Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

na.. végre vannak képek.. most kivételesen látom értelmét hozzászólni... aztán te meg majd eldöntöd, hogy mit csinálsz a hozzászólásommal..
szóval.. leányzónak csodás szemei vannak, ami borzasztóan sokat dob a képen. Azonban egy két dolgot úgy gondolom, hogy máshogy kellett volna csinálni. Nagyon középre komponáltad az egészet pedig te aztán nem vagy mondható kezdő fotósnak. Szem, arc szinte minden középen van. Ráadásul totálisan szembe néz velünk a lány, ami egyrészt jó, mert ránk néz, másrészt lapossá teszi kicsit a képet. No meg a "nagylátó".. Én is szeretem mert iszonyat módon lehet vele kreatívkodni, de szerintem jelen esetben sokat torzított a képen.. Ja, és még egy észrevétel... a hajának "ipppen" csak a tetejét csípted le. Ettől olyan mintha elrontottad volna.. Én vagy merészebben vágtam volna, vagy nem vágok semmit.. És most csak azért vagyok ilyen "borzasztómód" okos, mert kb egy hete voltam egy Szipál féle portré WS-on, ahol én is hasonló kritikákat kaptam. szóval az ott tanult tollakkal ékeskedem.. Sok okosat mondott ám az "Öreg".. bár volt egy-két fura dolog is... na ennyi volt a véleményem vagy nevezhetjük meglátásnak is.

LX
Ha már 16-35 és portré.
Javítottam. link

Bár utálom a koszos tapétákat.
Nem basztatásnak veszem. Igazad van.
Minnyá felrakom. Ide, nem 500-ra, ahhoz még vmit javítok rajta, amit csak most vettem észre.

Nem basztatni akarlak a folttal, nem azért írtam, mert azt érzem muszáj vmi negatív dolgot is írnom.
Az árnyék ugyanaz lejjebb is, úh egy clone stamp tool segít rajta...
Engem is érdekel.

Igazából annyira a lány arcát néztem, hogy fel se nagyon tünt a folt. Most, hogy nézem tényleg ott van és csúnya.
Még jó, hogy itt vagy!
Engem nem érdekel! Egyébként már mióta mondom, hogy kíváncsi vagyok rá...
És ezen sincs beépített vaku. A 7d biztosan tudja, bár amikor kb 1 éve volt a kezemben, nem sikerült összelőni, de nyilván csak el kellett volna olvasni a leírását, de annyira nem érdekelt a dolog.
Pattintsd fel, de azonnal!
Sztem meg lehet, az 580-at is, meg mást is.
Onnan gondolom, hogy ha 5DmkII-vel lehet, akkor azzal is.
Nekem tetszik kép.
Nincs baj a 35 mm-el, egyre nagyobb divat nagylátóval csinálni portrét, főleg ha 2,8-at is tud, mert szépen mossa a hátteret nagyon. Nem kell állvány, meg másik objektív, és jó választás, hogy nem portrékivágást csináltál, hanem fekvőt. Pont én írtam, hogy mindig van egy De, és most én is mondom, hogy van. (Amúgy volt már olyan, h nem volt, pl LX legutóbbi képénél) A sarokban azt az izét, a fekete foltot eltávolítottam volna.
Amúgy jó lett, gratulálok, szép a lány is, és jó a kép megvalósítása is.

Nekem is van portrém, érdekel valakit? Zseby, meg LX már látta, jól le is fikázták...
Ha 580-as vaku van rajta, akkor lehet vezérelni, de szerintem simán vázról nem lehet más vakukat programolni.

Lehet rosszul tudom. Még nem volt igényem erre.
Van itthon egy 600 littyás lavoár meg egy pár kisebb, úgy 60-70 malawi meg egy rakás ivadék.
Igen.
Vezeték nélküli távvezérlést tud?

Most kezd rémleni, hogy a vázról a legnagyobb rendszervakuval tud akár csoportba szervezetten is vezérelni E-TTL módban további rendszervakukat.
Hogyne tudná.
Mintha vmi infra vezérlés rémlene nekem, de aztán lehet, hogy nem jól emlékszem.

Mindegy, egy a lényeg: csinálj több portrét!
Szerintem nem tudja. Saját vakuja nincs is.
De az 1D nem tudja vezérelni a gyári vakukat? Azt csak a 7D tudja?
(nem vagyok ennyire képben canon ügyben)
Pocket wizardom van. MiniTT.

Azzal nyomom.
Már szinte hiányoztál! Szinte...
Ügyes megoldás!
Kár, hogy a canon-ok közül csak 1-2 váz tud vakut távvezérelni (de neked mintha lenne pocket wizard-od is).
Beltérben a Nikonok igen jól használhatók a beépített kisvakuval vezérelve, full-TTL-ben...
Sokak örömére...
Szerintem itt már csak én maradtam aktív képviselője a térségnek...