Köszönöm a választ, őszintén megmondom hogy amikor a képeidet megláttam akkor jutott eszembe hogy venni kellene egy analóg gépet. Emlékek jöttek elő hogy annó mennyire szerettem a beállításokkal bütykölni, ugye egy jó kép mögött "meló" volt rendesen. Menüben turkálni unalmas, ezért kellene az analóg gép + egy kis szórakozás jár nekem 41 évesen . Vaterán nézelődök de nekem az index fórum elég magas árakon dolgozik, nem akarok sokat költeni kezdésként (max 10ezer). Lehet egy jó kis Zenit lesz a végén, ja és fekete-fehér képeket szeretnék készíteni elsősorban.
Köszi mégegyszer a segítséget.
Én nem kapkodnám el. Főleg, hogy hihetetlen mennyiségű analóg szett hozzáférhető akár családon belül is, csak körbe kell nézni alaposabban. Egy csomó ismerősöm mutogatott mostanában ilyen-olyan, 20-30-40 éves "papa-nagypapa" szettjeit, amik tökéletes állapotban szunnyadnak valahol egy gardrób alján. Ráadásul (például az Index-en is) vannak analóg filmes adok-veszek oldalak/topikok, néha nevetséges árakon hírdetett vázakkal, gépekkel.
Nekem több analógom is van, leginkább olyanok, amik számomra ikonikus jelentőséggel bírnak. Persze, mind Nikon, hiszen amúgy is nikonos vagyok. De van 6x9-es Zeiss gépem is, ami közel 60 éves, még elem se kell bele! Sőt, legutóbb még az egykor nagy becsben tartott Olympus mju2-esemet is előkerestem (ez egy relatíve modern, de nem zoom-os pocketgép, cserébe nagy fényerővel), hogy majd viszem magammal néha hegymászásra.
Nem tudom, van-e valamilyen DSLR géped, vagyis mennyire vagy elkötelezve egy rendszer mellett. Ha nikonos vagy, akkor könnyebb a szitu, elég nagy az átjárhatóság a mai és a 20-30-40 éves optikák-vázak között (nem 100%-os, de sokminden használható ide-oda is). Az F/FM2/FE2/F3/FA/F4 mind kultikus gépek a mai napig ezrek használják őket. Az F4 volt kb 20-25 éve "a" sajtófotósok gépe. Az F5/F6 meg a legkomolyabb analóg gépek a mai napig, egy F5 simán 100ezer felett van még most is, az F6 meg szinte kincs, szinte alig gyártották, mert akkor már jöttek a DSLR-ek is.
A mai Sony-kra feltehetők a Minolta régebbi optikái is, tehát ott is van némi átfedés. Canonnál nehezebb, mert az EF bajonett nem olyan régi (1987es bejelentés), tehát csak ezek csereszabatosak a maiakkal. És náluk ami komolyabb gép azok az EOSxx és EOSx számjelűek (vagyis a 2, illetve egyszámjegyű) voltak, bár azokból mostanság nem nagyon láttam eladót sehol.
Viszont egy EF előtti Canon AE1-es világbajnok lehet egy 50/1.2-vel.
Amúgy van egy Minolta AF7000-es vázam, 2 AF-es zoom-optikával, ha érdekel, alkudozhatunk rá.
oha, akkor ők lágyvizesek, igaz? Garnéláztam pár évig meg volt néhány half-moon bettám (nálam születtek) de aztán elutaztunk télen és elromlott a fűtés minden megfagyott, volt ám sírás
de ha zema épp nem ér rá akkor félig lenyomott expo gombal rögzítti a fénymérést és a fókuszt a fiún aztán megkeresi a zsiráfot majd exponál
bár akkor meg beégnek a világos részek, mégiscsak hívnikell zemát
Köszi mégegyszer a segítséget.
Nekem több analógom is van, leginkább olyanok, amik számomra ikonikus jelentőséggel bírnak. Persze, mind Nikon, hiszen amúgy is nikonos vagyok. De van 6x9-es Zeiss gépem is, ami közel 60 éves, még elem se kell bele! Sőt, legutóbb még az egykor nagy becsben tartott Olympus mju2-esemet is előkerestem (ez egy relatíve modern, de nem zoom-os pocketgép, cserébe nagy fényerővel), hogy majd viszem magammal néha hegymászásra.
Nem tudom, van-e valamilyen DSLR géped, vagyis mennyire vagy elkötelezve egy rendszer mellett. Ha nikonos vagy, akkor könnyebb a szitu, elég nagy az átjárhatóság a mai és a 20-30-40 éves optikák-vázak között (nem 100%-os, de sokminden használható ide-oda is). Az F/FM2/FE2/F3/FA/F4 mind kultikus gépek a mai napig ezrek használják őket. Az F4 volt kb 20-25 éve "a" sajtófotósok gépe. Az F5/F6 meg a legkomolyabb analóg gépek a mai napig, egy F5 simán 100ezer felett van még most is, az F6 meg szinte kincs, szinte alig gyártották, mert akkor már jöttek a DSLR-ek is.
A mai Sony-kra feltehetők a Minolta régebbi optikái is, tehát ott is van némi átfedés. Canonnál nehezebb, mert az EF bajonett nem olyan régi (1987es bejelentés), tehát csak ezek csereszabatosak a maiakkal. És náluk ami komolyabb gép azok az EOSxx és EOSx számjelűek (vagyis a 2, illetve egyszámjegyű) voltak, bár azokból mostanság nem nagyon láttam eladót sehol.
Viszont egy EF előtti Canon AE1-es világbajnok lehet egy 50/1.2-vel.
Amúgy van egy Minolta AF7000-es vázam, 2 AF-es zoom-optikával, ha érdekel, alkudozhatunk rá.
más nem tud ojant
bár akkor meg beégnek a világos részek, mégiscsak hívnikell zemát