a haver a panelprogramos i.. meg ez a szomszéd is .. mondja hogy jó sokáig megtartja a ház a meneltegt.. de nyáron is ..7 hétig kell hüvösebbenk lelni hogy elkzdnen hüli.. addig gó kondi...
ini... akkor a 30% nem is jó.. mert 12 ből a 3..aza.. 20on pici..
de értem.. 6 éve volt kb 5 kiló.. akkkor most .. mentek fel az anyag árak,..10%-20%.. csak hogy akkor most az mennyi is lenne?
Há mérnem fűtetek mécsessel, meg ráfordított agyagköcsöggel? Az a jövő. amúgy meg cserípkálha. Meg egy wasserpatkó. Mer mikor a minusz húszba az akármi beszarikik akkor fagyik a család. Kivéve ha van mécsese. Meg agyaköcsöge. Na akkor szauna van. http://www.nyugatijelen.com/ma..." target="_blank">mécses
most van valami gyerök, aki eztet forradalmasította oszt lessz sorozatgyártva valami peciális köcsög.
fater munkatársa épített(legalább 25 éve) egy kemencét a ház végébe. de akkor át hogy be tud állni az mtz-vel(nem fullra de az orra befér)
pár napig fűt utána pár napig nem
valami baszott nagy víztartályok vannak benne de ilyen ezer literszám
pontos adatot nem tudok mert ez sem érdekelt, csak annak örültem hogy kész lett mert nem kellett kihordanom a szőlőnkből a venyigét utána mert kihordta és elvitte
az összeszedte a határból a szőlővenyigét rengeteg embertől, egyéb fahulladékot(fakitermelésnél az aprógallyat is) aztán kévézték (valami hasonló cuccal mint a bálázó) és avval fűt
belökte az mtz-vel aztán jónapot
Nem azért mondtam,tényleg kútból szívják a vizet.Láttunk már mi is olyat,aki csak azért vette meg valami 3 milláér a legújabb legszebb ilyen rendszert,mert a haverjának is olyan volt,és az azt mondta,hogy ez milyen marha jó! De aztán arról fogalma se volt hogy mit vett!
nem marad bent a nyári meleg, este ki kell nyitni az ablakot
nekem 6 éve megvan a szigetelés és légkondi nincs
pár éve vettem egy teszkós ventilátort mert kurva meleg volt, abban az évben ment pár napot azóta is a padláson porosodik
sok csicsa nincs a házon, akkor olyan 4-500 közti pénzbe volt minden(130nm alapterület)
első évben annyit számított, hogy a gázunk átalánydíjas és 3 havi számlánk nullás volt
Tos kollégának az van,többet tud mondani róla mint én.Nem sok ilyet raktunk,az elsőt talán 4 éve,de még nem szóltak hogy gond lenne vele.
Hamar visszahűti a kazánt a víz,és igen gyorsan lekátrányosodik a belseje.Az meg olyan mint egy szigetelés,és máris nem olyan jó a hatásfoka.
A tárolóról meg megint ugyanaz a véleményem,hogy soha nem térül meg.Az arra jó,hogy kevesebbszer kell begyújtani,cserébe lesz 1000liter vized,aminek azért nem kicsi a hővesztesége,akárhogy is szigeteled körbe a tartályt.Plusz még azért a tartály bekötéshez is kell pár dolog.Ha esetleg padlófűtés+radiátor netalántán még használati meleg vizet is akarsz csinálni,akkor meg egyenesen,rengeteg minden szar! Persze kevesebb a hőveszteség,mintha a kéményen keresztül csak kifűtöd a semmibe.
Ha olcsón tudsz fát venni,akkor igen.Gazdaságosabb mint a hagyományos vegyes kazán,cserébe sokba kerül.
Én maradnék a szigetelés+kondenzációs kazán+ radiátor+padlófűtés kombónál.
csak azért írtam így mert van ahol kútból szívják a vizet
felénk 25 méter felé már mindenhol van víz
de részleteket nem tudok mert nem érdekelt annyira
ezek az újgazdagok beruháznak ilyenekre, mert ha bejön sok zseton valahová el kell költeni, aztán ha beüt egy kis "szegényebb" időszak könnyebb lesz kiköhögni a számlákat amit a járda meg a medencefűtés miatt kapnak
Földbe ásott csöves fűtésnél (ha már így elnevezted ) sok az áram amit a hőszivattyú elfogyaszt,és ha esetleg cserélni kell a szivattyút (ami ugye pár éven belül,majdnem biztos) már nem is érte meg.
60 fok.. ember ..a derékszöz az a tökéletes ..kifolyó viz hőmérsklet akor a z az 90 fok...
múhahahaha
nekem a kis általma fingomsincs a fűtéshez de még is én viteleztem ki mert csak egy gépészmérnök aki itt lakik
nekem ha 60 fokos a kazánból kilépő viz hőlye akkor úgy kint tartósan -15 fok nek kell lennie....ha normállal fütök..0..fok körül akkor 50 fok..ugyhogy
kicsit lehet hogy túlradiátoroztam.. (kb 7,5 kilovatt) a 100nm re a radiátor..vagya 30 bauterm tégla szigetel jól.. nem tudom..vagya legkissebb 27 kw kazán a túl nagy...vagy nem tudom de valami el van baszva..
lehet a berg a hibás a szöges gumivel.. ami nem is szöges .. mert valólyában ..csavaros
A szigetelés sokat számít az biztos.Van egy ismerős,aki nézegette a gáz fogyasztást,és állítólag a 25 éves kazán nem evett neki többet,mint a mostani új asszem thermomax.Persze ez is sokmindentől függ,azért mondom,hogy ezeket így kiszámolgatni szinte lehetetlen.
annyi módosítás ha az ember egy minimálisan is ügyes akkor fel tudja ragasztgatni lehálózni, és 1 réteg ragasztóval behúzni
sarkoknál-ablak ajtó megcsinálgatni a sarkokat stb
így baszott sokat lehet spórolni
én simán alapoztam, felpakoltam a hungarocelt, dűbeleztem, lehálóztam, lecsiszoltam
színezés előtt toltak rá egy réteg ragasztót, ekkor szintbehozták a kis hibáim, max 2-3 zsák cucc ami pluszba kellett mert itt-ott kicsit hibáztam
a szomszéddal egy időben csináltuk neki 600al volt több az akció, annyi plusz volt hogy átfestették a csatornáját, meg a sarkokra került dísz kb 1 napi plusz meló 2 embernek
Hály Jimmy!. Hallod faelgázosítós kazánnal is van tapasztalatod?
Mennyire éri meg? Mennyire tartós?
Mer itten olvasgatok hogy plusz 3 év garit (amúgy 1 év ) adnak rá pl az atmoszra ha laddomat szelepet szerelsz fel+ gyűjtőtartályt ,hogy 60 fok nál hidegebb kazánvíz ne menjen vissza a kazánhoz... mer akkor gondolom hamarabb bekakil...
Szóval érdemes szerinted ezt választani? Köszi
igen..
csak az a különbség fiatal négyt csak innector.. de a ház az már meg van.. azon nem kell fiatalítani kétévente.. mint a motort..no meg az asszonyt is kéne
nem dév.. nem az induksiós kazán égett ..hanem az egész ház...
mert ott van kis áramfelvétel...osztán a bekötések megminden..
nem tudom pontossan hogyvannak.. de a tévébe is volt pár...úlyház úly kazán ..aztán 50 milla ment a füstbe..család ég bent stb..
nem nézel tévét.. tv2 a kékhireket.. 18.00tól 19.20ig..a kékfélnyt minden nap.. hiradónak csúfolják..de az hülyeség.. kék hirek..meg a szomszéd néni nyilatkozik
szigetelés..
akár 30% is megsórolhat az ember...
vegyünk egy 100nm házat...füccsön q paraszt..200 ezeréert a télen.. gáz vagy fa mindegy.. legyen 2kiló per tél..
a 30% az 60 rugó per év..
tehát évi 60 rugót spórol..
az 20 év alatt..1,2 milla..
egy ekkorka ház beszigetelése..kb ennyi...csak azt egyszere kel kipengetni..tehát ugy számoljuk visszafelé...felvesz a paraszt 1,2 misit.. és törleszti..kb..80 ezer per év..
tehát a spórolás.. a 20 év alattakkor 20x20ezer.. 400ezer ott még iszé..
és nem is számoljuk amit irtak még..hogy igen..a beszigetelt ház.. hihetetlen jól ki van találva.. mert izzad...de nem kicsit..
haver beszigetelte... nyáron rendessen ha nem kondizik.. megfő a család...ugyhogy évi szinten az is egy 20as a villany hogy neki 1 másfél hónapot megy a kondi..amit ugy emeg kell venni.. legyen cirka 150 merr olcsón beköti gazsi bácsi..
akkor 150 + legyne csak évi 15...tehát 45 spórol.. izzad a ház rákölt 1,35 misit.. amit ugye törleszt..
nyáron kafi a klima.. de az nem bir ki 20 évet.. szóval 5 évente még azt is vergódik.. a ház évi penészölö festés .. meg a fal és a szigetelés közötti lecsorgó viz...
és ne 5 centit hanem 15 centit
mi is elkúrtuk, nem kicsit evvel az 5 centivel
a hungarocell volt a legkevesebb az összes költségben
a ragasztóra vagy 4x annyi pénz ment el mint a hungarocellre
Úgy úgy ahogy mondod Hatékonyak,ezek a modern cuccok,de általában ami megspórolsz velük,ráköltöd a karbantartásra,meg a javításukra.A már meglévő,jól működő holmikat meg kell tartani,ameddig csak lehet.Nekem 24 éves a gázkazánom,minimális elektronikával,és egy hőelem cserén kívül semmit nem kellett rá költeni,nem is fogom lecserélni addíg amíg be nem fosik.Persze új ház esetében én is a kondenzációsat választanám.Lehet ezt az energia dolgot csürni-csavarni,de ha mindent számol az ember,nem
biztos,hogy pl 20 évre számolva,hű de jól jön ki.A szigetelés jó dolog meg kell is,de azzal is szopnak nem kevesen.Kívül dryvt,belül műanyag fösték,persze szellőzés gépészet sehol mert drága,aztán
ősszel megindul a szaladgálás,a szárítógépek után mert ugye természetes szellőzés sincs,műanyag ablak tökéletesen zár.a penész meg jön csőstül.
én pont így számolgatok már sok éve
ás arra jöttem rá hogy a működő konvektort nincs értelme lecserélni
majd ha esetleg meghal akkor lehet megérné a helyére betenni egy vizes konvektort ami 1-2 radiátort fűt, de még ez sem biztos
cserépkályha-kandalló-kemence, központi minden játszott
unokatesóm evvel a földbe ásott csöves fűtéssel foglalkozik, az sem győzött meg hogy visszahozná a költségeket belátható időn belül
de akár a napenergiás cuccok is ilyenek
évi 200ezres fűtésnél kár is agyalni bármi korszerűsítésen
ini... akkor a 30% nem is jó.. mert 12 ből a 3..aza.. 20on pici..
de értem.. 6 éve volt kb 5 kiló.. akkkor most .. mentek fel az anyag árak,..10%-20%.. csak hogy akkor most az mennyi is lenne?