Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Good job .
Szerintem erről nem lehet vitatkozni, olyan mint a 4t-2t vita, vagy szőke nő-barna nő vita. Kár is rá időt fecsérelni.

Ami engem kicsit elszomorít, hogy Walkernek új technikai tanácsadója van (Szatymazról) és így elég nagy előnyt fog élvezni a többiekkel szemben, kicsit igazságtalannak érzem hogy mindenkit megvesz mellé a Ktm.
Nekünk a sàrkànyrepülős tàvrepülő versenyen, akkor jó az aznapi feladat kiíràs,ha a mezőny 30 szàzaléka ér be. Ha többen érnek be, akkor könnyű volt, ha kevesen vagy senki sem akkor nehéz....Persze nàlunk az időjàràsi tényezők óràról óràra vàlzozhatnak......De motorozàsnàl is le eshet egy kis eső bàrmikor...
Beszeltem az iment Zsolival s kerdem,hogy pihented ki magad..azt mondja meg izomlazam sem volt,es meg 2 napot el tudtam volna motorozni.Mondom eros vagy mint a hobbibeton :))))) Azt mondja a nezopontokon nem is volt olyan nehez a terep,hanem bent a vadomba az erdoben ott voltak nagy szopokak.Mas volt a terep a regebbi romaniacsokhoz kepest mert el voltak a nyomok vive azokrol a teruletekrol ahol hisztik vannak termeszetvedelem miatt.De a mezony nagyon kemeny volt...aztan megszakadt ...
nekünk volt olyan hogy tizenpár emberből 4 maradt......vagyos 4 jött el az indulási pontra
azóta van pénzdíjas nevezés, így már alig van hiányzó
Hehe...ismerős-e valakinek?
Csoki?Neked mi az eszreveteled igy errol a versenyrol?Vagy ''ne szolj szam nem faj fejem ''
Te irtad,hogya profi az profi,nem hibazik mert ezt csinalja..akkor Walker,hogy csinalhatott ilyet? A csutak ami a labat kiforditotta az a hibas?
Bolton a fa alatt is szarul nezett ki a serulese utan,mondta is valamelyik,hogy ennek valamit belottek mert nagyok voltak a pupillai,aztan meg olyat is mondtak,hogy nem csak ez a baja van,hanem a kaja miatt is fosott a gyerek aztan hogy mond azt a sajtonak,hogy fosas miatt feladta mert kifosta magat...ezt persze olyan mondtaki ott volt nap mind nap koztuk....a medianak lehet akarmit benyalatni,akarcsak mindenkinek.
unokatesóm volt kint fél évet olyan kocsit vett 500 dollárért hogy itt csak figyeltünk, itt millákat ért volna
3 havi melóból tudott 2 hónapig csavarogni a családdal amerika szerte, aztán hazajöttek mert nem tudta hosszabbítani a tartózkodási engedélyét
pedig rokonnál dolgozott és lakott
ez még a 2008as válság előtt volt, akkoriban egész jó világ volt még
A haverom hazajött amcsiból......és ilyeneket hozott magàval.....Az egyik 79 éves, és olyan szépen jàr ,mint egy új Toyota......
ez az őszinteség szar dolog
engem nem is szeret szinte senki
mert én megmondom ha szar volt a kaja vagy bénán áll a ruha stbstb
van aki ezt meg tudja szokni de a többség nem
aztán csak elkönyvelnek gecinek
elmondom milyen a haverság...
egyetértő!
elfogadó!
de kell az őszinteség is...
ezzel geci mód vigyázni ám!!!

hisz ahogy mondja a mondás...
vagy őszinte vagy, vagy vannak barátaid
nem irónia.. véletlen sem..
hanem szélsőségeket kihangsúlyozó de véletlen sem irónikus!

aki ott indult.. az mindenkinek elismerésem..ha nem sikerült akkor sajnálom(nem lesajnálom meg szánalmasnak tartom...nem nem.. csak sajnálom hogy " elbukott")... ha sikerüt akkor együtt örüök a haverokkal..
ennyi a lényeg...
hály kolbik..
mondom benézek már a fingfűrész telepre..
"Lehet fureszelni nap hosszat a fingot,es lehet utotsebbnel haraposabb kommenteket irni,Viktor oromere,de en ugy lattam,hogy a Romaniacs egy kicsit el volt tulozva az idenre."
de látom jakó nem akrja megérteni bakker...nem nekem adtak igazat.. lófaszt... nem nekem..hát nem érted...
erről szó sincs...
leírta hogy mit gondol.. és az egyezik az én gondolatommal.. mi ebben a baj??akkor gonzó úr is egy ...öcsög??
nem..
gonzó úr 100% érthetően irónia mentessen irta le mind azt amit én is.. csak én beleviszem a iróniát...
de lássuk már be....
van a gold.. ufóknak volt... minden induló aki inult fel lett hivva ha konkrétan nem vagy ufó akkor a szilverbe menny goldot felejtsd el..
szó sem volt arról hogy.. leszoptatás...a goldot azt kb 10 embernek rendezték...
igaz indultak 4ven akárhánya.. és értékelt befejezett lett 20nak tehát még igy is túl lálytos lett

Zsoci aki geci ügyes erős .. mutatta be hogy aki nem ufó( gyári ebbőlélő racer ) az is képes befejezni. ..de olyan emberfeletti teljesítményt igényel..... nem véletlen gold.. és nem úgy lett hogy van egy bronz nyom...
azon megy a jarvistól kezdve nagyapám a kisbiciklivel...
befejezik 1000... de persze akkor is van egy rangsor hogy ki hanayadik...
de az más lenne..
itt marti rostást tett fel.. szűrőt.. az arany mosáshoz egy ..golden szűrőt...ott is van az arany
az ezüstnk is tett be szűrőt az a szilverszűrő...

az hogy utána 1-2-3-4 napal a nevezés racenapok után nincss átmenet másik osztélyba.. sem le sem fel az azért van .. mert nem kivánja bekavarni hormális helyne nevezőkbe...
ami érthető is.. mert ki szeretne a racelkodás közben visszamaradt vagy előre mászott .. értékelésben majd sehol nem levő emberekkel még küzdeni valami beragadásban.. l...

la ényeg.. fingfűrésztlep teljes gőzzel üzemel...
Nem vagyok orvos, de szerintem az el van törve
Bolton nyaka! Te hogy látod onnan?

Én úgy látom, hogy aki lesérül, az nem motorozik, se a haverokkal, se a RBR goldjában.
Ha már váltót állítottál a korábbi gondolataidról.

Akik kint voltak látták, hogy Walkernek amikor kézzel megnyomták a LÁBÁt, akkor könnybe LÁBAdt a szeme, gyakorlatilag közvetlen összeköttetésbe volt a lába a szemével. Könnyes szemmel nem lehet élvezni.

Jaxy ! Ez kis hibának számít?
Kellenek nehez versenyek ,mint a dakar is ahol 14 napot embertelen korulmenyek kozott mennek, de ott sincs a profi kategoriaban ekkora kiesés.
Ezek viszik előre a sportokat,ezek csinalnak ikonokat,ezek kulomboztetik meg a versenyzot a versenyzőtől...csak egyre nagyobbak küszöbök, egyre nehezebet es nehezebbet csinálnak, holott erre nem lenne szukseg.
Ahogy meg alabb is irtam,ami latszott a versenybol,hogy csak Jarvisznak csinaltak...es en nem is ezt vitattam,hanem azt,hogy ez mekkora szopatas,mert ezt Jaro es meg max 2 ember elvezte...Ennyi latszott a goldobl,hogy tudnak.Ez fer?Akkor a tobbi mind Szilver kategoria....igen en is lattam ,hogy Jarvisz szuszogas nelkul csinalja..es akkor van az expert kategoria,es van a Jarvisz kategoria?Enyia Profi?Bolton nem az?J Walker mert kis hibat vetett nem az?Ezek miert nem neveztek a szilverbe?
Lehet fureszelni nap hosszat a fingot,es lehet utotsebbnel haraposabb kommenteket irni,Viktor oromere,de en ugy lattam,hogy a Romaniacs egy kicsit el volt tulozva az idenre.
Amugy ezen a meglatason,hogy penz meg versenges meg mi a cumi es mi a nehez, ezen Fefe a multkor jol el kacagott...hogy kiaz most pont nem szamit,de az igen,hogy mindenki azt hisz amit akar,de az igazsaghoz mindig az all kozelebb aki benne van es ott van.
Egyet értek veled.

Érthetetlen lenne számomra, ha:
- egy verseny anyagi tervezésénél előre beterveznének kiesőket. Ha ezen múlik a nyereségesség akkor nem szabad megrendezni, mert ez teljesen kalkulálhatatlan.
- na meg ugye, ha versenyzők nem érzik jól magukat akkor jövőre nem jönnek. Ez szerintem sokkal erősebb szempont mint két tank benzin. Viszont ha jól érzik magukat akkor jönnek a barátaik is.
- szerintem egy ilyen verseny megrendezése komoly elkötelezettséget igényel az adott sportág iránt (rengeteg energia, idegeskedés, megfelelési kényszer, anyagi kockázat stb.). Kizártnak tartom, hogy a szervezők szándékosan rossz versenyt akarnának csinál, sőt valószínű a legjobbat akarják már csak a belső igényeik miatt is.
- egy bejáratott brandet, mint a Romaniacs nem szoktak fillérekért tönkre vágni, hisz maga a brand egy vagyont ér. Ráadásul nem is alakult volna ki a brand ha nem lenne színvonal mögötte.

Ettől még lehetett ez egy rossz verseny is. A túlzó nehézségi szintet már a tavalyi Erzberg után is írtam mint probléma. Ugyan akkor megértem, hogy az élmezőny is szereti a kihívásokat, valamint a nézőnek meg cirkusz kell:
http://youtu.be/wfjVQwFoWTs
12.50-től egy hasonló baromság mint amit zari írt tegnap. Motoros szemmel ennek semmi értelme, de az átlag nézőnek meg ez adja a látványt. Az átlag nem úgy nézi a versenyt mint jaxy, hogy a technikai finomságokra figyel mert nem is érti annyira a dolgot. Csak szórakozni akar.
jó reggelt..
gonzó úr
odabaszós irás volt
Nem hiszem, hogy a gyorsaság és a techinka lenne különbség, mert ahogy írtad Zsocinak remegett a szája, és zacskó volt a figura, még senki ne látta ilyennek.

Akik ott voltak, Jarvist nem így írták le, a verseny alatt. Ahogy mondták, gyakorlatilag fapofával, szuszogás nélkül várta a következő etapot, napot.

Nehogy azt hidd, hogy valakit imádok, vagy nem szimpatizálok vele, csak elrugaszkodsz attól a ténytől, hogy pusztán a tehetség kevés, ha más tehetséges is van a mezőnyben, akinek van hatezer nap versenyelőnye, meg nem azon jár az agya, hogy mi lesz holnapután. Na ezeknek való a gold.

A három magyarországi indulóból, kettő -nyíregyházi- visszalépett a siverbe. Mindkettő ügyes, tehetséges, minden versenyen ott vannak évek óta, egyre jobb helyezésekkel. Azt mondták, hogy okos döntés volt a silverben elindulni. Nem hisztiztek, hogy miért nem hozzájuk igazítják a kategóriákat.
Jaxy! Nehogy már az legyen a központi téma a szervezésnél, hogy a 45 gold-osból, 25 nek ki kell esnie, hogy kevesebb költség legyen. És az a 25 nehogy a silverben vagy a bronzban vagy az iron-ban nevezzen, mert akkor azt végig tudja csinálni, és két tannkal több benzin kellesz, mert az fejenként 20 liter azaz megmarad fejenként nyolcezer forint a központi kasszában.

Ez körülbelül olyan, mint aki azt hiszi, hogy azért épülnek 5 milliárdos kiszámlázott futballstadionok, 1 milliárdból, mert Orbán Viktor nagyon szereti a focit.

Szerintem meg arról szól, amit látunk, amit hallunk, amiről beszélünk. Hogy megy a világ két legjobb motorosa, pl Jarvis, meg Walker. Mi lenne az a környezet, ami 8 óra alatt lefolyatná őket a vérükről, és melyiket hamarabb, azaz hány 8 óra alatt.

Ezen túl a személyes kedvencedre nézel még egy eredménylistát, amiről konstatálod, hogy nem igazság az, hogy az a pasas akit a környékünkön a legjobb, az így meg úgy jár, pedig mennyit köszönhet neki a helyi második és harmadik és negyedik legjobb.....

Ha megnézed pl forma 1-et, moto gp-t ott is a legjobb 2-3 versenyzőről szól a történet, őket keresik az emberek, őket veszi a kamera, velük csinálnak riportot, rájuk keresnek a youtobe-on, instagrammon....stb.

Olyan sok energia, idő pénz van bennük, hogy senki nem agyal a gold kategóriában a 6000 Ft/fő-s megtakarítási tételeken.-szerintem

Aztán a végén a második is árnyékba kerül, a harmadikről, tizedikről nem is nagyon beszélnek.-százalékosan viszonyítva az elsőhöz.

A profik azért profik mert minden nap készülnek a versenyre, hétvégén meg utazik és versenyezik, évek óta, ebből él, ezért kap fizetést. Mindenki eldöntheti magáról, hogy az vagy nem az, akinek nehézséget okoz, az vezessen naptárat, nézze vissza hogy mikor mit csinált, az elmúlt 4 évben.

Az expert egy nem lebecsülendő kategória, egy nagyon komoly szaktudású réteget takar, gyakorlatilag bármit bárhol megcsinál, de nem napi 8 órában 4 napig.

Ejtőernyősként az expert kategóriába tartoztam, a formaugrástól kezdve a bemutatókon való zászlólehozatal, a légi operatőrködés, a célbaugrás, a kupolaformaugrásig mindent megcsináltam, bármilyen kicsi ernyővel, bármilyen repülőgépből ugorhattam, de amikor ugrottam profi feladatot, profi ugrókkal, akkor be be csúszott egy egy hiba. Nem nyávogtam, hogy ki kicsoda, meg kit ismer, hanem tudomásulvettem, hogy a sorozatos profi feladatok profi teljesítéséhez olyan életforma kell, ami nekem nem fér be -több okból.

Szóval szerintem az expert/silver osztály is egy szép faladat lehet bárkinek. Ha valakinek gyenge a technikai feladat, oldja meg gyorsabban. Azt sem derogáló megnyerni. Ha meg eleve oda nevez, akkor egyúttal borsot is tör a bizniszmenek orra alá, mert tankolhatják a motorját mind a négy nap. Felborúl a költségvetés.
bakker..
köszönetet szeretnék mondani titokolvasók nevében (is)
mert egy jó témát többszemszögből kivesézve is olvas6tunk..
és hogy kinek lenne igaza.. hát azt döntse el mindenki maga...
aki meg résztvett a romaniacson.. akár hol akár melyik kategóriában.. ha sikeresen befejezte ha nem ..
azoknak pedig külön gratula....

és a legfontossabb...
mindenki nyugodjon le a picsába..
készüljünk a következő megmérettetésre..
már aki szereti magát ennyire méregetni...
aki meg csak motorozni akar jó hangulatban.. az meg tegye azt
naturha kétezre kód az istenért nem jutott a fejembe.. de holnap visszatérek.. a rendes kerékvágásba...

én minden kinek örülök és gratulálok és megértem:
aki indult goldban annak is.. és annak is aki..nem annak is
aki befejezte annak is ..aki nem .. annak is
aki jól érezte magát annak is.. aki csalódott annak is

egy dolgot még nem értek(idén is még miért nem volt ilyen??).. azt jelezni is fogom mártinak.. hogy állami dolgozók kategóriát is inditson lyövőre...elégedettségi mutatóval meg heló kittis lila pólóval.. lila legyen ..mert a pinkes az már cikis lenne