Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

add már el azt a vakrozsdát a gecibe. fogadj el zsírferitől egy motort .
akkor bekened,hermetic,loctite nagy nyomasu lekvarral,oszt jo.....v letakaritod mindenhol fem tisztara,es kis paszta.
Jo a tuzgyuru,de annyi kiallas kell neki, amennyi a tomites,ha osszemegy.ilyen egyszeru....merni kell egy mikroval ,h mennyi lesz a vastagsaga,ha lehuzotad rendesen.

Ha te osszenyomod a tuzgyurut,akkor rendelheted az uj fejet,hengert,csavarokat
A réginek csak annyi a baja, hogy az a fekete paszta a lemezen sérült.
Ez volt az után gyártott top-szet tömítésben.

Azt értem, hogy ezt vágjam ki a picsába, s felejtsem el, s imádkozzak, hogy nem repesztettem el a hengerfejet így hidegen.

A régivel lehet kezdeni valamit? Vagy csak az a megoldás, ha megvárom az újat?
Mit javasolsz?
Dew a tuzgyuru az semmit nem fog osszemenni,ezt hogy gondoltad......ez a szopas benne,h tudni kell ,h a tomites mennyit megy ossze,ha lehuzod.A tuzgyuru nem fog.

miert nem jo neked a szeria lemez tomites?
részvétem.
Ilyen szerintem a tűzgyűrűs, persze ez csak okoskodás a részemről
Sziasztok!

Kicsit hosszú lett, próbálom érthetően leírni a dilemmát...
Motorszerelőt már kérdeztem, látta, de nem bízom a válaszában azok alapján amit tapasztaltam...

Van egy hengerfej, amiben nincs bemélyedés tűzgyűrűnek, tök sima. S van egy tűzgyűrűs hengerfej tömítés. Azaz lemez, rajta papír, belül pedig még egy lemez ami a tűzgyűrű. Képeket raktam.
A szerelő szerint ezt bele lehet tenni tömítésnek, csak le kell húzni rendesen.

Beraktam szilikon nélkül, meghúztam érzésre, hogy a tűzgyűrűt leszorítsa, öntöm bele a hűtővizet és kívül már ekkor könnyezett kifelé... akkor még nem húztam le rendesen (szándékosan)
Levettem, felkentem körben kívül vékonyan hőálló szilikonnal, s elkezdtem rendesen lehúzni, picit kinyomta a szilikont kívül is, de...

Elméletem: Ha a tűzgyűrű rajta van a másik lemezen, akkor ott vastagabb az egész tömítés, s ha ezt elkezdem összepréselni két sík lappal, akkor a tűzgyűrűnél már összenyomódik, kívül ahol nincs tűzgyűrű ott meg szerintem még rés van.
Ok, ha nagyon lehúzom, lehet összepréselődik annyira a tűzgyűrű, hogy zárni fog kívül is, de... szerintem nem fekszik fel teljesen, félek elreped a hengerfej melegen, meg egyéb bajságok azon felül, hogy nem tömít rendesen.

Úgy is kidobom belőle ezt, ha megjön a gyári tömítés valamikor,
csak addig jó lenne motorozni, de nem olyan áron, hogy elreped a hengerfej, mert "levegőben van" kívül, ahol nincs tűzgyűrű.

A gyári hengerfej tömítésem teljesen sík volt(3 lemez összeszegecselve), semmi tűzgyűrű, felfuttatva tömítő anyaggal mind2 oldalon. Azt ha lehúztam, tuti felfeküdt mindenhol.

Az ilyen tűzgyűrűs tömítésekhez szerintem a hengerfejen kell lennie valami beszedésnek, ahova "be tud ülni", találtam is ilyen képeket...

Kérdések:
- Ez a tűzgyűrűs tömítés tűzgyűrűje össze tud annyira préselődni belül, hogy kívül a papíros lemez is mindenhol felfekszik ha lehúztam és nem lesz bajság?

- Már összehúztam, elképzelhető, hogy a tűzgyűrűnél annyira összepréselte a hengert és a hengerfejet, hogy hiába teszek bele gyári sík tömítést, ott már el fog fújni? Persze megsíkolhatom újra, de akkor is
moci kész ? elhozhatom ? :-)

en holnap megyek elnökömmel (Herman Henrik) crox palyara mocizni.
ne is mond...nem ültem másfél honapja motoron...
M1 lezárva mint 2 irányból,bent ragadt autókat mentik.
Az 1-es útra rá lehet hajtani de csak személy autóval,lassan járható.
9 órási hír tv jelentése

Állítólag 10 12 óra múlva le tudják takarítani a pályát!
nem volt sok ho,csak a hofuvas miatt gyult ossze helyenkent
köszi,ma még 1 óráig dolgozom,csak utána indulunk ha indulunk ,gondolom mire 10-11-12 óra múlva hazaérünk addigra javul a helyzet
Az autopalyak jol jarhatok,minden ok.
jó reggelt
kérekszépen valakitől egy hójelentést
jó lenne ha délután el tudnánk indulni Magyarlandba de az útinfók mindenfélét írnak
na ma aztán én vagyok az első irogató
én sem vagyok nóóóómális,de nem tudok aludni
na szóval:Jó reggelt
kukuccs
Csapassatok ki a hóba hátha ott tudtok kicsit kaparni a bicajokkal ja ja
na mi a situatilyon?
mennyetek ki az em egyesre ha unatkoztok...ott most a legizgibb magyar országon..akció...
csak mindenkinál legyen behűtött álysz telya..meg hideg üdítő...hogy a meleg pillanatokban...
aha az eszkimok azt 3nap azt 20 fok
Én itt vagyok.
a lófaszt. bent vannak a hó alatt! ott meg nincs nekik net!
na mivan mindenki pihizik