Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát ilyen csak annak kell akinek nem megy. Mert életlen fűrésszel persze hogy nehéz meg sokáig tart meg sok benzin meg olaj elfogy. De hiába reszeled te precizen ha nincs megsüjjesztve. Lehet neked akár milyen jó, ha csak 1 milit visz az él nem mondjuk 3mat . Én úgy szoktam hogy belehúzza a fűrészt a fába.
Plussz egy ilyen a kéményre,aztán helyre is van téve a fűtésproblema
link
nem kell oda semmi egyéb csak egy reszelő
és nem akkor kel élezni amikor már fullszar hanem amikor még "majdnemjó"
én minden tankoláskor reszelek rajta egy keveset, pár húzás és nem kell szarolni a fokokkal mert látod hogy áll
a 021esen van egy dupla szem ott kezdem, először egyik oldal utána másik oldal kb 5 perc
lya..
hát 2007-8 körül lett számolva... ez a fa vs gáz...
akkor egyértelműen a fa nyert...aztán jöttek a drágább fák..pár éve az olcsóbb gáz...és tessék.. mondja az asszony hogy ezt mért mondom valamikor pár éve számoltunk ki.. ja mondom a pár éve az 5...
azt most úlyra kell számolni..
és értékelni!
és dönteni...
ha ugyan annyi is lenne ...már nem gecizik az ember a fával..mert azzaol..még kaloásan is .. hasitani kell azért félbe..kis kazán..kis ház kis energia igénnyel.. csak igy szabályoz6ó lyól...
ugyhogy...
egy hónap alatt kispórolja a radiátor árát a garagéba..+ lesz még hely a 6mázsányi fa berakolásának a helye.. kb 3m nyi polc...vagy két kétalytós szekrény
vagy mit tudom én..

lya amit még nem is számoltam ide...
a szakaszos működésű kazán a keringető szivattyúval.. max a fele áramot fogazstja mint ez a sima állandóan mnő keringető szivattyús...
ugyanis a nagyon hidegekben van az hogy egy órából 30 percet megy a gázkazán...az is havi szinten 2 ezre ft...az egy 6 literes marmon kannányi benya..
hát lopom én a benzint
Hát hogyne lenne olyan az otthoni reszellés csak a süjjesztést sokan kihagyják. Flexxeee kicsit rásüllyesztek azt viszi mint pap fasza a gyepet. A láncon meg van szamárvezető. De amúgy van hozzà egy okos kis szerkezet, felszorítod a lapra beállítod hogy milyen fokra szeretnéd reszőni, azt vsak tili toli. A 029es reszelése talán 3 perc. Na jó nem 3 méteres lappal. De hát aki lusta füccsön gázzal, aki meg nem az meg füccsön fácal. Jódlis hogy hogy büdös kazán? Nálunk cserépkáhlyha van az sem büdös. Az apósnál a kazán se büdös. Csak ha füstöl valami keményen visszafele, na az büdös.
szigetelés után, meg amúgyis érdemes betenni a műanyag ablakba szellőzőt ami a páratartalom függvényébe nyit, aztán nincs penész
téli guminak 1 nagy előnye van amit nem tudsz űberelni bármilyen egyéb technikával az hogy a latyakos hóban jobban tapad.
a többi szarság hogy fékút meg társai(ami mind igaz) egy visszafogottabb vezetési stílussal áthidalható
szóval ha keveset megy és azt sem hóban akkor nem sok értelme van
én amikor nem jártam melózni, sok télen fel se tettem a télit, sőt még a mostani télen se...
ja és a félig kopott téligumi már szart sem ér hiába téli, max a fékút lesz tőle egy kicsivel kisebb, de a latyakban ócskán megy
ellenben ha sokat megy és sokfelé jó dolog a téligumi
ja és a tükör égen lófasz különbség sincs 2 éve ónos eső után 1es alapjáraton mentem haza a szinte új télivel, biciklivel gyorsabban hazaértem volna
A fát meg ha nem kalodába veszed,hasítva,akkor számold hozzá a fűrészhez a benzint,olajat,lánckenő olajat, hogy el kell vinni a lapot megélezni (persze tudom hogy meg lehet reszelni otthon is,de az sose lesz olyan,legalábbis nekem nem szokott sikerülni ) ,vagy esetleg venni egy láncot,vagy lapot.Ősszel én is számoltam,hogy méter vagy hasított.Ha mindent bele számoltam,kb 7000 forintér dolgoztunk volna vele két napot.
A cimborámnak két éve összeraktuk a kazánházát,vegyes+1000liter puffer,fűtött is vele 1 telet.Tavaly kicserélte a gázkazánt egy kondenzációsra,na azóta nem volt neki begyújtva a vegyesbe.
Szerintem amúgy nem éri meg fával fűteni,ha csak nincs valami nagyon jó beszer forrás.
a fűtéskorszerűsítsé...
igazámdiból ez egy ..10 éves kazi.. digitálisan vezértelt termosztáttal.. szakaszos üzemeltetésű..
ez nem korszerűtlen...nem azt mondom ettől jobb nix..de arról hogy rosszfajta lenne arról szó sincs..
+ ez tÚrbó parapertes..
itt nix befulladás a túl jól záró szigetelt ajtó ablakok miatt!mert kintról szivlya a levegőt és kifelé is pufog...
+a venti eleve.. venti...
a dárga élmillás kéményes kazánok..meg kis légnyomás változás van.. +a a nagy % os energiahasznositással.. a kis hőjű gázok nem áramlanak kifelé.. hanem a tévébe juttatják szegény pcsaládot...a tvbe a hirekhez hogy full felújitott nyilászárók.. plussz úly kazán és tessék...3 halott..holott..csak figyelni kellene hogy mi honna és hogy szellőzik...

de ez nem is téma...
a szigetelése a háznak ...
konstans...
a téma
gáz..
or
fa...
és most ugy lám..
az egyszerűbb könnyebb az lesz a nyerő...
egy radiátort meg ka a garage.. oszt még akkor is előrébb leszek..egy tizessel a komolyabb téli hónapokba..
viktor. szigeteld körbe a házat hidd el nem hülyeség. nem fog izzadni meg hasoló baromságok. az akkor van ha tul jol szigetelnek a nyilászárók. nálad ez a veszély nem fenyeget mert nem műanyag ablakaid vannak. azok szeretnek hermetikusan zárni. meg a sokrétegű üveg. rápattintasz egy 10 centis hungarocellt megpuccolva szép is lesz a házad meg lemegy felére a számlád. megnéznéd egy infrakamerával a kecotókat sirva fakadnál. nálunk otthon pár éve kicserélgettünk minden ajtót ablakot apránként plusz leszigeteltük az emeleti szobákat ahol tetőteres félig. na azóta radikálisann csökkent a rezsije a háznak. nem akarok hülyeséget mondani de valami 10 ezer be megáll a gáz. fütéssel főzéssel használati melegvizhez gázfogysztással. valami sima kis gázkazán van központi fűtéssel radiátorokkal semmi extra és 19-20 fok van stabilan. és ez egy 120 négyzetméteres 2 szintes ház.

még egy fontos érv a fa elhanyagolása mellet. kibaszott büdös tud lenni az ember ha életszerűen fával tüzel és nincs mocskosul elszeparálva a kazán. nem érzi magán a paraszt de ha bemegy valahova messziről szaglik hogy fával vereti átveszik a ruhák stbstb.... ez önmagában nem probléma.mert kit érdekel alapon.... de még amellett egész nap gecizni kell vele meg vadgalni rakosgatni szoval télen arrol szol az élet hogy fűtesz. jövőre már nem lesz olyan picike a kislányod hogy 25 fokkkal kelljen rá fűteni. ráadásul te simán tudnál pályázni mint nagycsaládos és tűzoltó meg is kapnád tele van ilyen fűtéskorszerűsítési pályázattal az internet! csak utána kéne nézned. ha a felét kifizetik is kurva jol jársz de van hogy szinte az egészet kifizetik. de pont arról szól hogy a fatüzelést próbálja kiszorítani. ablakok cseréje csőhálózat korszerűsítése kazán vásárlás stbstbstb... csak példa volt nem kell felháborodj.
mert épp beszéltük neki is elfogyott a fa.. és hogy ő egy pár napja átált gázra..és neki 14-5 m3/nap..de fával neki is jócskán fogyogatott egy télen....de most hogy irogatja... ő is azt látja...hogy hát a 4-5 évvel ezelőtt ár az 25% felment ...faára..
a gáz meg 101 már csak lement az is vagy 20on 100alékokkal...ugyhogy végül is .. a matek kiadja hogy eddig a 20-30% számolt spórolásból...
nem hogy nem maradt semmi..hanem full bukó...úgy a téli hónapokban.. a hidegben..15 rugó egy mitasz ektrőmöt égetek el havonta.. csak hogy fával fűthessek
mekkora egy gavallér vagyok

na de majd holnap úlyra megnézm én ezt a 11m3/napot... hogy is megy ez...

arról nem is beszélve...
nem kis munka van ezzel a fával...ősz elején...
utána meg heti szinten...
és utána meg napi szinten....igaz csak annyi hogy ránéz az ember teszrá ..reggel megkotorja.. csak pikk pakk....
de ez a fatüzelésű hobbi ér nekem havi egy mitasz egsztrőm árát..
hály kolbik..
ma teljessen lesokkoltam magam..
de full..
dec 27 pakoltm be a 2/3 kaloda fát..a kazánháuséba...
oszt tegnap úlyra pakoltam mert elfogyott...
nézegettem én már idén ezt a fa témát..meg számolgattam is hogy rezsi csökkentés ide meg oda...meg humbuk lófax...lehet hogy gázzal sem drágább az ami eddig fávalolcsóbb volt( nekem kb 60 q tölgy fogyott egy télen...ami 2000 ft..120.000 ra jött ki..pár éve..)
de ugy a tavaji kác amit vettem...60q 150 ért..(mondjuk tavaj maradt belőle..de nem számit egy normál tél.. az 60 q kemény fa oszt annyi)
de eddig nem számolgattam én utána. csak azt hogy a áz..ilyne hidegekben 11 m3/ nap..de legyen nagyon hideg(olyan még nem volt legyen 12m3/ nap.. és mivel a gázzal kicsit vékonyabb volt a hőfok.. igy akkor az is legyen erősebb szóval számoljuk..12m3/ nappal..
most mondja a szomszéd.. kiszámolta hogy 101 ft /q a gáz...
mindegy hogy szar nemszar hogy.. de annyi...a fogyasztása..
az meg 12x101 ft/ napazaz 1212ft...
aztán a fa ami elfogyott a 2/3 kaloda... az 18 rugó volt...
és ez.. pont egy normál keménységű egyáltalán nem gyenge 10 napos idóben...mint a gáz is ..tehát...
gázzal ez ...1200ft/ nap.. a fával meg kijött tök olcsón..1600ra
jó igy a garagémba is 18 fok lefett van ..mert azt is felfűti a kazán kéménye..meg az a 3m vizcső..
és az is 15 nm.. szóval. akkro számoljunk egy 10% négyzet méter növekményt.. akkor is az 1200x1,1= 1320 ft...
amaz meg...1600.. még mindég .. szar...
+ még gályázik is vel a paraszt...
akkor hogy is van ez?
egyébként ezt mondta a mester ez vele jár
szeretem ha gyári a cucc
ha csinálunk valamit akkor rendesen csináljuk
mert tudod akinek majomra van pénze legyen banánra is
ez lesz igen
elég az neki
Nem mondhatnám!Annak csak a vasas cigók örülnének,mikor felteszik a malac szállító utánfutóra!
egy érintő honolás nem szokott csak 3 ezer lenni...

majd hétvégén beugrom hozzád és ránézek, mondjuk az alját is szét kéne huzni kiderüljön mi szabadult el benne, valoszínű csapágy kosár...
irigykedsz a Strebel kazcsimra mi?
egyébként nem jó oda a vashüvely? tudom janek nem!

nekem egy 250-es cr hondám volt vashüvellyel. jó, jobban ette a dugót, mint nicasilos társai, de nekem teljesen megfelelt.

egy triál meg messze nincs úgy pörgetve...
És a vámmal mi lesz,benne van a 140be? Mert akkor ezen nincs mit gondolkodni,csak klikkelni és rendelni!
tönkrement a txt?
nem kevés az?

de ha 7 éve jól működik a dolog, akkor nem.

3 év az a tuti aszongyák. persze ez is fa és tárolási hely függő...
Akkor nincs is kérdés!
Lehet nem is kellett volna falat bontanod,elég lett volna ha begyújtod a szuper kazánodat.Majd kifújta volna az a falakat!