igen.. valóban sok mindennek ellentmond amit csinál... de mivel még a mai napig simán eladja a képeit, ezért biztos jól csinál vmit
ja, és 18750 .- kemény magyar forintért bárki megteheti, hogy elmegy egy ilyen WS-ra... Szipál WS
Vannak jó meglátásai, bár szerintem kicsit mintha eljárt volna az idő felette. De ettől még max respect neki, voltam énis egy előadásán, érdekes volt, mondjuk főleg a komponálásról mesélt.
És fura, hogy mennyire szembemegy a trendekkel, mostanában a teljesen nyitott blendés portré nem divat, de ő meg nagyon kiáll mellette és az igazat megvallva (meg látva a képeket), szerintem is van értelme.
(bár ki vagyok én, hogy megmondjam, mi a tuti, hiszen még a lóerőkhöz se értek, nemhogy a lovakhoz)
én vagyok debreceni... az öreg biztos azt mondaná, hogy a 200-assal készült az jobb... mellesleg nekem is az tetszik jobban.. sokkal szebben hozza az arc formáit... de ugye ízlések és pofonok.. Debrecenben vigyázni kell a pofonokkal
na és pont ehhez kell tudni nagyon... hogyan csinálj úgy beállított portrét, hogy az ne tűnjön annak... Ezt tudja nagyon az öreg Szipál... és ő ért a lovakhoz asszem'... egy kicsit...
A másik szerintem sokkal jobb, pont a "figyelj ide" hatás miatt. Ez nekem túl steril, túl semmilyen, túlzottan "beálltamafotóhozéspróbáloktermészetesmosolytprodukálni
4; hatású. Az elsőnek van "környezete", olyan "szobában barátokkal beszélgetős".
Mondjuk, nekem mindig is jobban tetszettek a nem portré állású képek, sokkal több teret hagynak a hangulatnak... meg valahogy jobb nézegetni.
De én nem értek a lovakhoz, és nem tudok olyan lexikonszerű magyarázatokat írni, mint Zoli..
Direkt tettem középre mindent, mert mikor fotóztam, már tudtam, hogy a szem lesz a kép lényege.
Nincs vágva a kép és direkt nincs portré állásban, illetve nekem tetszik a 35 mm. Ha torz, ha nem.
Gyakorlatilag ez egy figyelj ide egy kicsit mert kattintok fotó.
Úgy tudom, ha csak félig nyomom le a gombot és úgy tartom, akkor állítólag rögzíti a fókuszt?!
De szerintem érdekesebb, mint a 70-200 -al készített verzió:
áthozta a szomszéd mert nyaralni voltak