Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

így ég a faelgázosító
Bálintbá beszereli ingyé
igya
és nem utolsósorban többet keres a gyártó és beszerelő
Puffertartály?

Jelentősen növeli a vegyestüzelésű kazánnal való fűtés kényelmét. Az égés során felszabaduló energiát tárolja. Mivel a vegyestüzelésű kazán égése kevésbé szabályozható az automata kazánokhoz képest, és lefojtott levegő mellett rossz hatásfokkal üzemel, így a begyújtás után keletkező nagy mennyiségű hőenergiát célszerű egy puffben eltárolni. Ennek három előnye van:

- ritkábban kell begyújtani, így kényelmesebbé válik a tüzelés
- a kazán sokkal jobb hatásfokkal működik
- nő a kazán élettartama
A faelgázosító kazán hatásfoka Pl. atmos

A tökéletesebb égés érdekében az alsó égőtérbe másodlagos levegő befúvás is történik, így az általában haszontalanul távozó de éghető szénmonoxid is elég. Ezzel a nagyon magas 1500-1800°C-os égéssel jó hatásfok érhető el. A Lambda szondás vezérléssel szerelt kazánjaink 90% felett is teljesítenek.

elfér az .. nem kérpénzt..
lekötöm a rendszerről hogy ..bár most sem ment garagéba a kazán ahol van 12 fok alá a hőmérsékelt.. pedig -5 fok volt kint..
de azért - 27 ben tuti odabaxna a fyg gargéban si.. ugyhogy lekötöm a rensszerről viztelenítem és itt fog álni.. pikk pakk beköthető állapotában 3q fával a tövében..ahogy mondod.. ha putyi megputyulna véletlenül
akkor a 30% drágább fa hú de jó lesz majd
addig meg.. pihen a kicsike
múltkor vettünk egy kamion fát, összevágva behordva 1650re jött ki mázsája(kurva jól jártunk legalább 1/3 része több éve száraz-bár göcsörtös- fa volt) evvel olcsóbb mint a gáz
idén vettek apámék vegyes fát akác-tölgy-meg még valami kemény 2400ért evvel már határon van a gáz-fa ár

Estét!
kérdezd meg a feleségét. Őt már meggyőzte
ott tuti nincs -20fok
azéé a vegyes tüzelésűt ki ne dobd!

jobb több lábon állni. hátha putyin még elzárja a gázcsapot
ki találja meg a képen a szerszámos tatyot
akkor szereljünk autot
nem az a baj hogy egyszerre sok, hanem az hogy bizonytalan a megtérülése
általában ami energiatakarékos az bonyolult rendszer, és minél bonyolultabb annál előbb döglik meg(ha nem is mind, de egyes elemei)
ugyanaz az elmélet mint a magasnyomású dízelek, hiába eszik kevesebbet, az összes járulékos szervizköltséget beszámítva gazdaságtalanabb a használata
meg aztán ami 20 év alatt térül meg abba nem szabad befektetni(max a felesleges pénzt amit amúgyis el drogolna-kurvázna az ember) mert annyi minden változhat hogy lehet sosem térülne meg
pl a gáz
amikor beetették a népet mindenki gázosított, olcsó volt és fasza. utána emelték mert kellett a sok pénz, a nép látta hogy már nem fasza elkezdett fával fűteni, majd amikor látták hogy nem fogy ismét csökkentették
egy időben agyaltam a napelemes visszatöltésű dolgon, de csak egy rendelkezés hogy nem fizetnek ami megy vissza és baszhatom az egészet(megjegyezném hogy fejlettebb országokban eleve jóval több pénz a visszatöltött áram mint amit kivesznek a hálózatból)
én már szétszedtem 1x mert beszedett ilyen nagyobb vasdarabokat(kb a bors szem fele) aztán ne tépje szét a hálót ami a hangszóró felett van
utána bedobtam a kád fürdővízbe és nem párás belül szóval jó.
evvel a telefonnal az a baj hogy 3-4 hetente kell tölteni csak és széthordják a töltőjét, alig találom meg merre van. mert a sima dugó nem jó mert nem ér be a vastag gumin
fet..
nem tudom te hogy vagy vele..
kb mint az asszonyom...
nem akarja elfogadni a változást..
pedig..muszály..
ha legelőször mikor kezdtük a fázást akkor úgy 120 volt a fa és 150 ezer a gázzal...aztán már tavaly és tavaly előt is .. már 155-160 ért vettem a fát ami elég volt a télre..
ez eddig nem túl bonyolult..
a gáz ára ez időben stagnált..mármint 2008tól 2010 ig...
aztán jöt az hogy igy csökkentették.. x el.. meg megint.. thavaly.. szeptemberban...
mondom én is humbuk lófasz az egész..szemfényvesztés..

aztán idén tlée.. a thavalyról(mert gyenge volt a tél.. kimaradt tonnányi fa mellé.. mondom veszek 33mázsa bükköt 84 ezerért...
oszt mondom az asszonynak.. amig nem jön be a tél adig fűccsünk gázzal ha már úgy is reklámozzák ezt a rezsó csökkent ést.. osz meglátjuk...
talán nov közepén kezdtünk gáz után fázni...
aztánnézgetem hogy deszépen fogy a fa...
aztán dec27 pontossan 2/3 kalodányit hordtam be.. ami nem egészen ..10 nap alatt..huss..tova..ami gyenge számitás szerint is... 1800 ft / nap..
aztán ...
másnap beszéltük haverrel akinek szintén elfogyott és épp rendelte volan a fát ..d.e nem volt jó.. ugyhogy átált gázra.. és irogatja már egy ideje.. és nézhi hogy ..né má.. fával minha drágábba jönne ki..
aztán beszélgetjük hogy hogy is.. és eszembe jutott hogy nagy hideg hónapokba volt 360 m3 a gáz nálunk...tehát átlag..12 m3..
mondom akkor nézzük már meg mi is .. mert ugy is .. ha igy foyg a fa.. 3 7 ig sem biri ki. és elfogy..akkor endelenem kell a brikettet...hogy ne a dráéga gázzal fűtsünk..
ja és a múltkor számolta a gázos számlából.. 101 ft re jött ki egy köbmáter gáz..tehát ha 101 ..és 12 ..akkor az ..1200
és ezért mondom egy napot.. egy jó hideg napot nézve...mondom ha régen 12 m3 ből meg volt akkor..
na az volt hogy odabasztam a kazánt hogy fűccsön rendessen.. a hideg uis adott volt.. és igy..
hát az van ami volt..
és igy akkor .. 30% olcsóbb a gázzal!

sajnálom dév.. ez van..ez volt a gáz köbméterre maradt ugyan az..
ez van.. ne haragudj
Létezik már a házakon nagyon jó hőszigetelő megoldás, plusz ha még hozzá jönne a megújuló energia kiépítése, a mai energia 20-30 százalékára sem lenne szükség, csak az a baj, hogy egyszerre sokban kerülne, és ez végett sokan húzódoznak tőle.
Hosszútávon gondolkodva az a fűtés a legolcsóbb, ami energiáját megújuló energiaforrásból nyeri, ami nem csinál semmilyen kárt az élőhelyben és egészségben.

Ennek kéne az alapnak lenni, csak ezek után az összes többi amin általában agyalunk.
Szerintem statisztikázz legalább egy hónapig, mielőtt következtetést vonsz le, a gáznak változik a fűtőértéke a fatüzelést is legalább egy hónapig vizsgáld

Illetve leírnád részletesen, hogy jött ki az annyi? Főleg a mérések érdekelnek, amiket elvégeztél.
Lemérted KG ra mennyi fát raksz a kazánra egy nap és az hány fokot csinál? Az mennyibe kerül, stb.
Meg ugyanezt az elfogyasztott gázmennyiségre is?

Egyébként rengeteg múlik a fán(mennyire vizes) a kazánok hatásfokán, a gáz aktuális fűtőértékén, stb. A csurom vizees fa fűtőértéke tuti szarabb mint a gázé még a legrosszabb állapotában is,
ha a vegyes kazánod KO akkor is biztosan jobban kijösz gázzal ha az a kazánod hatásfoka jobb.
Részemről kíváncsi lennék a tételes kalkuláció leírására, miket mértél, hogy jött ki, stb .
Nem basztatás, csak kíváncsiság
fát mázsára soha nem veszek
Mi fűtünk el 25 erdei méter de nem csak a lakás van benne!
1 erdei méter = 1m*1m*1,75m
Jó napot!
Hy Zari! Nekünk 4-5 6 éve amikor gázoztunk 60-70 ezres számlák jöttek...annyival olcsóbb lenne azoťa a gáz hogy kB 200 ból kijönne az egész fűtés szezon... Ha igen vissza kéne tényleg állni a gázra..
lya.. ezt az erdei köb meg ..izé nekem ..izÉ
nekem a mázsás az a méret.. azt tudom leméretni..igaz hogy vizes vagy nem az még külön téma.. de csak is a kuglikkal tudtam mint kezdeni..
azt hasítottam...
és ugy ahogy mindod.. ha van hulladék fa.. akkor igen.. ingyé va.. de az hogy egy hidegebb napon..400 500 ft vel legyen drágább a vet fával mint a gázzal.....az már komoly hobbi
komoly de drága is...ugyhogy ezzel a hobbyval fel kellett mondjak de igy az a 60 óra..az felszabadul ..abból 30at kap a csálás.. az amúgy is egy 7en 168 órát vagyok velük.. igy mostmár még többet lehetek.. +marad 2-3 gumi ára egy télen ami a másik hobbimba megy majd...meg aza másik 30 óra is oda..mármint a motoros hobbymba

hulladék fát nem tudok.. eddig sem tudtam nagyon..
..vagyis..de tudam.. 10-20-30 ezrenyi azért eleinte leugrott az első pár évben.. de 2-3 éve az sem..
ugyhogy....marad az olcsób gáz...a maradék fát meg eltüzeljünkkk.

ami hihetetlenebb..
az asszony..
neki rendessen el kellet magyaráznon előről.. hogy hogy lehet az hogy gázzal olcsóbb...
mert konkrétan mondta hogy akkor mindenki úgy fűtene...
há mondom nem tudom ki hogy.. de ha egyikkel 1800 jön ki.. a másikkla.. meg 1300 egy ugyan olyan nap.. akkor .. akkor választ6juk az olcsóbb és kényelmesebbet
na igy meértette..
egyébként csak a fa ide fa oda volt a fejében
Hideg van, motorozni kevésbé élvezetes, akkor marad a fűtés. Gáz vagy fa. Gáz mellett szól a kényelem, a jó szabályozhatóság, és a költség sem több mint a drágán vett hasábfa áránál. Fával csak akkor éri meg tüzelni, ha olcsó erdőn szedet, vagy az iparból keletkezett fa hulladékkal akarunk fűteni. A mi vidékünkön a hasáb tűzifa ára ide szállítva, erdei méterben mérve 18-20 ezer FT. Ha ebből 25 métert eltüzelnénk egy télen , mint ahogy azt valaki itt írta az 500 ezer FT. Gázból ennyi pénz nem kell. Meleg vizes kazánnál van számolva. Cserépkályha használatakor már megéri a fa tüzelés a fent említett fa anyaggal is. A cserépkályha nagyon gazdaságos fűtő eszköz.