsőbbségadást elmulasztja.
Józsibára vissza: neki ha ellopják a terményét és eljárás, az is csak kiadás (állami oldalról), felesleges papírmunka (rendőri oldalról - ismeretlen tetves). Vagy fenntartja magát, vagy éhenhal. A bírságokból viszont állami bevétel van, amit lehet képviselői juttatásra...rendőri fizetésre (újabb bevételek reménye akár)...ismerert tetvesek továbbképzését, élelmezését és változatos szexuális életét biztosító intézmények fenntartására fordítani. Mellesleg az ismeretlen tetvesek által okozott kárból ismét bevétel van, hiszen józsibá ellopott értékei helyett pl. vesz másikat (áfa).
Szóval ne sajnáld trélerre a zsét, ha bűncselekmények elkövetőinek évekig való etetésére nem teszed
De rövid voltam...
Sajnos Crazy nagyobb igazat mond az önbíráskodással (húsdaráló, mely egyben megoldja, hogy másnap ne legyen gond vele és etetni se kelljen évekig), mint amit a jelen igazságszolgáltatás adni képes. Erről nyilván nem az tehet, akinek a dolga az adott keretek között végrehajtani, sőt, az övé csak a kötéltánc, hogy az embereknek is, meg a feletteseknek is megfeleljen.
Az is nagy igazság (pohi), hogy az embereket agyon kell bírságolni, vagy ahogy korábban fogalmaztam: "haszonállatok", nyírni, karámokban tartani. Mert lusták gondolkodni.
Más:
Egy szösszenet egy hatályos jogszabályból:
"Nem vonható felelősségre az, aki a cselekményt abban a téves feltevésben követi el, hogy magatartása nem jogellenes és erre a feltevésre alapos oka van."
Ez mostan kis-, vagy nagykapu?
jó hogy mutogatom
ráadásul lakot területen kívül, 60-as táblánál
A rendőr a törvényeket fogja alkalmazni és ez nem kívánság műsor, h hova hurcoljon inkább az ingyen tréler ha téged nem érdekelt, h rossz helyre állsz őt sem fogja, h te ezért megkapod az ezért járó büntetést!
az is nyugtat........
aztán ha 1 nem akkor 4et
Az a tuti
Igazolom, hogy felénk jól melóztok közlekedésiek, láttalak meló közben !
Viszont gyorshajtással kapcsolatban lenne 1 kérdésem,
az objektív felelőség keretében eddig azt tapasztaltam, hogy gyorshajtáskor az autó tulaja kap 1 szép levelet és csekket, ez azért érdekes mert olyan cégnél dolgozom ahol van céges autó és a cégnevére szoktak jönni,
most viszont az egyik kolléga beleszaladt 1 gyorshajtásba /60 helyett 85/ és a Hatvan környéki kollégák kikérték a cégtől a sofőr adatait, hogy megindítsák az eljárást!
Ez normális eljárásnak tűnik , településenként vagy megyénként változik, hogy kikapja a büntetést ?
Köszi FIGU
malacok elé kell vetni a hullát (nem szó szerinti idézet)
A megállni tilos pedig továbbra is megállni tilos. Írtam már korábban is, hogy ha nincsenek agyonbírságolva az emberek mindenért akkor egy pici idő után úgy gondolják, hogy azt megtehetik amiért előző nap nem szólt a rendőr. ehhez hozzá is szoknak, majd mikor megbírságolják őket akkor felháborodnak. Pedig egyszerű KRESZ tudás igényel csak a dolog. Ha valaki veszi a fáradságot és legalább 3x átolvassa a könyvet az apró betűs résszel együtt, már nem is hibázik ha nem akar.
Ez olyan Gáspár Lacis dolog. Bírságoltam, mert a gyalogátkelő hely előtt állt közvetlenül. Kérdezte is miért kapja a csekket, a választ megkapta. Erre azt mondja, dehát ott is áll egy autó, közvetlenül a gyalogátkelő után.
Na ebből látszik mennyi alkalommal olvasta el a KRESZ könyvet....
Ez egy fórum vagy nem?
Hol a bánatos picsába adja ki az ember a mérgét ha nem itt?
Szerinted egyébként "Le a rendőrökkel"táblával rohangálok?
Ha jól emlékszem amikor az üzifalon az a köcsög örvendezett,hogy végre meghalt egy rendőrmotoros is én voltam az egyik első aki elküldte az annyába.
Gondolkozzál baszod nem szolgálatba vagy (legalábbis mikor ideírsz remélem.)
Azt hogy hány órát dolgoztok,mi közöm hozzá?
Közületek se jött le senki a bányába velem soha pedig 10 évet vártam rá.
Ez egy fórum vagy mi a szar.
Ui:És nem fikáztam csak mérges vagyok.
azért ilyen a rendszer
-mert van egy csoport aki ebből hasznot húz
-mert (még)működőképes
-mert aki meg tudná változtatni (nép) nem tesz semmit
Azért inkább hápognék, amikor egy emberélet ára/értéke legfeljebb egy 10 év körüli, középkategóriás autóval egyenértékű.
Általában az állampolgár a társai fausztságaira sajnálja -esetleg csak elengedni- a harmincezreket, de a vezetőit csődbe vitt vállalatok, magánkézre játszott köztulajdon miatt lazán futni hagyja.
A zebrához még annyit, hogy kisebb probléma a holttér, mint az, hogy nincs nagy hajlandóság megállni. Előbb ejnyebejnyéznék a holtteresnek egyet, mint annak, aki a kötelező elsőbbségadást elmulasztja.
Józsibára vissza: neki ha ellopják a terményét és eljárás, az is csak kiadás (állami oldalról), felesleges papírmunka (rendőri oldalról - ismeretlen tetves). Vagy fenntartja magát, vagy éhenhal. A bírságokból viszont állami bevétel van, amit lehet képviselői juttatásra...rendőri fizetésre (újabb bevételek reménye akár)...ismerert tetvesek továbbképzését, élelmezését és változatos szexuális életét biztosító intézmények fenntartására fordítani. Mellesleg az ismeretlen tetvesek által okozott kárból ismét bevétel van, hiszen józsibá ellopott értékei helyett pl. vesz másikat (áfa).
Szóval ne sajnáld trélerre a zsét, ha bűncselekmények elkövetőinek évekig való etetésére nem teszed
De rövid voltam...