En is szeretem..a fa mellett en legalabb 10 x melegedek,izzadok meg...mikor kivagjak,behozzak,osszevagjuk,meghasogatjuk,megszaradas utan darabolni a meteres fat 3 ba,azt elrakni,majd ..begyujtani....de imadom a hasogatast,mert nem csak nyers erore van szukseg,hanem eszre is,hogy hasad a fa,honnan,mikor...szoval az oregemet mindig csodalom,mert mindig tudja,hogy kell kinlodas mentesen hasogatni..szerintem muveszet a fa hasogatasa fejsze,es ekek segitsegevel....en elvezem mert ad kondit rendeset
meg telen ertekeled a meleget
Nekem 3 óránként pakolni kell rá hogy meleg legyen... Sima vegyes tüzelésű... Mondjuk a szigetélés is kevés a házon.. a tetőtérnél meg pláne... Mi telente 10 erdei köbméter fát tüzelünk el kB... Az olyan 200-220 ezer attól függ mikor hogy adják...
Egy tél alatt mennyit tüzelsz el ha nem titok?
Miert mindig nalunk van a leghidegebb bazki..mintha itt egy kibaszott luk lenne... http://www.idokep.ro/?oldal=ho...
Na most az a gyerek a talpan aki ilyen idobe fel ull a motorra es motorozik...ezert nem megyunk mi telen....
igen éppen most gyújtottam be és igazából csak a pufferben lévő 3000liter vizet hőntartása miatt hogy mindig 80fokos legyen
de nem muszáj minden nap de a hőntartás egyszerűbb
Fazunk,fazunk...mi telen 4 esetleg 4,5 ol fat dobalunk be a kaszinoba..de van meleg is...kell is,most is -20 van..es reggelre kitudja....de gazzal futeni,azzal nagyon benyalnank,mindenkinek a gatyaja ramenne,meg a motorom is
hát az van.. annó énnekem is kellet a gázért szíwózni...
de 50ből odarakták a gázórát...110 volt a belső gázvezetékeleés kazán bekötés..engedélyzeés..stb meg 326 ezerért vettem meg a fűt-és cuccait.. ugy hogy mondottam a boltba...
helló.
-én egy központi fűtést fogok csinálni a házba...úgy hogy halovány lila gőzöm sincs az egészről...és igy is hibátlanul fogom megcsinálni...mert felyben itt összerakjuk.. én otthon össze szerelem és működni fog...
hát az eladó röhögött egy darabig.. aztán megköszörülte a torkát ..
-na akkor mondjad mi kell..
mondom
-mekkora szobához mekkora radiátor kell? mondom a méretet..az alapterületet.. hát ő úgy nem tudja meg6ározni ..mert kell a k tényező a falnál az ablaknál..légköbméter stb...
mondom
-ember ekkora a szoba normál ablak 30as bauterm tégla..
hápogott egy darabig aztán azt mondta.. kb 1kw radiátor kell.. oda..
aztán kijött hogy öszesen hány radiátorr is kell a hány szobába..
aztán elkezdtük összerakni elemenként.. mint a legót..ott az asztalon...
és egy óra múlva már kész is voltunk.. az ember is.. a számlám is ..meg felpakolva a kocsiba a cuccos..
1 7múlva kész is lettem vele..a turbós kazánt bekötötte a csávó....
és fél óra múlva már küldte is a meleget az összes radiátor..
de sajna csak száz 50 ezer a gázszámla télen.. mert ha 400 lenne.. akkor 3szor ekkora házban laknék.. mondjuk takaritani igy is elég ezt a majd 100nm is..meg fűteni is..
kicsi pézből kicsi ház... de nulla hitel nagyboldogság ...sok motorozás..
már ha a heti egy az sok
itt is beszéltük.. aki fával fűt annak pl a fel fát azt ugy szerzi innen onnan ingyé... a többi meg aki eddig ával fűtött mostanában nézegeti hogy akkor hogy is van a matek..ami 4-5 éve még úgy volt az most akkor hogy is
Üdv. 150 e-el kitelelesz gázzal? Mert mink egy szezonra 400 körül fizettünk gázt, mondjuk még a csökkentés előtt, mert 4 éve szalmás kazánnal tüzelünk, 50-60e a bálázási díj más nincs, egy nap alatt be van hordva, levan pakolva a helyére a bála csak száraz hely legyen neki.
FA tüzelés!
Nálunk pl. nincs az utcába gáz, ha szerettünk volna gázt 7 évvel ezelőtt lett volna 1.5 millió forint
Nálunk a fűtéssel nem csak a házat fűtőm hanem a műhelyt is és a pince egy részét!
Fa feldolgozás nekünk dc50 kazánunk van abba simán 80cm hosszúság fa belemegy a hasítást meg csak akkorára kell hasítani hogy az ajtón beférjen. Napi egyszeri begyújtassál a lakásba 23 fok van mivel szeretjük a meleget! Radiátor + padlófűtés !
Szigetelés 30cm fal+ 10cm szigetelés 1,1 nyillászárok!
Ja és nincs cigány szagunk
Ja és 11900ft bruttóért vettem a fának erdei méterét és ebből elfogy 25 erdei méter ez cirka 300.000ft.
Fa 2m-be jön 4felé vágom a gyerekkel 2-3 napalat feldolgozzuk géppel hasítom.
régen vagdostam én avval már egész napot is
meg amit hoztak kamionnal tölgyet avval szeleteltem a vékonyabbját olyan 30as átmérőig
na mindegy, én maradok a gáznál meg a konvektornál mert amit spórolnék a fűtésen(a sok meló árán) azt a nej úgy is elveri, szóval inkább fekszek a kanapén filmeket nézek meg oltogatom a népet a fórumon
a 021es nem erőgép ha megreszelem azokat a pöcköket akkor megáll
ami volt kölcsönbe 045 az vitte volna csak nekem nehéz volt egész nap tartani, avval egy tankot nem tudtam kijáratni egy menetben
meg telen ertekeled a meleget
Egy tél alatt mennyit tüzelsz el ha nem titok?
http://www.idokep.ro/?oldal=ho...
Na most az a gyerek a talpan aki ilyen idobe fel ull a motorra es motorozik...ezert nem megyunk mi telen....
de nem muszáj minden nap de a hőntartás egyszerűbb
de 50ből odarakták a gázórát...110 volt a belső gázvezetékeleés kazán bekötés..engedélyzeés..stb meg 326 ezerért vettem meg a fűt-és cuccait.. ugy hogy mondottam a boltba...
helló.
-én egy központi fűtést fogok csinálni a házba...úgy hogy halovány lila gőzöm sincs az egészről...és igy is hibátlanul fogom megcsinálni...mert felyben itt összerakjuk.. én otthon össze szerelem és működni fog...
hát az eladó röhögött egy darabig.. aztán megköszörülte a torkát ..
-na akkor mondjad mi kell..
mondom
-mekkora szobához mekkora radiátor kell? mondom a méretet..az alapterületet.. hát ő úgy nem tudja meg6ározni ..mert kell a k tényező a falnál az ablaknál..légköbméter stb...
mondom
-ember ekkora a szoba normál ablak 30as bauterm tégla..
hápogott egy darabig aztán azt mondta.. kb 1kw radiátor kell.. oda..
aztán kijött hogy öszesen hány radiátorr is kell a hány szobába..
aztán elkezdtük összerakni elemenként.. mint a legót..ott az asztalon...
és egy óra múlva már kész is voltunk.. az ember is.. a számlám is ..meg felpakolva a kocsiba a cuccos..
1 7múlva kész is lettem vele..a turbós kazánt bekötötte a csávó....
és fél óra múlva már küldte is a meleget az összes radiátor..
de sajna csak száz 50 ezer a gázszámla télen.. mert ha 400 lenne.. akkor 3szor ekkora házban laknék.. mondjuk takaritani igy is elég ezt a majd 100nm is..meg fűteni is..
kicsi pézből kicsi ház... de nulla hitel nagyboldogság ...sok motorozás..
már ha a heti egy az sok
itt is beszéltük.. aki fával fűt annak pl a fel fát azt ugy szerzi innen onnan ingyé... a többi meg aki eddig ával fűtött mostanában nézegeti hogy akkor hogy is van a matek..ami 4-5 éve még úgy volt az most akkor hogy is
ebben benne van a melegvíz és a főzés is
igaz nálunk olyan 20 fok van csak
Nálunk pl. nincs az utcába gáz, ha szerettünk volna gázt 7 évvel ezelőtt lett volna 1.5 millió forint
Nálunk a fűtéssel nem csak a házat fűtőm hanem a műhelyt is és a pince egy részét!
Fa feldolgozás nekünk dc50 kazánunk van abba simán 80cm hosszúság fa belemegy a hasítást meg csak akkorára kell hasítani hogy az ajtón beférjen. Napi egyszeri begyújtassál a lakásba 23 fok van mivel szeretjük a meleget! Radiátor + padlófűtés !
Szigetelés 30cm fal+ 10cm szigetelés 1,1 nyillászárok!
Ja és nincs cigány szagunk
Ja és 11900ft bruttóért vettem a fának erdei méterét és ebből elfogy 25 erdei méter ez cirka 300.000ft.
Fa 2m-be jön 4felé vágom a gyerekkel 2-3 napalat feldolgozzuk géppel hasítom.
meg amit hoztak kamionnal tölgyet avval szeleteltem a vékonyabbját olyan 30as átmérőig
na mindegy, én maradok a gáznál meg a konvektornál mert amit spórolnék a fűtésen(a sok meló árán) azt a nej úgy is elveri, szóval inkább fekszek a kanapén filmeket nézek meg oltogatom a népet a fórumon
ami volt kölcsönbe 045 az vitte volna csak nekem nehéz volt egész nap tartani, avval egy tankot nem tudtam kijáratni egy menetben
http://www.polmar-kiss.hu/