Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hali.. Gondolkodom erősen...
Mekkora bütykök vannak rajta?
Van egy barátom egomba aki át tudná venni tőled...
Van olyan típus aminek egy szériájából,a vezérlő panelja vagy a tárolója szaródott be 3 év után (pont mikor lejár a garancia).Pedig nem is a legolcsóbb,legszarabb kazán.
Az ilyen alacsony hőfokon járó kazánoknál szokott olyan lenni,hogy a kémény tetőkivezetésénél meg ráfagy a kondenzvíz,totál eljegesedik,a kazán letilt mert nincs hová szellőztetnie,a jóember meg telefonálgat kétségbe esetten hogy nincs fűtés.Aztán még mászhat is ki a tetőre a -20fokba leszedni a jeget. Ez is fasza móka szokott lenni!
hály kolbik...
fet..
ez a szöges ez drága is.. elsőre rendessen szopás is...
ugyhogy 5ért a kettő...+ a benyaköltség 1szergomig meg vissza...
konkrétan ha használ6ó a gumi akkor vedd meg..
a csavarok az úly aél kapupánssal a hátsó 2 ezre ft...(csavarár!)
első az locsób valmivel...de ha a két gumit is zámitd. a munkadillyat....
akkor mondom öt ezerért...+ elenni érte...és te meg használnád!.. akkor alyándék...

kazán havernak a olasz fassztudja mi.. most okádot be.. már öreg volt .. 7 éves.. kijukadt a wíztere(gázkazán)
na mondom akkor faxa...valami horror árba mondták neki a csarét a hőcserélőnek..vagy 80...de ezzel sem lenne baj ..ha mondjunk nem alatta lenne a vezértlő amire ráfolyt a trutymó ami jöt belőle és az is tönkre ment.. igy mg már bőven 100 felett van adolog.. inkább vesz úlyat
ilynekor azért egy majd örök élet vegyeskazán aminek nix ami elomoljon..azért ilynekor az meg a spórolás...
ugyhogy monja meg valaki mi a fax a megoldás...
mondjuk az én kazánom is ami 70 fok alati üzemnél már ni gari.. én meg 45-55 fok között lyáródik...7 éve.. a fa sem tudja mikor lyukad át a fl.. mert pl 3 liter folyadék jön ki a kémény alján../nap
mobil kémény és még nem is magas...
ha megy a kazán(mi közbe áll ) akkor az én füstcsvem ami kijön a kaziból..az konkrétan .. megfog6ó...melegségű..tehát hasznositom az utolsó csepp hőt is...
ez miatt viszont meg va na nagyon hamar lekormolódó föstrészek...folyik ez a gedva ki belőle.. meg a kazán belsején is esti elzárt állapoában...
ugyhogy matek ide számolás oda...
munka emide...
most majd még kipróbálom a 65 ft rikett helyett 40..
ha nagyon hiegek leszenk..csak a garage höntartása miatt.. az is szóba jött...
azzal ni nagy munka sa bepakolja az embr a fóliás 20kilós cssomagot...
de mondom minden a matekon múlik...holnapra meg les za pontos gáz( nem csak 7 év távlatából..) aztán meg meglátjuk

dév...380.. az karaly...
figyu.. a nayg szklás meredek hegyoldaltól lecsúszás elleni okos technika..aza teknikszka..az van valami okosság?a szánkózásos lemenet ellen
köszi déw. de nem sikerül megnyitni. tegnap is a hivatalos oldalon küzdöttem vagy fél órát de semmit se töltött be. lehet idén is kimaradok a követésből. odahaza mindig fent maradtam este és az eurosporton megvártam a magyar napi összefoglalót. jutubon se találok csak faszságokat semmi értelmes magyar nyelvű.
a papír jó, egy időben hordtam anyáméknak az ipari folpack hengerét
jobban égett mint a fa, gyorsabban felfűtötte a vizet
aztán egy rosszindulatú kisfőnök majdnem kirúgatott miatta és nem hordom.....
máig se értem hogy miért akkora érték a szemét, aztán túlzásba sem estem mert napi 4 hengert hoztam(elfogy a cégnél vagy 15 naponta+ mázsaszám kartondobozok)ennyi fért a szatyorba
na mindegy
aki tud papírt olcsón megéri nyáron mókolni vele, beáztatni vízbe és brikettet nyomni, a youtube teli van ilyenekkel kézi-gépi kisipari-nagyipari minden féle van
Irigykedem az ilyen számok láttán... 2012.05-és közel 400óra motorozás...hm
2012 februárban vettem az exc-t azóta 68óra lett benne...amiből idén kb 8óra ha jól emléxem huhh gecc van különbség Grat Dew!
Szóval nekem ezért nincs szerelgetős posztom,mert nem jutok el addig sztem 2015 decemberig sem
25 erdei métert de nem csak a lakást fűtök
Köszi, javul, egy darabbal még szívok, nagyobb fizikai erőkifejtés nem igazán megy.

A csavaros az más kicsit, amit szeretek benne, hogy sokkal jobban fog, mint akár szárazon a legjobb gumi, olyan helyeken lehet felmenni vele könnyedén, ami szárazban is nehéz.
Ami marha nagy előnye, hogy lefelében se kell félni a keresztbe fáktól, simán átmegy rajta eleje kicsúszás nélkül.
Csak jól fel kel öltözni.
Jódlis, már van DAKAR összefoglaló.
Eurosport feltöltve ide a SP videók közé.

Pl:
Ha jársz Esztergom felé,adok szöges gumi párt 5000-ért...ennyi volt a csavarok ára.
Jó gumikból van
a generál már megvolt .
Még kap előre egy ef08at,meg egy hátsó főfékhenger felújítást...
Ezen a csavaros gumán agyalok, csak szabad időm kevés van mostanában,meg amilyen mákom van tuti mire kész takonyra olvad az erdő...pedig tegnap voltam kirándulni kb 10-15 centi hó plusz jó lefagyott föld,fasza lenne a csavaros az biztos.. ki kéne már próbálni egyszer...
Bordáid hogy vannak?
Nálunk kicsi az udvar,ha nem tünik el pár nap alatt a fa az udvarról szopás parkolgatni a kocsikkal...Meg jobb sztem azt hamar letudni,de kinek hogy ..
Helló Zoli!

Ha beleszólhatok,én meg feltaláltam a spanyolviaszkot .
Vízteres a kandallóm s rá van kötve a víztérre.Fűti a padlót meg a gladiátorokat is !
Mivel nálunk mázsára mérik a fát( a székelyek mindég kiröhögnek ezért,jogosan ) meg nem is ócsó.Kitaláltam,hogy egy kartondobozt teleraktam fűrészporral,meglocsoltam egy kevés oil(fáradt ) s gázolaj keverékével,majd behelyeztem a kandalló tűzterébe és meggyújtottam.
Kb. 3 órát égett
A költsége van vagy 60 értéktartó,kőkemény forint
A te kazánoddal még jó hogy nem hasítod fel az egészet egyszerre! Azzal a kazánnal nem is kell pár napnál hosszabb időközökre tervezni!
Az strapabíró, ha ennyi évig elmegy
Jó estét!

Látom fűtötök, nem is árt, hideg van

Senki nem szerel, vagy mindenki szerelőhöz hordja téli generálra?

Még egy hajtás (ha a lánc megbírja, nagyon gatya 100 üzemóra alatt szétment ez a JT X1R) aztán jön a szerelős időszak, "szörnyű" látványokra számítok henger/dugó kapcsán

Azt hittem 400 üzemórát elérem a mostani szervízig (2012.05.17én került fel a mérő), de a bordasérülések miatt szét lesz kapva itt 380 körül
Nekunk olyan kazan van amit apam annak idelyen csinalt 34 eve,ilyen mozdony tipusu kazan,van egy tuzter es a fust hatrafele melegit egy 1 m hosszu vizkopenyt.Ez az ido alatt a tuzter egyszer lukadt meg,es ott is a legalso csovezet ami lassanmelegedett fel es a kondenztol kiette a rozsda...de 20 eve kijavitottuk,modositotta a fater es azota...minden eleg benne...de minden.
Mi egyszerre felsiritsuk 2,3 evre valot.Nem minden evbe kerul fa haza.A tavaj 2 evre valo kerult haza,de erre a szezonra megvolt.Ez sem jo mert a fa minosege is veszik.A pincebe a kazanszoban kivul van egy 23 negyzetmeteres pinceszoba oda befer egy telre valo fa...erdekesseg hogy a nagy csendbe lehet hallani hogy ropog recseg,szarad a fa es persze a szu hogyan csamcsog benne
Plusz a vegyestüzelèsübe mindent be lehet szorni ami èghető, mert a jo háztartásban nincs szemèt csak a füst a kèmènyen meg a hamu..
Èn pèldául nem hasogatom fel egyszerre,, igy pár naponta kell hasitanom, kimondottan szeretem tèlen azt az 1-2 orás mozgást
a hungi az egy nagy szar,mert lezarja a falat es izzad.Ha okosan van felrakva,jaratokat hagyva akkor jo de azt tudni kell,hogy mukodik..Mi kozetgyapottal dolgozunk kivul belol,belol a fara vakolodik,minden hol tehat sehova nem kerul gipszkarton...mert nem idot allo.Nekunk megvan a szukseges faanyag es ezert melloztuk is.Az ido ahogy melegszik vakolunk es a plafonokat lamberiazzuk,ablakokat be,furdot,konyhat meg es kesz is. Az iden megleszunk,kevesebbet motorozok de kesz kell legyen....7 eve dolgozunk rajta....nem volt konnyu buli,a faterral mindent osszehozni,aztan az a tipusu ember aki fabol vaskarikat,es ha az nem passzol 10-ed milire akkor baj van
Amcsiba azt a kőzet gyapotot rakják a falra a Hungi helyett mer avval szellőzik a fal...
Szigetelés itt is tervbe van...nem is olyan távoli...
Nekünk kB 1,5 méteres rönkökbe hozzák,fater vagy a bátyám láncfűrészeli sonkákba,azt én meg széthasítom... Jó lásni hogy más is élvezi a hasítást. Ezek szerint nem vagyok beteg...
Mondjuk az a 10 erdei az pont elég.. A duplájánál lehet ráunnék...a lehordás és felstócolás az már más tészta...
mondjuk nekem fent nincs leszigetelve es ami elmegy alol az fent megmarad,a manzart resz is 100 negyzetmeter es tiszta fa az egesz..25 cm fal,plusz 15 plafon ami kozet gyapot szigetelesu,es fent -25 fokba is 5 fok van,de ez a rendszer ami van az elviszi mind a 2 szintet ugyan azzal a fa mennyiseggel ha elkeszul az egesz szigeteles es az ablakozas is...csak meg kellene vagy 2 uj motor ara