A témához mind a kettő hozzátartozik, az is, h úgy kell megközelíteni meg az is, h előtte úgy kell megállni. Mindkettő, és nem csak az amelyik éppen jobban tetszik. Én szabálytalanul odaállok a gyalogátkelőhelyhez más meg vigyázzon jobban a megközelítéssel. Magyarra fordítva egyeseknek azért kelljen jobban figyelnie, h ketteseknek el lehessen követnie szabálysértéseket ugye? És miért is kéne először ingyen elszállítani odébb amikor nagyon jól kell tudnia, h oda nem parkolhat? Ki fizetné az ingyen odébb szállító tréler költségét?... Mert valakinek kell!... Mert ha nem az aki elköveti akkor mindenki, majd kihúzzuk ezt mindenki zsebéből! Hát én nem akarok azért fizetni mert valakinek egyszerűbb szabálysértéseket elkövetni és utána magyarázkodni, h miért nem a Fenyő gyilkosság, vagy az Aranykéz utcai robbantókat fogná meg a rendőrség. Ez mind külön ügy és más is a büntetés érte, szerinted másképpen kéne? Addig lehessen minden szabályt felrúgni az országba amíg meg nincs minden gyilkosság elkövetője? Mert ugye addig rablásokkal se foglalkozzunk mert az a köcsög aki leüt egy idős nénit a nyugdíjáért ő is elmondja majd, h ne vele foglalkozzanak addig amíg nincs meg a múltheti aki meg is ölte az ő által kirabolt embert. Tudod az egyik cselekményért ez jár a másikért meg más. Az a parkolás ami el lett követve lesz egy 30-as tanulópénz az meg aki bűncselekményeket követ el az meg jusson börtönbe.
régi sztori, még G astrák voltak a járőrautók és 3-as Golfok......ma már nem mennék utánna. Az új kocsim egyrészt többet ér, másrészt meg akartak fenyíteni, és 3 kiló volt a saját károm, miközben a megtérülés ( lopott volt az A8) még sérülten is 8 milla, én meg kerestem 110 nettót.....és azóta sok Lacibácsival találkoztam, na meg elfogyasztottam pár főnököt és gyanúsítottat.
na igen. a "vendégmunkások" nagyon tudják a jogaikat, meg hangosak, sokan vannak, és megijednek tőlük.
csak valahogy arról feledkeznek meg sokan (főleg a "vendégmunkások" zöme), hogy a jogaik mellett vannak kötelezettségeik is, ami egy normális együttélést tudna talán biztosítani
Nem a rendőr a hibás azért, ha valamire utasítják, másra meg nem.
Jól emlékszem, a Te bömösöd és zsebed bánta anno (Bear), hogy a maffiózót segítettél elfogni a kollégáknak?
Azért a témához hozzátartozik, hogy a gyalogátkelőhelyet úgy kell megközelíteni, hogy az elsőbbségadási kötelezettségnek eleget tudjon tenni a delikvens. Ha holtat termelő térrel van ellátva az átkelőhely, ha nem.
Megint más, hogy a holtteres járgányt odébb kéne vinni, mondjuk egy trélerrel.. elsőre ingyé, a közelbe cetlivel, hogy másodjára a telepre lehet érte fáradni a fuvardíjjal együtt.
Az pedig valóban más kérdés, ott hogy nem dolgoznak olyan serényen a "rendfenntartók", ahol józsibácsinak kisebbségi komplexustól vezérelt "segítenek" szüretelni a termést, amit persze végül munkadíjként el is visznek.
Dolgoznának, ha nem a központból kapnák a józsibáféléken oda behajtott lé (apeh) egy részét, hanem érdekeltek lennének abban, hogy józsibánál ne dolgozzanak "vendégmunkások", ha ő azt nem igényli.
Én sem vártam mást tőled, Laci Bácsi, a múltkori vitánk után. 110 70 helyett, ha jól emlékszem, akkor is hasonló volt az indoklásod.
Azért bűnügyes nyomozóként megkénélek, hogy ne fikázz minket. Igenis szolgálunk és védünk, ezért tartok ezen a héten az 58. óránál és ezért nem megyek haza holnap 10-ig. Úgyhogy kéretik ésszel beszólni, nm első felindulásból, hülyeségeket.
Persze igazad van, h Pohi-nak esel neki ő tehet róla, vagy az a két rendőrlány. Ő meg mindjárt gondolhatta volna, h nem érted vagy nem akarod megérteni. :) Azért ha valamit elkövetünk és bebukunk akkor is vigyük szerintem inkább a balhét, mert azért a szabálysértést te követted el!
Egyébként meg igen is ez is "szolgálunk és védünk"!... Szolgál és védi azt a szabályosan átkelni készülő gyalogost aki elé holtteret képzel az autóddal, és biztonsággal szeretne átkelni a gyalogátkelőhelyen, még ha neked nehéz is ez a kereszt!
Ha én is ott billegnék a gyalogátkelőhelynél mert éppen nem látnak az autósok ahol egyébként elsőbbségem van én igazán azért várnám a rendőrt, hogy szolgáljon már és védjen meg tőled!...
Ezt csak azért írtam mert látod lehet ezt két külön szemszögből is nézni, és egy szemszög mindig a rendőrt fogja szidni.
azért mert ilyen a rendszer, és ilyen dolgokat lehet megtenni, nem a végrehajtó személyzetet kell hibáztatni.......
kb 15 éve "lázítgatom" a népet hogy ha tenni akarunk bármit is talán össze kellene fogni mindenkinek és nem sopánkodni..........
de ugye nem történik semmi mert 10millió magyarból kb 9,8 millió birka van
A "szolgálunk és védünk" is helytálló. Elmondtam már többször vannak közlekedési, közrendvédelmi, bűnügyi és igazgatásrendészeti kollégák. Az, hogy a közlekedésrendészet túl jól dolgozik az nem felróható szerintem. Az, hogy szerinted a közrend meg bűnügy nem jól.........az nem a közlekedésrendészet problémája....szerintem,..
Azért áruld el hogy ki az a barom aki kirohan így az útra?
Annak mindegy hogy fél méter vagy tizenöt.
Tudom Szabály az szabály.
De baszki röhej,hogy 2 percen belül autómentő,meg egy rendőrautó villogóval otterem.Körbeállnak fényképeznek.
Még jó hogy a kommandósok nem jöttek.
És tényleg 2 perc volt.
Az egész szarság amíg a két rendőrpicsa meg ott bohóckodott kb 15 perc.
Nem csoda hogy utálják őket.
Elmehetnének közterületfelügy.nek.
Külömbség:0
Csak más a ruha.
"Szolgálunk és védünk"
Kit?
Szégyen.
Valamilyen szinten megértelek. Ez a parkolóhelyek hiánya. Erről nem a rendőr tehet hanem az illetékes önkormányzat.
Amiben nincs igazad. A megállni tilos azért megállni tilos, mert ott MEGÁLLNI TILOS, valamilyen okból. Ez az ok a te esetedben, hogy a melletted elhaladó autó nem látja megfelelő távolságból a járdáról leugró gyalogos sprintert és telibeveri. Személyautónál 5 méter egyéb járműnél 15 méter a távolság pontosan ezért.
Felénk is volt ebből gond, de festettem fel sárga csíkokat 5 méter hosszút az útpadkára a gyengébbek kedvéért a gyalogátkelő elé. Elég sok időbe telt ezt kiharcolni de bevállt. Kevesebben állnak meg szabálytalanul, aki meg megáll az nem vitatkozik....
És ami + azóta nem ütöttek el gyalogost....előtte meg mindegyiknél a városban 1 éven belül.
Bocs Pohi
De kapják be a fonnyadt faszomat
kb 3 percig álltam.
Nem lehetett seholsem megállni
A mozgássérült 2 parkolóhelyre direkt nem álltam be(soha nem szoktam)
És most ez 30-e.Huf ba kerül.
Szomorú és szégyen hogy ezt kell csinálni a a rend büszke őreinek.
Este meg nem mersz nyugodtan sétálni mert belédkötnek lépten nyomon.Persze olyankor nincs közeg
Bár ez a két huszonéves rendőrlányka másra úgyse jó
Na jah! Egyébként nem is lenne rossz módszer, ha mindig félreraknám a tudatosan megspórolt bünti összegeket talán még néhány kopóalkatrészre is futná belőle. Te meg szedhetnéd a százalékot
Astra legyen 1100 kg önsúly és 2000 kg megengedett legnagyobb ösztömegű. ehez csatolhatsz egy 1500 kg megengedett legnagyobb ösztömegű nehézpótot így beleférsz a 3500 kg-ba és "B" vel közlekedhetsz.
Vagy van egy hiluxod mondjuk 3500 kg legnagyobb ösztömeggel ehhez ha csatolsz egy könnyűpótot 750 kg legnagyobb ösztömeggel akkor is mehetsz "B"-vel mert ezen esetben beleférsz a 4250 kg-ba, de 4250-be csak könnyúpóttal férhetsz bele, ha nehézpótot csatolsz akkor a max. 3500-ba kell beleférned.
csak valahogy arról feledkeznek meg sokan (főleg a "vendégmunkások" zöme), hogy a jogaik mellett vannak kötelezettségeik is, ami egy normális együttélést tudna talán biztosítani
az komoly lehetett
Jól emlékszem, a Te bömösöd és zsebed bánta anno (Bear), hogy a maffiózót segítettél elfogni a kollégáknak?
Megint más, hogy a holtteres járgányt odébb kéne vinni, mondjuk egy trélerrel.. elsőre ingyé, a közelbe cetlivel, hogy másodjára a telepre lehet érte fáradni a fuvardíjjal együtt.
Az pedig valóban más kérdés, ott hogy nem dolgoznak olyan serényen a "rendfenntartók", ahol józsibácsinak kisebbségi komplexustól vezérelt "segítenek" szüretelni a termést, amit persze végül munkadíjként el is visznek.
Dolgoznának, ha nem a központból kapnák a józsibáféléken oda behajtott lé (apeh) egy részét, hanem érdekeltek lennének abban, hogy józsibánál ne dolgozzanak "vendégmunkások", ha ő azt nem igényli.
Azért bűnügyes nyomozóként megkénélek, hogy ne fikázz minket. Igenis szolgálunk és védünk, ezért tartok ezen a héten az 58. óránál és ezért nem megyek haza holnap 10-ig. Úgyhogy kéretik ésszel beszólni, nm első felindulásból, hülyeségeket.
Egyébként meg igen is ez is "szolgálunk és védünk"!... Szolgál és védi azt a szabályosan átkelni készülő gyalogost aki elé holtteret képzel az autóddal, és biztonsággal szeretne átkelni a gyalogátkelőhelyen, még ha neked nehéz is ez a kereszt!
Ha én is ott billegnék a gyalogátkelőhelynél mert éppen nem látnak az autósok ahol egyébként elsőbbségem van én igazán azért várnám a rendőrt, hogy szolgáljon már és védjen meg tőled!...
Ezt csak azért írtam mert látod lehet ezt két külön szemszögből is nézni, és egy szemszög mindig a rendőrt fogja szidni.
Mondjuk nem vártam mást
Azést kössz.
kb 15 éve "lázítgatom" a népet hogy ha tenni akarunk bármit is talán össze kellene fogni mindenkinek és nem sopánkodni..........
de ugye nem történik semmi mert 10millió magyarból kb 9,8 millió birka van
fizessd ki ...
különben miből lenne meg a vezéreknek a 100 millás végkielégítés a 200ezres nyugdíj mellé .....
Hidd el van sok hülye aki kirohan az útra jármű takarásából , láttam már nem egy súlyos és halálos balesetet ebből fakadóan .
Annak mindegy hogy fél méter vagy tizenöt.
Tudom Szabály az szabály.
De baszki röhej,hogy 2 percen belül autómentő,meg egy rendőrautó villogóval otterem.Körbeállnak fényképeznek.
Még jó hogy a kommandósok nem jöttek.
És tényleg 2 perc volt.
Az egész szarság amíg a két rendőrpicsa meg ott bohóckodott kb 15 perc.
Nem csoda hogy utálják őket.
Elmehetnének közterületfelügy.nek.
Külömbség:0
Csak más a ruha.
"Szolgálunk és védünk"
Kit?
Szégyen.
Amiben nincs igazad. A megállni tilos azért megállni tilos, mert ott MEGÁLLNI TILOS, valamilyen okból. Ez az ok a te esetedben, hogy a melletted elhaladó autó nem látja megfelelő távolságból a járdáról leugró gyalogos sprintert és telibeveri. Személyautónál 5 méter egyéb járműnél 15 méter a távolság pontosan ezért.
Felénk is volt ebből gond, de festettem fel sárga csíkokat 5 méter hosszút az útpadkára a gyengébbek kedvéért a gyalogátkelő elé. Elég sok időbe telt ezt kiharcolni de bevállt. Kevesebben állnak meg szabálytalanul, aki meg megáll az nem vitatkozik....
És ami + azóta nem ütöttek el gyalogost....előtte meg mindegyiknél a városban 1 éven belül.
De kapják be a fonnyadt faszomat
kb 3 percig álltam.
Nem lehetett seholsem megállni
A mozgássérült 2 parkolóhelyre direkt nem álltam be(soha nem szoktam)
És most ez 30-e.Huf ba kerül.
Szomorú és szégyen hogy ezt kell csinálni a a rend büszke őreinek.
Este meg nem mersz nyugodtan sétálni mert belédkötnek lépten nyomon.Persze olyankor nincs közeg
Bár ez a két huszonéves rendőrlányka másra úgyse jó
Bocs
Még arra se.
lassan már csak a nagyon gazdagok engedhetik meg maguknak a szabálysértést.......
ez nem fog beleférni, pedig spóroltam volna így vagy 50 km-ert!
Astra legyen 1100 kg önsúly és 2000 kg megengedett legnagyobb ösztömegű. ehez csatolhatsz egy 1500 kg megengedett legnagyobb ösztömegű nehézpótot így beleférsz a 3500 kg-ba és "B" vel közlekedhetsz.
Vagy van egy hiluxod mondjuk 3500 kg legnagyobb ösztömeggel ehhez ha csatolsz egy könnyűpótot 750 kg legnagyobb ösztömeggel akkor is mehetsz "B"-vel mert ezen esetben beleférsz a 4250 kg-ba, de 4250-be csak könnyúpóttal férhetsz bele, ha nehézpótot csatolsz akkor a max. 3500-ba kell beleférned.