Szia Dave!
Gondolom 06-ban smk-ra volt meg a jogsid és az nem számít bele a 2 évbe csak az A1 Ak A ezek megszerzésétől számolják és persze a B-is benne van tudtommal.
Eltelt a 2 év? Igen v. nem. Ezt még a rendőr is meg tudja állapítani. Ha igen, feljelentés, szabálysértés, határozat, bírság. Majd elolvasva magad fogod sírva bevallani, hogy milyen az anyagi helyzeted és ha szerencséd van mérséklik az összeget, fellebezés után....
A hangnemre meg nincs jogorvoslat, mondjuk ha nincs meg a 2 év jogvédő után se kiabálnék...
1 év az kevés
az első jogsi megszerzésétől számított 2 évig kezdőjogsid van. utána vihetsz utast motoron, vontathatsz utánfutót kocsival, stb
bár attól még nem kellett volna köcsögnek lennie, valamint anyagi körülményeidet firtatnia.
ha normálisan mentetek, akkor valószínű rájött a havibaj, vagy valami. nekem eddig szerencsére pozitív élményeim vannak az itthoni rend őreivel. mármint ami az igazoltatást illeti
Nemrég baleseteztem, annak köszönhetem hogy itt vagyok, hogy fullra be voltam öltözve, a minap a barátnőm egy kollégája 30al elesett a robogojával, szombaton a korházban életét vesztette (isten nyugosztalja) egy szál papucsban és rövidnadrágban motorozott elesett és bevágta a fejét (30Km/h val), én amikor leraktam a jogsit, nagy mázlimra volt egy kinai bolt a közelben ki akartak zárni a vizsgárol a cipőm miatt (zárt, olyan ami a bokádat védi, csak ez a megfelelő) ott én is megkérdeztem ugyanezt ha a kressz nem irja elő akkor miért kell. Erre nekem a vizsgabiztos azt mondta, megbüntethet a rendőr ha nem megfelelő a ruházat, csak éppenséggel nem foglalkoznak vele, de a sisak az kötelező azért szigoruan büntetnek.
helyzet a következő. vittem barátomat az R-125 ön minden szabályos volt megállítottak minket rendőrök ellenőriztek minden jó volt...
azt hittem megvolt az 1 éves jogsim de kell hozzá még 10 nap :S
ÉS feljelentettek. meg mindenbe belekötöttek, káromkodtak, firtatták az anyagi körülményeimet, stb....
most a rendőrségen azt mondták aki intézni fogja az ügyet h 100 ezer ft, meg bevonják a jogsim ez tuti...
de még nincs határozat. ezt csak ő mondta még.
azt mondták h van itt egy hölgy aki motoros jogvédelemmel foglalkozik és keressem őt. mit kell ilyenkor tenni? kérlek titeket segítsetek
Akkor forgassuk ki a "becsatolt sisakok"....
Mint ahogy a kocsinál a becsatolt biztonsági övvel kell magát rözgíteni az ülésben az embernek.
Motoros becsatolt sisak....na de a plexis résznek merre kell lennie? Erre nem tér ki....
szerintem azért kötelező a zárt ruha tanulás közben, hogy legalább addig legyünk "biztonságban".
sokan akkor ülnek életükben először motoron, nem is érzik, esetleg nem tudnak jól esni (hülyén hangzik tudom, de akkor is ez van), és a sérülésektől mégis véd valamennyit.
ez kb olyan, hogy autós jogsinál kell a biztonsági öv, onnantól meg végülis rád van bízva. én mondjuk addig el nem indulok, amíg minden utas be nem kötötte magát.
engem is kíváncsivá tettél, hogy mit írhat a kresz
pohi.. a kressz előír vmit hogy a motorsnak milyen ruhában kell motoroznia vagy csak a bukó kötelező? Mert én nem tudok róla hogy a kresszben lenne bármi is arra hogy zárt ruhában kell közlekedni, de érdekes módon a jogosítvány gyakorlati részénél elő van írva higy a zárt öltözék kötelező. Én most váltok A1-ről A-ra, persze én full bőrruha és gerincvédő nélkül egy métert sem teszek, még a simsonomra is beöltöztem, csak szimplán érdeklődök hogy a jogsinál miért várják el, ha a kresszben elvileg nincs benne?
Háááátt..... ....nem Forgalmi elvételnek okai benne vannak a 35/2000-es Bm.rendelt 84§-ába, műszakira berendelés lehet átalakítások, nem gyári alkatrészek miatt, feljelentés meg ezért mindért..........de a rendszám miatt csak feljelentés, ha volt más is akkor persze áll a dolog.
hello. rendszám felhajlítva. rendőr felakart jelenteni, meg berendelni vmi müszaki vizsgálatra, meg elakarta venni a forgalmit. ezt mindet megtehetné a rendszám miatt?
Elméletileg adniuk kellene, gyakorlatilag nem nagyon adnak, ahogy hallom, és nem értem miért. Az adatlap az érvénytelen vezetői engedéllyel együtt érvényes, tehát ha jön az új akkor adod le a régit....addig az nálad van...elméletileg. Új kategória esetén elméletileg nem jó az adatlap csak lejárt kategóriához, de el szoktuk fogadni. Ideiglenest kellene kiállítaniuk....
Én most csináltam a korlátlan jogsit. Elmentem az okm. irodába és mondta a nő hogy ha beadom a jogsit nem vezethetek de 1 hét múlva küldik postán. Ha nemadod be akkor érte kell menni de 2-3 hét mire megjön. Ideiglenes jogsi nincs ! eztmondta a nő, na mondom jó beadom és vezetek jogsi nélkül (B kat.), kaptam egy adatlapot és ennyi.
Elmentünk piknikezni és megállitottak a rendőrök elkérték a papirokat és ennyi fater elmesélte a rendőrnek hogy most csináltam a jogsit beadtam a jogsit és kaptam egy adatlapot és azzal nem-e vezethetek.A rendőr meglepő módon azt mondta de vezethetek de csak az eddigi megszerzett kategóriát az újat nem. Szal ennyire okosak az okmány irodába a dolgozók, szal nyugodtan add be a jogsit és amit kapsz lapot vezethetsz vele (bocs a regényért)
Helló!
17-én vizsgázok A1-re forgalomból. Ha sikerült, akkor elmegyek még oda ahol volt a kresz vizygám 1 papirért, aztán okmányi iroda, és ott ugye megcsinálunk mindent, és a vezetői engedélyt majd küldik... Szóval ahol csinálják a dolgokat, ott még benyögöm, hogy kérni szeretnék egy ideiglenes vezetői engedélyt, és adnak ?
Gondolom 06-ban smk-ra volt meg a jogsid és az nem számít bele a 2 évbe csak az A1 Ak A ezek megszerzésétől számolják és persze a B-is benne van tudtommal.